Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jakim serwerze najłatwiej wbijać dywizję?

Patryk37778

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam wjechać na Turcję. Kiedyś się gadało, że imo EUW > EUNE, ale nie powiem Ci jak to wygląda teraz - gram cały czas po jednej stronie.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Jeszcze wziąłbym pod uwagę Rosję. Poziom w Turcji i Rosji jest dosyc podobny.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Nie, ale Rosjanie graja o wiele lepiej niz EUNE, tam poziom na goldzie = EUNE D5, wiem bo mam tam konto. Turcy natomiast to rzeczywiscie pierdolone zwierzaki, wystarczy picknac las i grac afk farme, d gatesy, objectivy, zwierzeta z tego servera nigdy sie nie zgrupuja, bierzesz objectivsy za darmo.

Opublikowano

Mialem inne zdanie o rosjanach ale mozliwe ze to co pisze bydla to prawda. Nigdy nie mialem tam kont takze sie nie wypowiem . Turkow to w kazdej grze online pelno , w ogole oni wszedzie sie kreca. Maja zla opinie w grach online. Bo nie umieja sie zachowywac. Zawsze spamuja.

Opublikowano

Mialem inne zdanie o rosjanach ale mozliwe ze to co pisze bydla to prawda. Nigdy nie mialem tam kont takze sie nie wypowiem . Turkow to w kazdej grze online pelno , w ogole oni wszedzie sie kreca. Maja zla opinie w grach online. Bo nie umieja sie zachowywac. Zawsze spamuja.

A Polacy nie? 

A czy na serwerach Tureckich/Rosyjskich sa wieksze lagi niz na Eune/Euw ?

Grałem na obydwu serwerach - różnica jest dla mnie nieodczuwalna.

----

Turcja, potem Rosja, jeżeli chodzi o serwery, gdzie ping będzie dla nas normalny.

Opublikowano

Nie wszyscy polacy sa tacy zli tez. Nie generalizowac narodowosci najlepiej. Mam kumpli turkow tez mozna sie dogadac. Roznie to bywa.

Opublikowano

Nie wiem jak to wygląda na serwerze Rosyjskim, ale na Tureckim w zależności od kursu walut - są bardzo tanie RP :D Jakieś 2 lata temu przeniosłem się tam za darmo i za 20 polskich złotych kupowało się RP jak za nawet 35zł na EUNE, ale najczęsciej wahało się w granicach 30zł, co nie zmienia faktu, że "większe zakupki" były znacznie, znacznie tańsze.

Jeśli chodzi wbijanie dywizji, to według mnie nie ma to znaczenia żadnego, jedyne co nam pomaga to, to, że na Turcji/Rosji piszą w swoim języku. Teoretycznie nie jesteśmy w stanie zrozumieć czy akurat się kłócą, czy śmieją i to nam pomaga skupić się na swojej grze. Osobiście na Turcji zdarzyło mi się rozegrać placementy raz. Zrobiłem tam 8/10. Na EUNE placementy rozgrywałem 3x razy. I ani razu nie zaliczyłem 6+ wygranych. W najlepszym wypadku miałem 5:5 - 2razy. I raz 4:6. Pragnę dodać, że na Turcji placementy rozgrywałem 2 lata temu, na EUNE rok temu i teraz, więc tak naprawdę miałem większe umiejętności a gorszy, bilans.

Co do:

Jeśli jesteś dobry to nie ma to znaczenia.

Według mnie największa bujda tej gry. Fakt, są ludzie którzy znają tę grę od podszewki, ale zwykły gracz który nie zajmuje się tym profesjonalnie/nie poświęca tej grze swojego całego życia. Nie jest w stanie samemu wygrywać gier. Niestety, bądź na szczęście jest to gra drużynowa. 

beV5mzZ.png

Opublikowano

Nie, ale Rosjanie graja o wiele lepiej niz EUNE, tam poziom na goldzie = EUNE D5, wiem bo mam tam konto. Turcy natomiast to rzeczywiscie pierdolone zwierzaki, wystarczy picknac las i grac afk farme, d gatesy, objectivy, zwierzeta z tego servera nigdy sie nie zgrupuja, bierzesz objectivsy za darmo.

Porownujesz eune d5 do jakiegos golda u ruskich? bardzo cie ponioslo, chlopcze

To sa ich serwery i maja swoj jezyk. Nie raz ludzie plakali na czacie czemu oni nie potrafia pisac po angielsku  xD

­

Opublikowano

Porownujesz eune d5 do jakiegos golda u ruskich? bardzo cie ponioslo, chlopcze

To sa ich serwery i maja swoj jezyk. Nie raz ludzie plakali na czacie czemu oni nie potrafia pisac po angielsku  xD

­

Przecież D5 na EUNE to drugie elo hell, więc akurat nie wiem o co Ci chodzi teraz, chłopcze.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Co do:

Według mnie największa bujda tej gry. Fakt, są ludzie którzy znają tę grę od podszewki, ale zwykły gracz który nie zajmuje się tym profesjonalnie/nie poświęca tej grze swojego całego życia. Nie jest w stanie samemu wygrywać gier. Niestety, bądź na szczęście jest to gra drużynowa. 

Samemu gry nie wygrasz, ale jeśli potrafisz grać to uda Ci się naprowadzić nawet słabą drużynę na wygraną. Wystarczą dobre call'e na ostatniego smoka czy barona, jeden dobry teamfight w którym dasz z siebie wszystko i nawet jeśli padniesz to drużyna i tak wygra.

6434527732.png76561198021029824.png

Opublikowano

Co do:

Samemu gry nie wygrasz, ale jeśli potrafisz grać to uda Ci się naprowadzić nawet słabą drużynę na wygraną. Wystarczą dobre call'e na ostatniego smoka czy barona, jeden dobry teamfight w którym dasz z siebie wszystko i nawet jeśli padniesz to drużyna i tak wygra.

jak nie wygrasz xD Bierzesz poke mid lanera albo jakiegos mobilnego adc i wygrywasz sam kazdy teamfight bo mozesz wkladac bez przerwy caly czas..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...