Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WEST vs EUNE

WhR

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

Witam.

Zastanawiam się czy doexpić konto na WEST i zostać tam do końca, czy siedzieć na EUNE (platynka), gdzie nie da się według mnie klikać solo kolejeczek. Moje pytanie jest następujące, czy na WESCIE jest "większy poziom", dokładnie to mam na myśli mniej "polaczków", boostowanych graczy?

Opublikowano

Ile ludzi, tyle opinii. Jeżeli grasz sam to według może możesz śmiało przejść się na West i tam pozostać. Jest tak mniej naszych rodaków, więc nie będziesz narażony na taki "stres" jak na Eune. 

maybenow.png

Opublikowano

Ja na początku nie byłem jakoś przekonany do EUW, jednak po przeniesieniu stwierdzam, że lepszej decyzji nie mogłem podjąć. Rzadko trafiam na flame, ogółem na czacie panuje spokój. Chyba, że to ja mam takiego dziwnego farta i trafiam na spokojnych ludzi :D

Od biedy mogę polecić TR, flame 24/7 ale raczej go nie zrozumiesz więc /mute all i przed siebie :lenny:

KpcePpi.png

Opublikowano

Ja na początku nie byłem jakoś przekonany do EUW, jednak po przeniesieniu stwierdzam, że lepszej decyzji nie mogłem podjąć. Rzadko trafiam na flame, ogółem na czacie panuje spokój. Chyba, że to ja mam takiego dziwnego farta i trafiam na spokojnych ludzi :D

Od biedy mogę polecić TR, flame 24/7 ale raczej go nie zrozumiesz więc /mute all i przed siebie :lenny:

na tr to tylko orospu cocugu xD

@topic

mniej flame'u, mniej polaczkow, wiecej francuzow.

Hello there.

Opublikowano

Na west jest dopiero różnica od d1/master tier.

Wiec jeśli jesteś na poziomie platyny to nic się nie zmieni.

Poza tym trochę beka z cb. Nie da sie grac na platynie? Widocznie to Twoje miejsce, ja z tego wyszedłem bez wiekszego problemu. No ale ty i tak powiesz, że noob team xD

Opublikowano

Tak jak up, różnica jest dopiero w Master Tierze widoczna (mała, ale widoczna). Jak nie umiesz dojść do diamentu to oznacza, że jesteś słaby i zmiana serwera nic ci nie pomoże.

Opublikowano

typ nie potrafi mutować ludzi i od razu chce konto przenosić... nie przypominam sobie kiedy ostatnio jakiś polak flamił w czacie a spotykam nawet często ...

Opublikowano

Na moje oko to nie ma dużej roznicy. EUNE posiada jedne nacje, EUW drugie i z kazdego kraju trafi sie pewna ilość flamerow czy gorszych graczy. Zostałbym na Twoim miejscu na naszym serwerze :)

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Nie rozumiem, o co Ci chodzi z tymi "polaczkami", ja podczas pobytu w platynie poznałem bardzo dużo pozytywnych Polaków, z którymi grałem dalej rankedy.
Jeśli na Weście wszędzie byłby większy poziom, to z pewnością spadłbyś jeszcze niżej, niż jesteś na Eune.

Zdecydowaną większość gier da się wygrać, jeśli nie potrafisz, to znaczy, że robisz coś źle.

Specjalista
Opublikowano

Niestety nie mam czasu grać 10 gier dziennie, bo mam życie, gdzie niektórzy nie mogą tego zrozumieć i nie traktuje ligi legend, jako portalu gdzie mogę poznawać świetnych przyjaciół, ale wymagam od nich trochę kultury. Jednak ta wspaniała gra to gra drużynowa gdzie sam meczu nie wygrasz, oczywiście zdarzają się gry gdzie ja zostaje "wycarrowany", lecz uczę się na błędach. Zagrałem dwie gierki na WEST, z łatwością wygrane, bo tam można się chociaż dogadać, a nie grać z ludźmi którzy w nickach mają "JD, PL, JP, Ciasna [wstaw tu imię popularne lub mniej popularne]". Mam dość sytuacji gdzie ktoś komuś co wypomni, a ten się obraża, bo mu wypomniał błąd i zaczyna swoją zabawę w karmieniu przeciwników.

typ nie potrafi mutować ludzi i od razu chce konto przenosić... nie przypominam sobie kiedy ostatnio jakiś polak flamił w czacie a spotykam nawet często ...

Potrafię, jeśli ktoś zaczyna głosić swoje idee podczas wybierania bohatera dostaje mute na starcie ;p + polecam naukę czytania ze zrozumieniem.

Opublikowano

Gram na weście i gra mi się z*********e tam, ponieważ nie muszę czytać rakotwórczych wypowiedzi naszych inteligentnych polaków, którzy życzą nam raka.

Opublikowano

Co do polaczków w teamach i flame już każdy napisał więc dodam od siebie że serwer EUW jest lepszy pod względem technicznym od EUNE.Nie spotkałem się z przeciążeniem tego serwera czy też zamykaniem go na jakiś czas.Również jeśli chodzi o ping jest lepiej.Tak więc polecam EUW.Tymbardziej że teraz szybko leci exp.

Opublikowano

Gadanie że różnica jest odczuwalna dopiero od d1/mastera jest śmieszna,tak jak osoby które to piszą. Różnica jest odczuwalna już od niskiego silvera,z każdym bez problemu można się dogadać,flame jest prawie nie spotykany,a jeżeli już jest to są to tylko sporadyczne przypadki na xx gierek. Na Eune flamu można się spodziewać już od samego lobby,a na euw kompletna kulturka w każdej dywizji. Polecam EUW,nie graj na rakotwórczym serwerze zwanym EUNE :)

Opublikowano

Wedlug mnie tak , na eune robi sie smietnisko na EUW mniej tego wszystkiego i jakos sie trzyma. Gdybym mieszkal gdzie indziej i nie byloby problemow z pingami  sam bym przeniosl na NA lub kupil konto koreanskie. A tak pozostaje Eune lub Euw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...