Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Medytacja - nadal się opłaca?

Lukora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze kilka miesięcy temu wszyscy nazywali ludzi z tym itemkiem że są noobami grac nie umieją a teraz jak supp nie weźmie tego na start wszyscy mają do Ciebie pretensje czy teraz naprawdę ta medytka się opłaca?

Opublikowano

To zależy z kim grasz i przeciw komu grasz i nie wiem na jakim poziomie nazywali tych ludzi noobami, ale okej, bo w życiu z takim określeniem się nie spotkałem.

Medytacja jest często brana na 12 lvl przez solo lane.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Ech, pamiętam te czasy. :) Gracze jeszcze nie zdążyli kupić itemów, a już pisali: "report". Wtedy to było do kupienia i głównie brali to pod regenerację many, a teraz jest reliktem oraz ulecza twój team. W sumie, support i tak nie ma co brać, to nawet dobra opcja, aby zgarnął tę medytację. Czy się opłaca? Na Arenie w ogóle, ale na rankedach Joust już tak. Zawsze te kilkanaście many i zdrowia do przodu. 

Opublikowano

Ech, pamiętam te czasy. :) Gracze jeszcze nie zdążyli kupić itemów, a już pisali: "report". Wtedy to było do kupienia i głównie brali to pod regenerację many, a teraz jest reliktem oraz ulecza twój team. W sumie, support i tak nie ma co brać, to nawet dobra opcja, aby zgarnął tę medytację. Czy się opłaca? Na Arenie w ogóle, ale na rankedach Joust już tak. Zawsze te kilkanaście many i zdrowia do przodu. 

Medytacja się przydaje na Conquestach. W sumie teraz cały czas widuje się support, który jako pierwszy relikt bierze właśnie medytkę, która w early game daje naprawdę dużo. Raz grałam arenę, gdzie cały enemy team wziął medytacje i też im się to sprawdziło całkiem dobrze. :P 

Opublikowano

Medytacja się przydaje na Conquestach. W sumie teraz cały czas widuje się support, który jako pierwszy relikt bierze właśnie medytkę, która w early game daje naprawdę dużo. Raz grałam arenę, gdzie cały enemy team wziął medytacje i też im się to sprawdziło całkiem dobrze. :P 

To, czy Medytacja pojawia się na Conquestach, zależy bardziej od dywizji (mówimy tutaj o rankedach). W normalnej grze raczej tak, chociaż nie zawsze, bo np. Ymir woli wziąć Blinkę i Curse. Natomiast na Joustach bardzo, ale to bardzo często leci jako pierwszy relikt. 

Hmmm... Jakaś amatorska ta Arena była. :) Nie wyobrażam sobie Lokiego z Medytacją na jakimś relikcie, no to by było samobójstwo. Guardian to jeszcze rozumiem, chociaż na tym trybie nie ma za bardzo potrzeby tego brać, bo jest obok baza. Dla mnie strata miejsca. 

Opublikowano

To, czy Medytacja pojawia się na Conquestach, zależy bardziej od dywizji (mówimy tutaj o rankedach). W normalnej grze raczej tak, chociaż nie zawsze, bo np. Ymir woli wziąć Blinkę i Curse. Natomiast na Joustach bardzo, ale to bardzo często leci jako pierwszy relikt. 

Hmmm... Jakaś amatorska ta Arena była. :) Nie wyobrażam sobie Lokiego z Medytacją na jakimś relikcie, no to by było samobójstwo. Guardian to jeszcze rozumiem, chociaż na tym trybie nie ma za bardzo potrzeby tego brać, bo jest obok baza. Dla mnie strata miejsca. 

Wiesz, zależy od teamu i tego, jak chcą to wykorzystać. Co do Conquestów - mówiłam akurat o casualach, bo na rankedy nie chodzę, ponieważ taki tam jad jest, że się odechciewa. :p

Opublikowano

Medytka jest dobrą kontrą dla ao i thanatosa. Teraz jest meta, że adc nie kupuje startera przez co nie ma lifesteala ani dodatkowej many, więc medytka jest wskazana na 1lvl

Opublikowano

Medytka jest dobrą kontrą dla ao i thanatosa. Teraz jest meta, że adc nie kupuje startera przez co nie ma lifesteala ani dodatkowej many, więc medytka jest wskazana na 1lvl

:D dodam tylko że post wyżej od Ciebie Miyoshi w podpisie ma swoją  grafikę która pokazuje tą drobną różnice. Gdyby apollo użył medytki przed ultem przeżyłby,... a tak zdechł :X Relikwie w tej chwili determinują rozgrywkę i wszystkie na swój sposób dobrze wykorzystane są bardzo mocne. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...