Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka karta graficzna ?

Xskiller

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

mam pytanie odnośnie zakupu karty graficznej, którą zamierzam głównie używać do przeglądania neta, oglądania filmów w wysokiej jakości oraz pogrania w jakieś gry pokroju BF3, potem ewentualnie czekam m.in. na BF1, Outlast 2, Mafia 3... . 

Obecnie grywałem tylko na konsoli, więc też nie przykładałem wielkiej wagi do mojego PC, mimo wszystko wygląda to tak:

Model: DELL OptiPlex 755 (typ obudowy - desktop)

RAM: 6GB DDR2

Procesor: Intel  Core  2 Duo E4700 (2,66 GHz, 800 MHz, 2 MB pamięci podręcznej L2)

Grafika: zintegrowana, Intel Graphics Media Accelerator 3100

Zasilacz: DELL 280W

Słabo, bo słaby, ale złomek daje rade ;).

Mój budżet to max. 120zł - karta może być używana, bez różnicy.

Rozglądałem się już za GeForce GTX 260, GTX 280, 9800GT, Radeon HD 5450. Czy coś z tego jest warte uwagi ?

Jeśli nie to proszę o propozycje jak i opinie.

Z góry dzięki za pomoc :).

gra.png

Opublikowano

Nic z tego nie jest warte uwagi, hd5450 to druga integra, a reszta kart nie jest wspierana juz, ma stary dx itp. Wsadzisz tam nawet titana, to te gry i tak beda slabo chodzic z uwagi na procek, zreszta zasilacz jak uciagnie to raczej tego gownianego radeona, nawet na gtx 260 nie ma szans raczej, trzeba go wymienic, potem mozna myslec o karcie, ale bez wymiany procesora (a w sumie calej platformy zapomnij o graniu nawet w bf3). 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...