Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moja przygoda z enderchestem i mclistą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim! Chcę Wam opowiedzieć o tym, jak bardzo nie polecam firmy enderchest ani ich mclisty.

Mam mały serwerek ale ambicje wielkie oraz odłożone "trochę" gotówki. Serwer wystartował, więc pora na reklamę. Listy serwerów! Trafiliśmy na mclistę. Pierwsze miejsce w topce to lekko ponad 1600 zł. Po wielu przemyśleniach - zdecydowaliśmy się.

Niestety! Przy próbie dodania serwera na mclistę, wyskakuje błąd, że serwer jest dodany. Pokazuje prawdziwe motd, prawdziwą ilość graczy ale ip z dupy! Gdyby chociaż ta domena która wskazują... Gdyby prowdziła na mój serwer - ale nie! Po wytłumaczeniu problemu i miłej rozmowie z pracownikiem boku czekaliśmy z nadzieją. Po dokładnie czterech dniach - z szacunkiem upomnieliśmy się. Otrzymaliśmy tylko wiadomość "Administrator weryfikuje przyczynę problemu.". No nic... Czekamy. Dzisiaj upłyneły kolejne 4 dni. Po kolejnym upomnieniu, otrzymaliśmy wiadomość "Nasz administrator ma wiele innych obowiązków..." po czym zablokowali zgłoszenie - czytaj "Pocałuj nas w dupę".

Support przyzwyczajony do zgłoszeń przez 13 letnich dzieci, olał osobę, która była wstanie dorzucić dwa tysiące do ich skarbonki. Brawo Wy!

Jeszcze raz nie polecam.

Hejaa! Strasznie brakowało mi w Polsce takiego serwera jak Mineplex, Hypixel.

Banalnego a zarówno dopracowanego i dopieszczonego. Tak właśnie powstał mój serwer mini games!

Speed Builders, Build Battle, Block Party, Turf Wars, The Walls, Sky Wars, Survival Games & Hypixelowe wyspy

IP: Feerko.PL    /     Wersja 1.9.0 - 1.9.4    /     Premium (alternatywa AutoIn) + non-premium

banner.png

Opublikowano

No cóż - nie poddawaj się. 

Na początku myślałam, że napisali Wam: "Pocaluj nas w dupę" :P 
Nie ma co rezygnować, masz pliki to spróbuj jeszcze własnych sił na innych hostingach.

Pamiętaj, że macie z pewnością wiernych graczy, którym jesteście potrzebni! :D

Opublikowano

Dużo bardziej opłaca się wykupić reklamę na minecraft-list.pl. Wyjdzie ci taniej, a wszystkie serwery z wykupioną reklamą są promowane w taki sam sposób.

Opublikowano

Ale czekaj, wróć. Masz budżet 2000 zł i serwer na EnderCheście chcesz stawiać? XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Taka magiczna rada wujka Risena, dedyka w OVH za 4 stówy kup, za pozostałe 1200 zł czy ile tam chcesz wydać na te reklamy kup jutjuberów sobie. 

1600 zł za pierwsze miejsce na jakiejś tam liście serwerów, którą każdy ma w dupie, nawet nie masz statystyk ile osób dziennie tę stronę odwiedza. Jezu, no bez jaj xD

5465845486.png

Opublikowano

Ale czekaj, wróć. Masz budżet 2000 zł i serwer na EnderCheście chcesz stawiać? XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Taka magiczna rada wujka Risena, dedyka w OVH za 4 stówy kup, za pozostałe 1200 zł czy ile tam chcesz wydać na te reklamy kup jutjuberów sobie. 

1600 zł za pierwsze miejsce na jakiejś tam liście serwerów, którą każdy ma w dupie, nawet nie masz statystyk ile osób dziennie tę stronę odwiedza. Jezu, no bez jaj xD

Nie, źle mnie zrozumiałeś :)

Mam serwer dedykowany w ovh. 2k jest na reklamę i za cholerę nie wiem gdzie to włożyć.

Hejaa! Strasznie brakowało mi w Polsce takiego serwera jak Mineplex, Hypixel.

Banalnego a zarówno dopracowanego i dopieszczonego. Tak właśnie powstał mój serwer mini games!

Speed Builders, Build Battle, Block Party, Turf Wars, The Walls, Sky Wars, Survival Games & Hypixelowe wyspy

IP: Feerko.PL    /     Wersja 1.9.0 - 1.9.4    /     Premium (alternatywa AutoIn) + non-premium

banner.png

Opublikowano

Mam serwer dedykowany w ovh. 2k jest na reklamę i za cholerę nie wiem gdzie to włożyć.

No to mówię, jak 2000 zł w Jutjuberów wrzucisz, to będziesz miał 1000/1000 (o ile serwer jest grywalny...).

5465845486.png

Opublikowano

Nie poddawaj się !!! Jak mówi @Risen. jakaś reklama u yt'berów . Jeżeli serwer ma potencjał to będzie na max grywalny :) . A teraz ja sam na niego wbijam ! Zrobie edit .

@Edit

A więc tak:

Serwer ma na prawde potencjał ! Ciekawe tryby może nie wszystkie a nawet większość lecz ja na przykład jeszcze nigdzie nie widziałem serwera Turf Wars, który właśnie u was się znajduje .

+ Oko cieszy plugin AutoIn - ja na przykład nie jestem zwolennikiem ciągłego wpisywania /login czy / zaloguj

+ kilka autorskich pluginów zauważyłem :D

Mało ludzi . Na prawde polecam zainwestować te pieniążki w reklame . 

Serwer jest doskonały . Bardzo przyjemnie spędziłem dzisiaj te wolne 3-4 godziny . Jeżeli jeszcze będe miał czas to wbije . 

PS: Moge prosić o Ip TS o ile takowy posiadacie ?

=========================================================================

Pomogłem?! Daj + ;D

Opublikowano

Witamy w Polsce :).

MClista przestała być wiarygodna - zapomnijcie o reklamie tam.

Enderchest? Od początku ich działalności znani są z tego, że tworzą problemy a jak przychodzi co do czego to umywają rączki.

Przykro, że akórat Ty musiałeś doświadczyć ich chamstwa i prostoty. Pan Sebastian (właściciel firmy InterScript [enderchest, hostandplay, mclista]) to słaby przedsiębiorca.

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Na enderchescie nigdy nie robiłem serwera, bo czułem, że nie opłaca się.

Jeśli chcesz przenieść serwer to polecam hosting lvlup.pro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...