Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop wyłącza się przy ok 30% baterii|laptop HP

xavierxcreper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Nnapotkałem dziwny problem- otóż przy ok. 30% baterii laptop sam się wyłącza. To było wczoraj oglądałem live u kogoś już nie pamiętam kogo i laptop się wyłączył przy 30%. No to tak, wczoraj podłączyłem go do ładowarki super wszystko bateria ładuje się i następnie odłączam zasilanie i korzystam normalnie z komputera. Teraz tylko pojawia mi się normalnie komunikat o rozładowaniu baterii... Podłączam ładowarkę i wyłączam komputer i zostawiam ją na noc, aby bateria się naładowała. Dzisiaj włączam laptopa przeglądam z 1.5-2h internety włączam sobie Wieśka 1 i pojawia mi się normalnie komunikat, lecz ja zapomniałem go podłączyć i laptop się wyłączył. Podłączyłem  laptopa i  poszedłem na dwór do kumpli i po kilku h wracam- znowu przeglądam internety, oglądam akademie taktyczne:D na yt itp. i laptop przy ok 30% się wyłączył. Szukałem na internecie i nikt nic podobnego nie miał... Oczywiście gdy podładuje tego laptopa i np. ma potem 50% to mogę normalnie z niego korzystać, co do tego czy znowu by się wyłączył przy 30 minutach to nei sprawdzałem bo się boję, że mi się coś spali... W tym przypadku baterię wyłożyłem i działam na ładowarce. Laptop bez pomocy podkładki robi się ciepły, w wyniku czego kupiłem podkładkę i dość dobrze ochładza laptopa. Dodam jeszcze, że w zaawansowanych opcjach zasilania nie ma nic takiego, by laptop się wyłączył podczas gdy bateria ma ileś % tam baterii.. No i jeszcze dodam to, że wczoraj młodszy brat próbował wejść mi na laptopa no i nie wiem czy czegoś przypadkiem w biosie czy gdzieś nie pokręcił (laptop ma ustawione hasło, a mimo tego zauwazyłem, że tapeta została zmieniona na jakąś czarną z jaskrawymi kolorami czy jakoś tak)

Laptop HP r104-nw (kupiony w lipcu 2015)

windows 8.1

//

Opublikowano

Nawet po niecałym roku może być problem z bateriami więc albo ją wymienisz albo będziesz używał z zasilaniem. 

Tym bardziej że masz budżetówkę, tanochę tylko na sprzedaż dla mas do podstawowego używania głównie na zasilaniu .

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Bateria do wymiany

MOBO:  GA-B85M-D3H | CPU: Intel Core i5 4460 3.2 GHz / Turbo 3.4 GHz | RAM: Geil Dragon 8 GB DDR3 CL11|
GPU:  Nvidia GeForce GTX 970 OC 4GD5T | CPU cooling: be quiet! Pure Rock BK009 |SSD: SanDisk 128 GB SSD|
PSU:
Chieftec 600W
| Tower: Zalman Z3 +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...