Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Zyra / Bard / Tahm

Gość happi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Kupuje championa na każdą linie, teraz padło na supporta. Spodobały mi się trzy w. w. postacie ale nie wiem którą wybrać.

Ciągnie mnie do Barda, bo grałem nim w rotacji i strasznie mi się spodobał ale jest też Zyra, która również mi sie podoba. Z Tahmem jest troche inaczej, bo jeszcze nim nie grałem ale zaraz zagram, bo również jest w rotacji.

Wypiszcie mi + i - każdej z postaci oraz własne przemyślenia co do championa.

Opublikowano

@Edit @AntyWarn Ucięło mi 90% postu.

Bard to ciekawy champion sam w sobie, jest moim mainem:

+ Ulti może zmienić bieg rozgrywki wykluczając z teamfightu tanka na krótką chwilę, źle zagrane = TF lose

+ Heal w early robi swoje

+ E jest epickie, najlepsza sztuczka barda kiedy za nim ktoś jedzie to Q za siebie i stun.

+ Ultem możesz wewalać się pod towera albo z teamem callować drake/barona

- Musisz się nauczyć grać tym Herosem (odpowiedni czas na zbieranie meepów, które robią swoje)

- Musi mieć dobrego ADC

Fajnie combuje się z Jhinem, kiedy to nie ma mobilności a Bard na ganku daje stuna/heala (speed)/E żeby go uratować. Gram Bardem only duoQ, ponieważ nawet po tonach pingu ADC i tak nie wie co zrobić.

Opublikowano

Myślę, że ten Bard jest dość ciekawym wyborem.

• stun;
  • portal/tunel (jak zwał tak zwał)
  • ult, dzięki któremu możesz "zamrozić" towery/championy
  • te błyskotki, które leczą
  • poke 
  • kaczuszki xDDDDDDDDDDDD
  • słabo mobilny jak dla mnie
  • manożerny
  • papierkowaty

Dobrą opcją jest też Zyra. Ma tego swojego stuna z roślinek, "podrzucenie" (jak to nazywam) z ulta, spory dmg. Ogólnie możesz pokusić się nią na mida. 

@.happi. nie chce mi się dużo pisać, więc masz jako tako moje spostrzeżenia ;d

Opublikowano

@LoveTherapy Meepy dodają mu manę. Nigdy jeszcze nie spotkałem się żeby mi brakło many (chyba że 24/7 spellowalem) ale po złożeniu itemów na supporta można pozwolić sobie na np: Lich Bane, który ma mane, CD i wzmacnia następny atak wszystko co bardowi trzeba.

Opublikowano

@The Shy XDDD 

@LoveTherapy do Zyry dostałem skina z hextecha i jest podobno dobra, więc tylko dlatego tu sie znalazła. x D

Zyra mnie kusi, po obejrzeniu paru filmików, ale Bard też jest chyba spoko po tym co powiedzieliście.

Nie wiem co wybrać. ;_;

Opublikowano

@The Shy XDDD 

@LoveTherapy do Zyry dostałem skina z hextecha i jest podobno dobra, więc tylko dlatego tu sie znalazła. x D

Zyra mnie kusi, po obejrzeniu paru filmików, ale Bard też jest chyba spoko po tym co powiedzieliście.

Nie wiem co wybrać. ;_;

Weź tę Zyrę. To kobieta to przy okazji, grając nią poogladasz jej walory xD

Poza tym tak jak napisałam możesz nią skiknać na mida, postać sama w sobie po reworku strasznie ciekawa. Jak grałam z Sielem na bocie to kradł mi kille, "przypadkiem" :(

Opublikowano

A trudno ją ogarnąć? Chodzi o te rzucanie roślinek itp.

Opublikowano

A trudno ją ogarnąć? Chodzi o te rzucanie roślinek itp.

Nie grałam po reworku, ale Krzysiek nie mówił nic, że jakaś ciężka, a grał nią ogólnie pierwszy chyba raz xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...