Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nauka w szkole ponadgimnazjalnej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzis staje na progu wyboru szkoły ponadgimnazjalnej i mam kilka pytań na poszczególne techniki.

1. Prosze tak jakby napisac co sie w danych technikach wykonuje [ tech. ekonomista,logistyk,hotelarstwa]

2. Jak wyglada zapotrzebowanie na rynku do pracy do tych wyzej wymienionych technik i zarobki.

Dziekuje bardzo za kazdą odpowiedz ;]

Opublikowano

Jeżeli wybierasz dany zawód pod względem zarobków, to świetlanej przyszłości ci nie wróżę.

Idź tam gdzie czujesz, po prostu.

Poza tym szkoła to nie wszystko

Opublikowano

Z doświadczenia wiem że nie ma co się przywiązywać co do wybranego zawodu w technikum ja jestem obecnie 2 w klasie a i tak dobrze wiem że w tym zawodzie pracować nie będę ;) mimo że zapowiadał się fajnie

gQSkfLC.png

Opublikowano

Akurat edytujac napisałem o zarobkach chciałem z ciekawosci spytać.

A to możecie opisać głownie te 2 logistyk ekonomista?

Zawsze mi sie one myliły.

Opublikowano

Najlepiej płatne są zawody z tych dziedzin, teleinformatyka, informatyka, telekomunikacja, mechatronika, automatyka, elektronika. Tego bym szukał na twoim miejscu.

RAsfepN.png
Opublikowano

Szkołę wybierasz pod kątem zainteresowań oraz wiedzy - wtedy możesz liczyć na godne życie, oczywiście za granicą, bo u nas nie ma czegoś takiego jak "godne życie".

Opublikowano

Szkołę wybierasz pod kątem zainteresowań oraz wiedzy - wtedy możesz liczyć na godne życie, oczywiście za granicą, bo u nas nie ma czegoś takiego jak "godne życie".

Głupoty gadasz. Średnie zarobki po Politechnice Warszawskiej to 7 tyś złotych. Za to nie da się godnie żyć?

RAsfepN.png
Opublikowano

Głupoty gadasz. Średnie zarobki po Politechnice Warszawskiej to 7 tyś złotych. Za to nie da się godnie żyć?

Nie słyszałem żeby w macdonaldzie tyle zarabiali, co najwyżej nieliczni. Sama szkoła nie wystarczy, trzeba coś umieć. ;)

Opublikowano

technik ekonomista 

mogę jedynie powiedzieć,że jest duży nacisk na matematykę,ale jakoś udało mi się to skończyć :D.. pełno papierkowych spraw,dużo ślęczenia przy programie komputerowym typu "rewizor,subiekt itd". ja akurat lubię takie coś,więc w praktycznych rzeczach idzie elegancko:) na początku masz tyle przedmiotów,że aż załamać się idzie,ale odchodzą z klasą wyżej niektóre przedmioty,więc w ostatniej zostają zawodowe i kilka normalnych. mogę to polecić,ale po roku możesz mnie zbesztać,bo się Tobie nie spodoba. sam musisz wiedzieć do czego Cię ciągnie,bo takie wybierane przez kogoś (wymuszane itp) nie kończy się dobrze. będziesz się tylko męczył.

21583214395328697865.jpg

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...