Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana systemu w LG Leon 4G/LTE.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Chciałbym zmienić system w moim LG LEON 4G/LTE ponieważ mocno się ścina co mnie bardzo irytuje. Posiadam aplikacje 360 security czy jakoś tak ale ona albo działa chwilowo albo wcale. Zastanawiałem się nad cyanogenmod do leona bo słyszałem że jest mniej wymagający, ale nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. Czy cyanogenmod to dobry wybór? Warto w ogóle to robić? Czy na wypadek oddawania do serwisu jest coś jak "przywracanie"? Dodam że mam gwarancje jeszcze nie niego. A więc jak to zrobić?

Edit

Znalazłem taką stronę: http://artykuly.softonic.pl/jak-zainstalowac-cyanogenmod-w-10-minut-dzieki-cyanogenmod-installer gdzie jest instrukcja jak zainstalować cyanogenmod'a programem który ułatwia całą instalacje. Tylko jak potem mam przywrócić system?

Opublikowano

Witam! Chciałbym zmienić system w moim LG LEON 4G/LTE ponieważ mocno się ścina co mnie bardzo irytuje. Posiadam aplikacje 360 security czy jakoś tak ale ona albo działa chwilowo albo wcale. Zastanawiałem się nad cyanogenmod do leona bo słyszałem że jest mniej wymagający, ale nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. Czy cyanogenmod to dobry wybór? Warto w ogóle to robić? Czy na wypadek oddawania do serwisu jest coś jak "przywracanie"? Dodam że mam gwarancje jeszcze nie niego. A więc jak to zrobić?

Edit

Znalazłem taką stronę: http://artykuly.softonic.pl/jak-zainstalowac-cyanogenmod-w-10-minut-dzieki-cyanogenmod-installer gdzie jest instrukcja jak zainstalować cyanogenmod'a programem który ułatwia całą instalacje. Tylko jak potem mam przywrócić system?

Zasada nr 1:

Nie instaluj zbędnego badziewia typu Clean Master czy te 360 srekuriti. Wiecej zaśmieca pamięci, niż pomaga...

Po 2 http://forum.xda-developers.com/leon/development - poszukaj poradnika pod swój konkretny model telefonu (nazwa kodowa w ustawieniach -> info o urządzeniu).

CM jest bardziej lżejszy od systemowej nakładki LG, lecz z tego co widzę, nie poszalejesz ze względu na ilość tych romów pod ten telefon.

Przywracanie gwarancji w lg jest banalne - po prostu instalujesz cały system z pliku .kdz poprzez LG FlashTool.

@DnaloP

#teams4bal

Opublikowano

Czyli nie instalować tym instalatorem?

Nie zainstalujesz i tak, bo po prostu CM nie wspiera tego modelu telefonu... Nie ma oficjalnych cyanów pod leona.

#teams4bal

Opublikowano

Nawet jakby wspierał to i tak instalator teraz nie jest dostępny przez poważną lukę w zabezpieczeniach.

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Oficjalnych nie ma ale jest nie oficjalny a z tym stockowym to mnie ch*j strzela

Jeżeli chcesz się bawić w to to proszę:

1. Zrób roota.

2. Znajdź recovery pod swój model telefonu (dokładny numer)

3. Znajdź rom pod model.

4. Sflaszuj recovery poprzez przykładowo Flashify

5. Zrób backupa romu na sd poprzez recovery.

6. No i potem wgrywasz .zip z systemem.

#teams4bal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...