Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Pisanie w dziale Elektronika tuż PRZED zakupem sprzętu.

Gość androidfanboy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio w dziale ,,Elektronika" nie tylko Urządzenia mobilne, ale zauważyłem że i w dziale Sprzęt często ludzie po prostu chcą żeby ktoś mu zaproponował jakiś telefon albo złożył komputer przy czym pisze że ma zamiar to kupić za np. miesiąc, dwa miesiące itp. Przy czym w tym czasie wszystko się może zmienić, i ceny. Więc proponuję moderatorom bądź liderowi działu Elektronika abyście założyli nowy podpunkt aby ludzie pisali temat w sprawie kupna za max. tydzień-dwa.

To tyle ;/

Opublikowano

Nie, ja np swojego kompa składałem kilka miesięcy przed zakupem, nie po to aby go kupić 1:1, ale po to by mieć świadomość jakie mniej więcej parametry będzie posiadał i czego mogę się po nim spodziewać. Po 2 jest to zbędny punkt, gdyż raz: zmniejszy aktywność w dziale (zniechęci też wielu użytkowników, a niektórzy po prostu napiszą, że kupują za tydzień, a nie za miesiąc jak planują), dwa: dołoży niepotrzebnej pracy moderatorom.

Po 3: im więcej tematów tym lepiej, każdy ma własne wymagania, jeden potrzebuje pc tylko do gier, drugi do np. obróbki wideo. Znaczna część użytkowników nie pisze tematu, że potrzebują sprzętu [...], tylko przegląda n innych, podobnych i na ich podstawie sami składają sprzęt, ewentualnie pytają się pod jednym z przeglądanych tematów.

Opublikowano

Nie, ja np swojego kompa składałem kilka miesięcy przed zakupem, nie po to aby go kupić 1:1, ale po to by mieć świadomość jakie mniej więcej parametry będzie posiadał i czego mogę się po nim spodziewać. Po 2 jest to zbędny punkt, gdyż raz: zmniejszy aktywność w dziale (zniechęci też wielu użytkowników, a niektórzy po prostu napiszą, że kupują za tydzień, a nie za miesiąc jak planują), dwa: dołoży niepotrzebnej pracy moderatorom.

Po 3: im więcej tematów tym lepiej, każdy ma własne wymagania, jeden potrzebuje pc tylko do gier, drugi do np. obróbki wideo. Znaczna część użytkowników nie pisze tematu, że potrzebują sprzętu [...], tylko przegląda n innych, podobnych i na ich podstawie sami składają sprzęt, ewentualnie pytają się pod jednym z przeglądanych tematów.

Właśnie to ma na celu ułatwić zbędnej pracy moderatorom. Przecież człowieku w tydzień to ty już się dowiesz wszystko o swoim komputerze, to jest wystarczający czas na złożenie go i zapoznanie się z nim, ewentualnie poprawki itp. Ale co z tego że chcesz być upewniony, skoro jutro jakaś część zdrożeje i będziesz musiał składać zestaw od nowa? Gdzie tu logika? A jak składasz sprzęt to chyba warto założyć nowy temat, co nie? Zresztą większość tych tematów opiera się na tym samym. Przykład:

Dajcie mi komputer, kupie se go za 2 miesiące.

Przyjdź za dwa miesiące.

No nie ja już muszę mieć dzisiaj złożony! Dajcie mi kompa i c**j.

Opublikowano

I na co to? Gdybym chciał to obejść, to po prostu napisałbym, że kupię np. komputer za 2 tygodnie, a potem znowu dopytał. 

Nie, jeżeli tak to ma wyglądać. Chyba że ktoś bardziej dopracuje ten punkt. (o ile to możliwe)

Opublikowano

I na co to? Gdybym chciał to obejść, to po prostu napisałbym, że kupię np. komputer za 2 tygodnie, a potem znowu dopytał. 

No nie, jeżeli tak to ma wyglądać. Chyba że ktoś bardziej dopracuje ten punkt. (o ile to możliwe)

Żeby dało to do zrozumienia użytkownikom, że to jest bezsens. A takie myślenie działa tylko na ich niekorzyść.

Opublikowano

Nieeeeeeee, trzeba miec to w pizdzie. Gimby pisza, ze chca kupic smartfona za kloca, a po tygodniu pol budzetu przebalowali.

Nagle zostaje tylko lumia. Przykre, ale nic nmie poradzisz. Jebac WP w sercu wyryte

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do sprzętu nie zaglądam, ale z tego co wiem to osoby które składają zestawy w tym dziale proponują takim użytkownikom aby poczekali do jakiegoś tam momentu czy coś

Opublikowano

Do sprzętu nie zaglądam, ale z tego co wiem to osoby które składają zestawy w tym dziale proponują takim użytkownikom aby poczekali do jakiegoś tam momentu czy coś

No fakt, ale ta propozycja miała na celu ograniczenie spamu. Zresztą proszę o odrzucenie, bo i tak nic z tego nie wyjdzie :)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...