Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Programowanie na androida

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Aktualnie uczę się c++ obiektowego. Jednak wraz ze wzrastającą wiedzą chciałbym zacząć tworzyć aplikacje/gry na system android. Szukałem jakiś poradników od czego zacząć. Jednak nic ciekawego nie znalazłem. Czy język c++ jest dobrym aby programować na androida? A jeśli nie to wtedy jaki? W jakim programie pisać aplikacje/gry? I czy potrzebny będzie jakiś dodatkowy osprzęt tj. tablet/tablet graficzny? Chcę zacząć się uczyć na porządnie aby przygotować się do matury/studiów. Za wszelką pomoc z góry dziękuję :)

Wysłane z mojego LG-D315 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

W C++ pisze się tylko zaawansowane programy na androida wykorzystując Native Development Kit. Normalnie używa się Android Development Kit i pisze się programy w Javie a nie w C++. Gry i programy pisze się w językach programowania, programowanie mogą ułatwić zintegrowane środowiska programistyczne, czyli zbiór niezbędnych narzędzi wraz z edytorem kodu, jednym z takich środowisk do programowania dla androida jest Eclipse. Nie będzie ci potrzebny żaden dodatkowy sprzęt. Jeżeli chcesz się uczyć do matury i studiów to ćwicz algorytmy i teorię programowania a nie pisanie aplikacji na androida.

RAsfepN.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...