Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NKL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo, tak sobie myślę teraz, jak to jest z tą obecnością w szkole. Jeżeli ktoś ma np. 45% frekwencji na danym przedmiocie, ma tyle samo ocen co inni, na koniec wychodzi mu 3/4, co wtedy? Nie zdaje przez frekwencję, a ma pozytywne oceny? Tą frekwencję z każdego przedmiotu wszyscy nauczyciele liczą (technikum)?

Opublikowano

Tak ze wszystkiego trzeba mieć frekw. ponad 50% w innym przypadku jesteś nieklasyfikowany a oceny nie mają z tym nic wspólnego. Możesz miec nawet 10 szóstek. Jeżeli nauczyciele nie pójdą jakoś na ugodę co raczej się nie zdarza to czeka Cie egzamin klasyfikacyjny na który rada pedagogiczna musi wyrazić zgodę. A wyraża zgodę prawie zawsze.

Cyrk.png

Opublikowano

Tak ze wszystkiego trzeba mieć frekw. ponad 50% w innym przypadku jesteś nieklasyfikowany a oceny nie mają z tym nic wspólnego. Możesz miec nawet 10 szóstek. Jeżeli nauczyciele nie pójdą jakoś na ugodę co raczej się nie zdarza to czeka Cie egzamin klasyfikacyjny na który rada pedagogiczna musi wyrazić zgodę. A wyraża zgodę prawie zawsze.

O tym wiem, ale czy zawsze liczą frekwencję nauczyciele? Teoretycznie nauczyciel od polaka uczy np. 10 klas, w każdej 25 uczniów, czyli musi sprawdzać obecność 250 uczniom?

Sprawdzają ją zawsze, każdemu uczniowi? 

Swoją drogą to się mija z celem. Skoro mam mniejszą frekwencje od innych, a lepsze oceny od nich, to po co mam pisać egzamin w wakacje, skoro według ocen mam większą wiedzę od nich

Opublikowano

O tym wiem, ale czy zawsze liczą frekwencję nauczyciele? Teoretycznie nauczyciel od polaka uczy np. 10 klas, w każdej 25 uczniów, czyli musi sprawdzać obecność 250 uczniom?

Swoją drogą to się mija z celem. Skoro mam mniejszą frekwencje od innych, a lepsze oceny od nich, to po co mam pisać egzamin w wakacje, skoro według ocen mam większą wiedzę od nich

Nie wiem mnie nie pytaj takie jest prawo... Musi sprawdzać i sprawdza zawsze tym 250 uczniom bo frekwencja to jest jeden z dwóch najważniejszych warunków do zdania klasy.

Cyrk.png

Opublikowano

Nie wiem mnie nie pytaj takie jest prawo... Musi sprawdzać i sprawdza zawsze tym 250 uczniom bo frekwencja to jest jeden z dwóch najważniejszych warunków do zdania klasy.

ale chujnia lol 

Opublikowano

Jeśli nauczyciel ciągle komuś wpisuje nieobecności, to raczej zapamiętuje to nazwisko i potem podlicza, a jak macie tam dziennik elektroniczny, to nawet liczyć nie musi, bo ma tam wszystko wypisane.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Jeśli nauczyciel ciągle komuś wpisuje nieobecności, to raczej zapamiętuje to nazwisko i potem podlicza, a jak macie tam dziennik elektroniczny, to nawet liczyć nie musi, bo ma tam wszystko wypisane.

Elektronicznego nie mamy, w tym semestrze chujnie miałem z obecnością na jednym przedmiocie, w sensie na początku półrocza, teraz ostatnie 2,5 miesiąca żadnej lekcji nie opuściłem, więc tu dylemat mam.

Kiedy wiadomo, że NKL już jest? Przy przewidywanych, końcowych czy na radzie? 

Opublikowano

miałam taką sytuacje. w propozycjach wypisała mi babka 2/NK chociaż miałam mega dobre oceny :/ poszłam do wychowawczyni,podliczyłam sobie ile mam opuszczonych,a ile obecnych no i wyszło mi tak,że akurat miałam 50%. oczywiście chodziłam później do końca żeby większego gnoju sobie na sam koniec nie narobić :P

tak poza tym to nie każdemu uczniowi liczą frekwencję tylko tym którzy nie są widywani często na lekcjach :P 

21583214395328697865.jpg

Opublikowano

miałam taką sytuacje. w propozycjach wypisała mi babka 2/NK chociaż miałam mega dobre oceny :/ poszłam do wychowawczyni,podliczyłam sobie ile mam opuszczonych,a ile obecnych no i wyszło mi tak,że akurat miałam 50%. oczywiście chodziłam później do końca żeby większego gnoju sobie na sam koniec nie narobić :P

tak poza tym to nie każdemu uczniowi liczą frekwencję tylko tym którzy nie są widywani często na lekcjach :P 

A kiedy wiadomo, że NKL się dostaje? Przy ocenach przewidywanych, długopisowych czy na radzie? 

Opublikowano

Na 100% będą wystawione przed 1 radą. Bo później masz tydzień żeby napisać test.

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

No ta, ale z tego co wiem, to NKL można już wystawić jak widać, że uczeń np. w maju dana osoba była dla przykładu tylko raz w semestrze na tym przedmiocie i nie będzie już miała 50%.

Nie wiem jeszcze jak z przewidywanymi jest, jak nie liczyła babka frekwencji, a ma podejrzenia, że mogę mieć mniej niż 50%, to stawia np. 3/NKL?

Ten egzamin piszę w czerwcu? lol Swoją drogą, jak on wygląda, chodzi mi o Systemy Operacyjne, gdzie przez cały rok robiliśmy jakieś głupie prezentacje. 

Opublikowano

mi wystawiła przy propozycjach, tzn. przed radą (a dodam,że byłam klasą maturalną). i wcale nie liczyła moich obecności.. a testu to nie miałam okazji pisać,więc nie wypowiem się na ten temat :D życzę Ci dobrego rozwiązania! żebyś przez to nie musiał powtarzać klasy,bo to najgorsze co może być

21583214395328697865.jpg

Opublikowano

Na 100% będą wystawione przed 1 radą. Bo później masz tydzień żeby napisać test.

No ta, ale z tego co wiem, to NKL można już wystawić jak widać, że uczeń np. w maju dana osoba była dla przykładu tylko raz w semestrze na tym przedmiocie i nie będzie już miała 50%.

Nie wiem jeszcze jak z przewidywanymi jest, jak nie liczyła babka frekwencji, a ma podejrzenia, że mogę mieć mniej niż 50%, to stawia np. 3/NKL?

Ten egzamin piszę w czerwcu? lol Swoją drogą, jak on wygląda, chodzi mi o Systemy Operacyjne, gdzie przez cały rok robiliśmy jakieś głupie prezentacje.

Teraz jedynie wystawiają przewidywane oceny. Jeżeli masz poniżej 40% to nkl ci wystawiają. Gdy bedziesz miał 40-45 to masz tak jak pisałeś 3/nkl. Normalnie piszesz egzamin w klasie przy nauczycielce. Da ci najważniejsze rzeczy i na tym się skończy. Test o wiele łatwiejszy niż ten w sierpniu.

IDcncno.png

Opublikowano

Teraz jedynie wystawiają przewidywane oceny. Jeżeli masz poniżej 40% to nkl ci wystawiają. Gdy bedziesz miał 40-45 to masz tak jak pisałeś 3/nkl. Normalnie piszesz egzamin w klasie przy nauczycielce. Da ci najważniejsze rzeczy i na tym się skończy. Test o wiele łatwiejszy niż ten w sierpniu.

Taki egzamin na ile % muszę napisać?

Kto go układa?

Wtedy jaka jest ocena na koniec? Np. miałem 4, ale NKL, a egzamin na 55% napisalem

Opublikowano

Taki egzamin na ile % muszę napisać?

Kto go układa?

Wtedy jaka jest ocena na koniec? Np. miałem 4, ale NKL, a egzamin na 55% napisalem

Nwm jak u was liczą. U mnie np od 44% dopiero jest 2.  Układa go nauczyciel z którym masz dany przedmiot. Jak wychodziła Tb 4 a masz nkl to musisz napisać ten test na 80% coś koło tego.

IDcncno.png

Opublikowano

Jeśli nauczyciel nie chce, to nie musi Ci nic liczyć i może Cie normalnie przepuścić. Ja miałem z któregoś przedmiotu mniej niż 50%, ale że miałem normalne oceny i w porządku zachowanie to nie zwrócił na to uwagi. Nauczycielom chyba nie chce się robić komisji, nie opłaca im się to dla pojedynczego ucznia.

Opublikowano

Jeśli nauczyciel nie chce, to nie musi Ci nic liczyć i może Cie normalnie przepuścić. Ja miałem z któregoś przedmiotu mniej niż 50%, ale że miałem normalne oceny i w porządku zachowanie to nie zwrócił na to uwagi. Nauczycielom chyba nie chce się robić komisji, nie opłaca im się to dla pojedynczego ucznia.

gdybyś nie był modem csa to bym podziękował, ale i tak dzienki 

Opublikowano

Z tego co Ja pamiętam to nam brali ogólną obecność na zajęciach, a nie na danym przedmiocie (technikum). Wystarczyło mieć zaliczone wszystkie potrzebne testy, sprawdziany, egzaminy i na tym się kończyło.

Opublikowano

Oj takich nauczycieli ze świecą szukać ;d U mnie się nie cackają z tym.  Połowa klasy ma nkl z 4 przedmiotów ^^ + mają normalne oceny, wszystko pozaliczane. Skończyło się na kilku flaszkach dla wychowawcy ^^

IDcncno.png

Opublikowano

Oj takich nauczycieli ze świecą szukać ;d U mnie się nie cackają z tym.  Połowa klasy ma nkl z 4 przedmiotów ^^ + mają normalne oceny, wszystko pozaliczane. Skończyło się na kilku flaszkach dla wychowawcy ^^

Teoretycznie biorąc pod uwagę technikum i zawodówkę, to przez nieobecności (przy pozytywnych ocenach) może nie zdać połowa klasy, bo praktycznie w każdej klasie połowa nie chodzi na lekcje 

Opublikowano

Według mnie, kwestia dogadania się z nauczycielem. Tak było, jest i będzie :) 

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...