Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Połączeniem przez LAN

Niunia :3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo ogólnie mam 2 kompy i chciałem sobie pograć [MINECRAFTBYZYCZU] z kuzynem bo do mnie przyszedł i jak udostępniam przez LAN i jak chce się połączyć to wyskakuje takie coś :

java.net.SocketException: Network is unreachable : no further information

Proszę o pomoc ! :)

[Tak wiem dziwny nick jak na chłopaka xD]

Opublikowano

Nie stosujemy suffixów w nazwach tematów.

Sprawdź czy oba komputery są prawidłowo podłączone do tej samej sieci LAN.

Opublikowano

Zaporę systemu Windows (zakładam, że domyślnym Twoim systemem jest Windows). Wchodzisz w Panel Sterowania > System i zabezpieczenia > zmień ustawienia zapory Windows i wyłączasz na czas działania serwera LAN.

Opublikowano

Wyłączyłem zaporę ale właśnie bo mam wyłączyć zapore na tym którym jest ten serwer ogólnie czy na tym co się wchodzi na serwer bo włączyłem na tym co się wchodzi na serwer i nie wbiło na serwa :P LAN xD

Opublikowano

Yyy... 

W ustawieniach zapory wyłączasz wszystko i na czas działania serwera, jeżeli skończycie grać to w celach bezpieczeństwa włączasz wszystko z powrotem i tak w kółko. 

Poza tym chyba powinien Ci się właczyć komunikat jak odpalisz grę na LANie, w którym będzie informacja o tym czy przepuszczać połączenia z zewnątrz czy jakoś tak, zatwierdzasz to i powinno być wszystko okej.

Opublikowano

Wyłączyłem zaporę ale właśnie bo mam wyłączyć zapore na tym którym jest ten serwer ogólnie czy na tym co się wchodzi na serwer bo włączyłem na tym co się wchodzi na serwer i nie wbiło na serwa :P LAN xD

Na wszystkich urządzeniach graczy.

Opublikowano

On wpisuje dokładnie gdy włączam przez lan to to ip hosta  te co ma zawsze od 4-5 liter max ;) co się wyświetla gdy udostępnisz przez lan ;)

Opublikowano

Z tego co pamiętam to jeszcze chamahi jest potrzebne.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Wait, przecież przy LANie w miejsce IP wpisuje sie localhost i powinno działać. Żadne hamachi ani numeryczne IP.

Właśnie nie.

To powinno pomóc

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

UP , wiem dawno tu mnie nie było bo zapomniałem. @Wefaj jest mały problem gdyż, on tam mówi że gdy ktoś jest oddalony i nie jest w tej samej sieci. Ale kuzyn na kompie siedzi obok. I jest podłączony do mojego internetu.

EDIT: I tak zrobiłem jak ten kolo kazał i nadal nie działa :( nadal ten sam błąd wyskakuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...