Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lokalizacja VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepsza Lokalizacja to oczywiście Polska

A co do ramu zależy jaki tryb serwera, ale myślę że 16gb ramu na pewno jest potrzebne :)

Opublikowano

W MC pingi nie maja znaczenia, bierz Francje tam wszystko jest na miejscu a tu trzeba dluzej czekac na naprawe.

Opublikowano

Lokalizacja - Polska, bo najbliżej i powinny być najmniejsze pingi.

Ram - Czytając temat zauważyłem słówko "min." co oznacza, że będziesz chciał zwiększyć prawdopodobnie, a 8 gb może ci nie starczyć więc wziąłbym 16 gb na wszelki wypadek.

Opublikowano

Nie chce mi się znowu tłumaczyć dlaczego lokalizacja Francja jest lepsza, także wklejam wiadomość, którą napisałem do @.happi.:

ZEwmbNT.png

To w kwestii lokalizacji, myślę, że nie ma co więcej rozmawiać na ten temat i wszyscy panowie wyżej, którzy polecali polskie datacenter niech się trzy razy zastanowią i nabiorą przynajmniej minimalnego doświadczenia co do czego jest dobre. 

Co do pamięci RAM, to 8GB wystarczy na 100 slotów spokojnie. Procesor jest najważniejszy, RAM ciężko zapchać przy dobrze skonfigurowanym serwerze. Dyski SSD i dobry procesor, najlepiej Core i7 mocny na jednym wątku + dobrze skonfigurowany serwer = zero lagów.

5465845486.png

Opublikowano

Nie ma co wgl patrzeć na SDC, to gowno :)

Ja mogę Ci powiedzieć i polecić kvm Francja .

Powody wypisali juz panowie wyżej

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polska! Stawiaj na polski kapitał a nie zagraniczny! Polska ma najniższy ping i to na nich będzie się najlepiej klepało. Nie raz grałem na serverach zagranicznych i tam klocki cofało jak się postawiło.

RAM zależy od ilości pluginów i skryptów na serwerze. Ja zawsze obliczam tak:

RAM w MB = (ilość slotów * 120) + (ilość pluginów * 30) + (ilość skryptów * 15)

Przykładowo jak masz 100 slotów, 20 pluginów i 50 skryptów to przydzielasz 13350 MB RAMU czy 13 GB.

A poza tym sądzę że Unia Europejska musi być zniszczona.

Q8eOMob.png

Opublikowano

Polska! Stawiaj na polski kapitał a nie zagraniczny! Polska ma najniższy ping i to na nich będzie się najlepiej klepało. Nie raz grałem na serverach zagranicznych i tam klocki cofało jak się postawiło.

Przykładowo jak masz 100 slotów, 20 pluginów i 50 skryptów to przydzielasz 13350 MB RAMU czy 13 GB.

Pozdro xD Większych głupot chyba nigdy nie słyszałem xDDDDDDDDDD

Po co ma przepłacać za polskie i beznadziejne maszyny, gdzie maszyny w ue są średnio o połowę tańsze i o połowę lepsze? Ping w mc ma znaczenie gdy jest większy niż 50, inaczej nie ma znaczenia bo sam serwer działa co 50ms.

Wzór na ilość ramu to beka jeszcze większa xD A co powiesz na to, że na 8gb miałem 400 graczy, teamspeaka, www, mysql i redisa? :)

Aaa, i lepiej nie sądź, bo przez takich Korwinistów naprawdę niedługo trzeba będzie uciekać za granicę :C

Opublikowano

Chłopie, jeżeli chcesz dobry stabilny serwer bierz francję. Na Polske ostatnio dużo DDO'Sów­

Trzeba sobie załatwić dobrą ochronkę. W Polsce servery są bardziej stabilne bo są bliżej.

Po co ma przepłacać za polskie i beznadziejne maszyny, gdzie maszyny w ue są średnio o połowę tańsze i o połowę lepsze? Ping w mc ma znaczenie gdy jest większy niż 50, inaczej nie ma znaczenia bo sam serwer działa co 50ms.

Wzór na ilość ramu to beka jeszcze większa xD A co powiesz na to, że na 8gb miałem 400 graczy, teamspeaka, www, mysql i redisa? :)

Aaa, i lepiej nie sądź, bo przez takich Korwinistów naprawdę niedługo trzeba będzie uciekać za granicę :C

Nie są lepsze bo są daleko. Ping ma znaczenie na klepach i to duże. Ping powinien być jak najmniejszy. Wybieraj Polskę bo to Polska ma najniższy ping, który jest ważny przy klepach.

Miałeś 400 i nie masz. Na serverze były niesamowite lagi. Tak jest jak na server przydziela się mało RAMu, a potem się taki admin dziwi że są lagi. To co ja podałem jest optymalne dla servera i na pewno nie będzie lagów.

Przez takich Korwinistów Polska będzie wielka i bogata. Socjaliści i lewacy będą uciekać za granicę bo inaczej trafią do więzień za rabunki. Jak można opodatkowywać obywatela z zarobków? A jak się lepiej pracuje to się płaci jeszcze większą grzywnę. Temu zaś kto nie pracuje daje się zasiłek. To logiczne że takie społeczeństwo nie może działać. Społeczeństwo które musi być nierobami bo inaczej płaci się grzywnę. Lewacki tok myślenia.

Q8eOMob.png

Opublikowano

Chłopie, jeżeli chcesz dobry stabilny serwer bierz francję. Na Polske ostatnio dużo DDO'Sów­

Trzeba sobie załatwić dobrą ochronkę. W Polsce servery są bardziej stabilne bo są bliżej.

Nie są lepsze bo są daleko. Ping ma znaczenie na klepach i to duże. Ping powinien być jak najmniejszy. Wybieraj Polskę bo to Polska ma najniższy ping, który jest ważny przy klepach.

Miałeś 400 i nie masz. Na serverze były niesamowite lagi. Tak jest jak na server przydziela się mało RAMu, a potem się taki admin dziwi że są lagi. To co ja podałem jest optymalne dla servera i na pewno nie będzie lagów.

Przez takich Korwinistów Polska będzie wielka i bogata. Socjaliści i lewacy będą uciekać za granicę bo inaczej trafią do więzień za rabunki. Jak można opodatkowywać obywatela z zarobków? A jak się lepiej pracuje to się płaci jeszcze większą grzywnę. Temu zaś kto nie pracuje daje się zasiłek. To logiczne że takie społeczeństwo nie może działać. Społeczeństwo które musi być nierobami bo inaczej płaci się grzywnę. Lewacki tok myślenia.

Przy 400 osobach nie miałem lagów :O 

Serwery w Polsce są c*****e, ich ochrona ddos ogranicza sie do tego: https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/12108785_900922653329640_2956477069788365229_n.jpg?oh=aa5b9da7d424f54e52776fd1d93debd9&oe=57CBBCEE

Nie wiesz a się wypowiadasz, typical mpc user xD

Opublikowano

Bierz Polska lokalizacje badz patriota po drugie uszanuj wielka wygrana Polakow w Euro 2016, ktorzy walczyli dla nas (to ze we Francji grali nie znaczy, ze lepsza).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...