Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pozycje

Aides

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rifler - używa ak47/m4;

Sniper - awp;

Lurker - pilnuje pleców;

Entry fragger - pickuje i zdobywa pierwsze kille;

IGL - in-game-lider, taki kapitan drużyny. Wybiera taktyki na rundę i takie tam. Chyba git :v

@ jeszcze support, masz tu jakieś pierwsze lepsze z neta:

Support: Osoba której zadaniem jest chodzenie na początku rundy obok Entry-Fragger`a i rzucanie mu granatów (gdy Entry-Fragger zginie on przejmuje jego funkcje) (jest to pozycja którą preferują tylko niektóre drużyny) np. NBK w EnVyUs.

tenor.gif

Opublikowano

Rifler - używa ak47/m4;

Sniper - awp;

Lurker - pilnuje pleców;

Entry fragger - pickuje i zdobywa pierwsze kille;

IGL - in-game-lider, taki kapitan drużyny. Wybiera taktyki na rundę i takie tam. Chyba git :v

@ jeszcze support, masz tu jakieś pierwsze lepsze z neta:

Support: Osoba której zadaniem jest chodzenie na początku rundy obok Entry-Fragger`a i rzucanie mu granatów (gdy Entry-Fragger zginie on przejmuje jego funkcje) (jest to pozycja którą preferują tylko niektóre drużyny) np. NBK w EnVyUs.

Tak jak wyżej, tylko że lurker nie pilnuje pleców, dla przykładu - na mirage 4 idzie na A, a lurker zostaje na B i wchodzi im na plecy, np. przez undera.

Z tego co wiem, to NBKappa jest bodajże IGL'em, co do supportera nie jestem pewien.

Można też dodać rzadką spotykaną rolę Mid round caller - osoba, która w środku rundy podejmuje decyzje

Opublikowano

Pisząc dokładnie (moim zdaniem) to lurker (np. ja tak gram) raz, że pilnuje pleców to dwa zabija rotujących między BSami zawodników i daje po prostu info skąd uderzą. Ja też to traktuję jako pozycję badacza terenu, kogoś kto swobodnie chodzi po mapie, głównie całą rundę masz taką "mind-game" i myślisz jak się zachowa enemy, i próbujesz go zajebać, a reszta drużyny się raczej na tym nie skupia i wykonuje daną taktykę. W moim przypadku ten styl gry kończy się tak, że częściej zostaję sam w clutchach, ale ja je lubię i mi wychodzą to mi to nie przeszkadza. W sumie gram na tej pozycji tylko na zmianę z AWP i karabinami, zależnie od mapy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...