Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak umiejętności w posługiwaniu się c++

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam lekki problem w 'kompilacji' plików za pomocą c++. Otóż nie umiem tego zrobić, nie wiem jak i potrzebuję pomocy. Chciałem wgrać sobie hacki do gry, no ale nie umiem tego zrobić source codem. Tak więc podsyłam ss jak wygląda otwarty plik (1 a jest ich parę) i oczekuję na pomoc od bardziej wykwalifikowanym ode mnie posługiwaczem się c++

pozdrawiam

post-1098781-0-77679500-1464622430_thumb.png

post-1098781-0-15163600-1464622447_thumb.png

Opublikowano

Przecież masz kompilator już z Visual Studio, nie musisz nic więcej ściągać.

RAsfepN.png
Opublikowano

Przecież masz kompilator już z Visual Studio, nie musisz nic więcej ściągać.

Coś nie mogę się go doszukać, w jakiej on zakładce jest?  :s

Opublikowano

W folderze instalacyjnym. Przede wszystkim to musisz otworzyć projekt czyli plik vcxproj a nie poszczególne pliki z kodem źródłowym. Później możesz kliknąć zieloną strzałkę to się skompiluje.

RAsfepN.png
Opublikowano

Niech ktoś powie że to troll, błagam...

Żeby móc skompilować projekt, trzeba stworzyć projekt. Jak go nie stworzyłeś, to go stwórz i wrzuć tam swój kod. Jak go stworzyłeś, to go otwórz.

Jak nie umiesz poradzić sobie z tak prostymi rzeczami to nie masz nawet co próbować pisać czegoś sensownego w C++.

Na deser dodam - google nie gryzie.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

@kupak353 tak tę strzałkę obok debug. Nie wyświetla ci się kod bo nie wybrałeś, żadnego pliku w solution explorer, nie przejmuj się tym.

RAsfepN.png
Opublikowano

Nie rozumiem czemu macie taki agresywny stosunek do ludzi początkujących. Przecież żeby być dobrym, to chyba trzeba się uczyć na błędach, nie? A takie nastawienie do nowicjusza w takich sprawach tylko go zniechęca.

Opublikowano

@androidfanboy wystarczy wpisać w google i masz odpowiedź w 30 sekund na jego pytanie. Skoro ktoś pobiera IDE do C++, chce tam coś robić, to powinien najpierw zajrzeć w podstawy (już nawet w tym przypakdu nie koniecznie w podstawy C++, tylko jak "obsługiwać" IDE). W tym miejscu nie powinien pytać o takie rzeczy, najpierw wypadało by sprawdzić google, czy dokumentację.

Opublikowano

@Osama Dzięki wielkie za odpowiedź! 

Co do ludzi, którzy twierdzą, że lepiej żebym się nie zabierał za takie rzeczy po prostu nie będę komentował ich poziomu, bo wy jesteście nie wiadomo jak zajebistymi informatykami i się wymądrzacie. 

Pozdrawiam wszystkich 

temat do zamknięcia 

Opublikowano

Nie rozumiem czemu macie taki agresywny stosunek do ludzi początkujących. Przecież żeby być dobrym, to chyba trzeba się uczyć na błędach, nie? A takie nastawienie do nowicjusza w takich sprawach tylko go zniechęca.

WTF człowieku gdzie tutaj widzisz błąd? :) Człowiek nie wie, a nie robi błąd - gdyby coś źle się stało z np. kompilacją to owszem, ale tutaj nie wie jak zrobić coś co umie nawet początkujący programista - i mówię tutaj o takim co dopiero kompilator pobrał.

Skoro to go zniechęca to strach się bać o szukaniu czegoś w google i próba napisania czegoś większego.

­

pyhvh7E.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...