Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pare pytań

Sharperino_MPC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mam pojecia gdzie moge zapytac o odpowiedzi do tych pytan a jako ze tutaj jest pare osob ktore sie zna na tym wiec mysle ze mi pomoga.. prosze moderatorów o nie usuwanie tego tematu.

Tutaj lista pytan na ktore nie znam odpowiedzi i jakos wujek google nie pomaga :/

1.W jaki sposób producenci procesorów zabezpieczają je przed niewłaściwym montażem w podstawce?

2.W jaki sposób producenci pamięci operacyjnych zabezpieczają je przed niewłaściwym montażem w slocie?

3.Jakie atrybuty zawiera pojedynczy S.M.A.R.T ?

4.Kiedy atrybut S.M.A.R.T jest prawidłowy, kiedy przekroczony a kiedy należy go pominąć?

8kHod.png

Opublikowano

w procesorze masz zawsze na bokach odpowiednie jakby koncowki, nie wiem jak to nazwać. w płytach głównych sockety są podpasowane pod odpowiednie wejście dla procesora. jest możliwość włożenia procka TYLKO POPRAWNIE, inaczej po prostu nie będzie siedział. do tego masz dziury w pinach procesora, w sensie masz trochę wolnego miejsca. 

tak samo masz w pamięciach, bo przecież masz dziurki w zależności jaki to typ pamięci (ddr/ddr2/ddr3/ddr4) i po prostu jeżeli włożysz ją źle to tak samo nie wejdzie. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

1,2 normalnie nie włożysz chyba że wbijesz młotkiem 

3,4 google i znajdź sobie smart informacje, łącznie z tablicami i rozpiską statusów. każdy parametr może mieć inną wartość i jednostki, np przy jednym 0 to dobrze przy innym źle itp. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...