Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dowod osobisty

Shokei

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam pewien problem bo zgubiłem dowód osobisty i chcę wyrobić nowy tylko ze nie mam żadnego innego dokumentu potwierdzenia tożsamości ani paszportu ani nic, mam gotowy wniosek o wydanie dowodu tylko czy to przejdzie bez innego dokumentu potwierdzającego tożsamość?

Opublikowano

Jak byłeś wyrabiać nowy dowód, bo stary zgubiłeś, to u mnie przynajmniej dają taki papierek, który jest twoim aktualnym dokumentem do czasu wyrobienia dowodu.

Opublikowano

Idź i spytaj, powiedzą ci dokładnie co  masz zrobić i dostarczyć jakby jednak wymagali jakiś dokumentów.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Taa , pewnie mu jeszcze wystawią akt urodzenia z jego zdjęciem do potwierdzenia tożsamości.

Akt urodzenia nie jest dokumentem potwierdzającym tożsamość, równie dobrze możesz sobie przynieść akt urodzenia sąsiada

Urząd ma akt urodzenia , ma też kopie dokumentu starego co zgubił jak i zdjęcie i na tej podstawie mogą mu wydać nowy albo zarządać innego dokumentu lub w inny sposób potwierdzić tożsamość, powiedzą mu na miejscu co zrobić. 

Opublikowano

Składałem pół roku temu wniosek o drugi dowód osobisty. Nawet nie zapytali o dokument potwierdzający tożsamość. Wystarczy, że podajesz pesel i dane osobowe na wniosku, a reszta znajduje się już u nich w systemie.

Opublikowano

Ale on nie ma dowodu, podanie danych bez dowodu nie jest potwierdzeniem tożsamości. 

W sumie może masz rację jest w bazie danych osobowych już i pewnie będzie porównanie ze starym zdjęciem .

Jak zgubiłem swój  dowód rok temu musiałem pokazać dokument ze zdjęciem 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...