Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Perm] Lord Assasin

Zarax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oszustwo na giełdzie.

Jakim trzeba być prymitywnym człowiekiem, aby wykorzystywać to, że było się w teamie moderacyjnym MPCforum i oszukiwać ludzi o 30złotych. Po otrzymaniu dostępu do konta oraz e-maila zignorowałeś go i mu nie zapłaciłeś. Wszystkie dowody dostępne dla GM+.

Nadano w profilu.

Opublikowano

Ty jesteś serio gościu jakiś uwzięty czy może mnie nie trawisz na tym forum? Rozumiem bana na 7 dni, ale nie PERMA za nic k***a lub nierozumienie przez Ciebie sytuacji. Nikogo nie oszukałem, a zrezygnowałem z wymiany pod koniec, bo gościu kręcił. Na jego mailu byłem MINUTĘ (tak jak pisałem) po czym mnie wylogowało. Te niby ''dowody'' w gifcie zdjęciowym, to nic jak część rozmowy na GG(w dodatku powycinanej przez tego ziomka).

PS. Screeny z poziomu aplikacji gg można podrobić - mówiłem Ci cymbale, że można podrobić SCREENY jak widać Ty jesteś najmądrzejszy na tym forum. 

I na gg nie strasz mnie chłopczyku, że GM+ mi nic nie pomoże, bo robisz się żałosny. Polecam się bliżej zapoznać z sytuacją tego konta, oczywiście takie osoby jak Ty wolą od razu dać bana, bo kogoś się nie lubi lub nie chce się pomyśleć nad sprawą.

Oznaczam tutaj @Why bo GM pokroju Twojego (Zarax) raczej nic tu nie dadzą w tej sprawie.

Zaakceptuj posta. 

Opublikowano

Odnośnie Twojego bana to już tłumaczę. ;) Użytkownik chciał z Tobą dokonać wymiany - konto steam za 30zł paysafecard. Zgadaliście się na gg, że on Ci odda pierwszy konto steam oraz e-mail, abyś go później zmienił na swój, a Ty postąpiłeś jak imbecyl i po wejściu na jego konto skasowałeś pocztę e-mail, już w tym momencie zadziałałeś na szkodę tamtego użytkownika, ponieważ miał on tam przypisanych sporo rzeczy, tak więc to po pierwsze! Po drugie nie wyobrażaj sobie, że będziesz jakoś specjalnie mi robić wyrzuty sumienia z powodu swojego bana, gdyż sam zacząłeś olewać sprawę wymiany i szukałeś bezsensownych wymówek typu(cytuje)''Valze rak dał mi bana na 7 dni'', a sama transakcja była prowadzona przez gg. Twierdzisz, że użytkownik próbował Cię oszukać? Dlaczego tego nie zgłosiłeś? To niestety zadziałało na Twoją niekorzyść, gdyż wszystkie przedstawione dowody mówią jasno, że to TY okazujesz się winny w tej sprawie. Na inny adres e-mail użytkownika(ten drugi przed Twoją prośbą o pierwsze konto pocztowe przypisane do steama) przyszła wiadomość ze zmianą hasła na koncie steam, niestety pech chcial czy nie, widnieje tam Twój adres IP. Co do rozmów na GG to są one niepodrobione, gdyż ja sam za pozwoleniem użytkownika wszedłem na jego konto gadu gadu i sprawdziłem przebieg całej rozmowy, więc jesteś w błędzie sugerując, że z pośpiechu i niewiedzy mogłem nadać bana. Użytkownik do dziś nie otrzymał zapłaty.

Opublikowano
Wszedłeś na jego GG za jego zgodą i co? Skasował pewnie połowe konferencji, a Ty ''imbecylu'' (jak mnie nazwałeś wcześniej) w to uwierzyłeś. A i nie mów tak o tych rakach jak pisałem na tego rakvalzego gimbuska, bo banami na 7 dni to wy się nie popisaliście (zwłaszcza ten następca VALZE) i to jest prawda, nie wyszło komuś uprzykrzenie życia. ;)

PRZEJDŹMY DO SPRAWY!

Ja powiem jak to było.

1) Napisałem do usera tego, że jestem zainteresowany,

2) Odpisał, że na gg załatwimy sprawę,

3) Ja go dodałem do kontaktu i wszystko sobie mówiliśmy jak to przeprowadzimy,

4) Napisałem, że może mi zaufac, bo raczej takiego konta tu nie chce stracić (nawet byłem modem),

5) Zgodził się (Dałem mu link do tematu dla pewności, gdzie wcześniej przeprowadzałem transakcje z innym userem (i tak konto mi ojebał gościu po dwóch miesiącach, więc j****)

6) Poprosiłem o maila, bo to ważne (znów bym został oszukany na MPC, bo ktos by odzyskal konto),

7) Gdy na steama się zalogowałem, to po 5 minutach mnie wylogowało (jak zapytałem, czy mogę zmienic passy) on odpisał, że TAK, lecz mnie wylogowało, bo pewnie dane zmienił (W SUMIE MOŻE SIĘ BAŁ, AlE JAKBY BYŁ ZŁODZIEJEM, TO PIERW BY CHCIAŁ PSC)

8) NAJWAŻNIEJSZE! Z POCZTY MNIE WYLOGOWAŁO PO MINUCIE ZE ZMIENIONYM HASŁEM, A IP MOJE MA, BO ZAWSZE SIĘ ZAPISUJE W GMAILU IP JAK KTOŚ SIĘ ZALOGUJE! Prawdopodobnie on zmienił hasło (przepisał na te dane swoje inny adres email) i usunął konto, bo niby to ja zrobiłem?

OWSZEM, NAPISAŁEM, ŻE DAM MU PSC PO SPRAWDZENIU WSZTYSTKIEGO, LECZ JAK MNIE K***A WYLOGOWAŁO Z TEGO MAILA, to jak mu miałem dać PSC? W dodatku PSC SOBIE ZAPISAŁEM DLA NIEGO W WIADOMOŚCI, ALE WTEDY DOSTAŁEM BANA niesłusznego I PRZYPOMINAM, ŻE ZREZYGNOWAŁEM. PISAŁEM TO NA GG, ALE NIE DOCHODZIŁY WIADOMOŚCI.

POTEM TYPA ZABLOKOWAŁEM NA GG I MPC, BO STRACIŁ KONTO ZE SWOJEJ WINY I MNIE OSKARŻAŁ O TEN CZYN. 
Opublikowano

RI0eooG.png

bSbrveZ.png

XZZsmRR.png

Tutaj zignorowałeś użytkownika, konta nie odzyskał, pieniędzy także nie dostał.

mh2EfU5.png

Przypominam, że rozmowy były sprawdzane przeze mnie osobiście i nie ma opcji, aby to było podrobione.

Opublikowano

Owszem, rozmowy się zgadzają, ale przypominam, że napisałem, że email główny się nie zgadzał  (hasło), następnie poprosiłem o zmiane hasła i zmienił je kolega, potem podał i wszedłem na niego, lecz mnie wylogowało i nie dokonałem żadnych zmian. Również wiem, że mu obiecałem tego PSC, lecz jak ja mu miałem do dać, gdy ktoś mnie zbanował? Potem zrezygnowałem z wymiany (wiem, że nie napisałem wtedy na gg, bo chciałem na MPC). No i oczywiście nie jestem taki głupi, aby usuwać emaila komuś (bo sam bym go musiał potrzebować do konta). Kolega sobie upozorował, że nie dokonałem zakupu, to oskarży, że niby mu ukradłem te konto + w dodatku usunąłem email, WTF?. PS. Dodam, że na Gmailu zawsze jest logowanie z miejsca + IP, także nie zaszkodziło by, aby kolega to wykorzystał i podrobił wiadomość, że niby konto mu usunąłem i potem napisał skargę do Ciebie. :) 

Pozdrawiam. 

Opublikowano

Może gdyby nie to, że po otrzymaniu danych dostępowych do kont zignorowałeś go, to może nie skończyłoby się na banie. Póki co w dalszym ciągu nie mam podstawy, aby nadać Tobie unbana.

Opublikowano

Może gdyby nie to, że po otrzymaniu danych dostępowych do kont zignorowałeś go, to może nie skończyłoby się na banie. Póki co w dalszym ciągu nie mam podstawy, aby nadać Tobie unbana.

Rozumiem, ale ignorowałem, bo mnie wylogowało z poczty + ze steama. Ja nikogo nie chciałem nigdy oszukać, 1 transakcje z userem przeprowadziłem prawidłowo pare mies temu. Czy ja chciałbym stracić takie konto dla marnych 30 złotych? + jakby ktoś Ciebie wyzywał od złodziejów + spamował na MPC lub GG (bo nic nie zrobiłeś), to co - nie zablokowałbyś lub ignorował go? Jakoś jak dostałem te 2 bany po 7 dni, to nikogo nie wyzywałem w statusach (GM) i byłem dobrym userem. 

Pozdrawiam. 

Opublikowano

Ja już widziałem różne rzeczy, zarówno w życiu jak i tu na forum, więc mnie nie interesują inne Twoje transakcje, mówimy tu o tej jednej. Umawiasz się z kimś na wymianę, otrzymujesz coś i znikasz bez śladu, dodatkowo blokujesz go gdzie tylko można i powiedz mi, na co to może wyglądać? Ja już sam nie wiem czy ty myślałeś, że Ci to ujdzie płazem czy co.

Tak marginesie jeszcze powiem od siebie, że nawet gdybym kogoś nie lubił, to na pewno nie przekładałbym tego na swoje działania na forum względem owej osoby. Mi naprawdę nie zależy na tym, aby kogoś tutaj poniżyć czy zbędnie wyciągać konsekwencje, ale mamy regulamin forum, po coś są te zasady w działach i tego się trzymajmy.

Ostatecznie zamykam temat z odwołaniem, bo i tak wyszedł z tego całkiem dobry teatrzyk. Miłego wieczoru.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Żeby wszystko było w tej sprawie klarowne, nawet dla największych zwolenników teorii spiskowych:

Jj1fBwd.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...