Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Darius jest warty grania?

Akashii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jw. czy Darek w aktualnej mecie jest worth grania i mainowania na topie? Gram tym i stwierdzam że cały czas jest strasznie op postacią, jednakże z czasem traci na sile zamiast na niej zyskiwać... Może coś źle robię, nie mam pojęcia :D Każdy mecz Darkiem, wygrywam linię bla bla bla itd. Ogólnie oprócz BC idę tanka, czasami dodam Malmortiusa albo inną pierdołę pod dmg jak widzę że enemy team dostaje wpierdol, ale przeważnie mój build to po prostu tanky build, popatrzałem trochę na challengerów i z tego co widzę to samo u nich.

Więc ponawiam pytanie czy warto tym grać? Strasznie mocna postać na początku, chyba nie da się wygrać "trejda" przez jego chorą pasywkę, ale nie jestem w stanie wygrać takiej gry tylko i wyłącznie z mojej inicjatywy, jestem sobie ot tak toperem i po prostu jestem, nie wnoszę nic nadzwyczajnego do gry, mimo iż w 90% i farmą i killami jestem daleko przed enemy :/ Zmienić build na więcej dmg? Co robić? Jak żyć?

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

Powiem tak: zbytnio na soloq go nie widać, a jestem na poziomie plat / diax. Ogólnie jest tak jak kolega wyżej napisał - oprócz snowballa nie ma niczego. Ja go zawsze miałem za takiego "klocka". Możesz wygrać nim linię, ale w late traci. Teraz jest masa bohaterów, którzy skalują się z każdą minutą na większy plus (mimo, iż potrafią być tyrani). 

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

To może inaczej, co w stylu darka na topa? Tak żeby ładnie napierdalał dmg i czołgował dobrze. Póki co gram Ekko i zajebi*ta postać, tyle że coś bardziej "ad" :D

Opublikowano

righteus glory niweluje możliwości kite'a dariusa ;) Dorzuć yummu i resztę tanka i będzie dużo lepszy niż na tym standardowym buildzie

League of Legends

Opublikowano

Tak myślę między Garenem a Irelią :D Tyle że mainować Garena, jak to brzmi w ogóle, to jest chyba najprostsza postać w tej grze xD A jak Garen się sprawuje na wyższych ligach?

Opublikowano

poniżej diamentu 1 a na nordicku nawet wyżej możesz sobie grać czym chcesz tak naprawde, jest gościu top 4 w challenger na nordicku co mainuje darka więc czemu ty nie możesz.Darius tak naprawde jest spoko champem jedyny jego problem, to że grając nim wydaje się jak by był w slowmotion XDD.

Niby jest łatwy do wykaitowania przez adc, ale zazwyczaj idziesz nim pod black cleavera reszta full tanka więc możesz troche przytankować, a w late game z nastackowanej erki potrafi za 1000 przywalić. + jego chory heal pozwala mu sporo zrobic w teamfighcie.Btw nie zapominaj o swoim ''e'', którym możesz spullowac kazdego adc oprocz caitlyn.

Opublikowano

Polecam garena, robi dmg i jest dobrym czolgiem :D

Darius jest okej do golda potem wiedzą jak na niego grać.

Ja polecam sobie obczaić Garena wszystkie rivenki, irelie, jaxy mogą possać.

Zgadzam się z wami - robi DMG i jakieś irelie mogą ssać, ale chyba w brązie.

Irelia, może Trudle, śmiechłem z tym garenem czy to jakiś troll czy cuś.

Dokładnie to samo miałem napisać. Od siebie dodam: drzewiec (maokai), ekko (choć jakieś zmiany chyba miał w tym patchu), skalniaka (malphite), cho'gatha i jakiegoś gnara / olafa.

poniżej diamentu 1 a na nordicku nawet wyżej możesz sobie grać czym chcesz tak naprawde, jest gościu top 4 w challenger na nordicku co mainuje darka więc czemu ty nie możesz.Darius tak naprawde jest spoko champem jedyny jego problem, to że grając nim wydaje się jak by był w slowmotion XDD.

Niby jest łatwy do wykaitowania przez adc, ale zazwyczaj idziesz nim pod black cleavera reszta full tanka więc możesz troche przytankować, a w late game z nastackowanej erki potrafi za 1000 przywalić. + jego chory heal pozwala mu sporo zrobic w teamfighcie.Btw nie zapominaj o swoim ''e'', którym możesz spullowac kazdego adc oprocz caitlyn.

Kolego, kolego - chyba się rozpędziłeś za bardzo. Obstawiam (bez patrzenia w neta), że nawet jakieś urgoty są w masterach. Kogo to obchodzi? To, że jakiś koleś sobie tym gra, nie oznacza dla zwykłego Kowalskiego, iż jemu też się uda. Patologia się dzieje w D5 / D4, w platynkach, goldach - no wszędzie. Ciężko wyjść "jakimś tam" championem, więc trzeba się dopasowywać pod metę i jakiś champion pool mieć. Nawet już komentować mi się nie chce tego opisu "e" na adc w tf'ach, więc chyba tyle w temacie będzie.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Jak grasz na jakiś brązach/silverkach to praktycznie wszystko jest dobre. Obecna meta jest bardziej nastawiona na tanki więc jak najbardziej możesz nim grać wg. mnie. 

Opublikowano

Zacząłem sobie grać dla zwały tym Dariusem pod dmg, BC/Hydra pod hp/Malmortius/Deads man plate/SV i powiem szczerze że te drewna nie wiedzą co robić xD Cóż, póki co będę grał Ekko/Dariusem dzięki za odpowiedzi :)

Opublikowano

Wukonga polecam.

Darius w late nie zrobi tak na prawdę nic.

No, chyba że grasz na Brązach to solo penta gwarantowana.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Wukonga polecam.

Darius w late nie zrobi tak na prawdę nic.

No, chyba że grasz na Brązach to solo penta gwarantowana.

znawca sie odezwał, przecież dariusa plusem sa własnie teamfighty i świetnie sie skaluje do late game...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...