Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czas odpowiedzi supportów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy okazji poszukiwania oferty prywatnej, postanowiłem przetestować czas odpowiedzi hostingów. 

hosting - - - czas wysłania pytania - - - czas odpowiedzi

craftserve - - - nie udało mi się z nimi skontaktować, nie działa im mail (dostaję automatycznego maila że nie można wysłać)

crafthost - 30.05.2016 15:00 - - - 31.05.2016 01:00

slotex - - - 30.05.2016 15:00 - - - 30.05.2016 20:00

slotex (odpowiedź na ich maila) - - - 30.05.2016 20:20 - - - 31.05.2016  19:58

fiberhost - 29.05.2016 21:00 - - - brak

Jak dla mnie jest ma-sa-kra. Ja rozumiem, że mogą być problemy, że dużo pytań od innych, ale żeby czekać 30 godzin na odpowiedź od supportu, to nie jest normalne. Na chwilę obecną wygrywa slotex, który odpowiedział po 5 godzinach i poprosili mnie o podanie loginu. Wysłałem odpowiedź po 20 minutach (myślę że w miarę szybko) i drugą odpowiedź otrzymałem po prawie równych 24 godzinach z przeprosinami, że trwało to tak długo.

Co o tym sądzicie???

Opublikowano

Osoby pracujące na supporcie, nie śledzą 24h na dobę skrzynki pocztowej. Według mnie, ten czas oczekiwania (mówię teraz o Slotexie), nie jest jakieś makabrycznie duży. Jakby spojrzeć też na Crafthosta, to te kilkanaście godzin, to też nie jest długo. Gdybyśmy porównali to, do czasu oczekiwania np. na Steamie, no można by rzecz, że ten jest króciutki ;p

Opublikowano

Czas odpowiedzi w Biurze Obsługi klienta nie zawsze jest związany z jakimiś problemami, dużą ilością pytań czy też nie śledzeniem skrzynki pocztowej.

Rzecz jasna, że odpowiedź uzyska klient, który:

1.  Kulturalnie napisał zrozumiałe zgłoszenie;
  2. Dokładnie opisał jakiej odpowiedzi/podpowiedzi/rozwiązania oczekuje;
  3. Nie pisze co 10 minut "Co tak długo ta odpowiedź"?

To, że ktoś jest klientem nie oznacza od razu, że wielmożnym Panem. Wszystkie hostingi mają teraz olbrzymie problemy, gdyż głowią się nad rozwiązaniami i dalszą ich przyszłością. Spowodowane jest to problemami ze strony Mojangu oraz mniejszym zainteresowaniem.

Fiberhost upada więc nie ma co pytać ich o co kolwiek, bo bankrutują

Pozdrawiam

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Spełniłem wszystkie 3 twoje podpunkty, jednynie do slotexu napisałem 2 razy bo odpowiedziałem na ich wiadomość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...