Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najtrudniejsze sztuczki

titeczeK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znacie jakieś najtrudniejsze lub najbardziej efektywne sztuczki do dowolnych postaci, do których trzeba mieć szybkie palce czy coś (that was she said). Typu flash+kick w Lee, cokolwiek.

Efektywneee :v

Opublikowano

Azir gdy przyciąga się do żółnierza to robi nim q i wiele rzeczy na Zedzie.

Opublikowano

Nie wiem czy "trudnym" można nazwać niewidzialny recall na Shaco, ale popróbuj Q + szybkie B, jeśli masz baron buffa to przeciwnik ma tylko 0,5s by przerwać Ci recall :)

Istnieje też wersja z niewidzialną hydrą, Q po czym szybki bind hydry, ludzie dostają mindfucka od takich rzeczy :P

KpcePpi.png

Opublikowano

Drift Azirem

https://www.youtube.com/watch?v=ecMmSARuBvM

Combo Alistara - w sumie trochę podstawa ale też trzeba mieć szybkie palce.

Lee Sin R, flash, Q - przeróżne kombinacje

Może jeszcze Riven? Odpowiednie wykonanie comba nie jest łatwe.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Najtrudniejszą sztuczką jest pantheon. Ta postać to jedna, wielka sztuczka. Klikasz na przeciwnika prawym przyciskiem myszy i za chwile musisz użyć lewej ręki a dokładnie fuckera albo serdecznego do wciśnięcia umiejętności skocz i ogłusz. Gdy nasza owieczka, w najlepszym przypadku teemo, dostanie dzidą w czoło z umiejętności Q wciskanej prawdopodobnie serdecznym (albo fakerem) nie padnie to wtedy napierdalasz go 5 razy na sekundę dzidą, czyli umiejętnością E. I przeciwnik leży a pantheon się śmieje. Tak wiem, pantheon to jeden wielki ku*wa mag.

A tak na serio to combo na riven jest dość skomplikowane np. E>R>Flash>W> (i Q jak masz nastackowane na podbicie), 1 aa i R. spróbuj wykonać to w dobrej kolejności nie grając dużo riven :D

Opublikowano

cheese q yasuo, ladujesz stacki na q na yasuo, rzucasz tornado ale zanim doleci dajesz e + q do miniona zeby stacka miec, po tym ultujesz i masz kolejne tornado

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Dziwne, że nikt nie wspomniał o oneshocie Rengara. PO NERFACH NADAL MOŻNA GO ZROBIĆ! Osobiście jako main Rengar spędziłem nad oneshotem kilkanaście ładnych godzin, wbrew pozorom perfekcyjny oneshot, który nie pozwala przeciwnikowi zrobić NIC - nawet użyć Zhonyi, no chyba, że przed skokiem ale to jeszcze gorzej xD - i umrzeć w 0.2 sekundy, nawet szybciej nie jest łatwy do wykonania. Ostatnio nawet dostałem ostrzeżenie o flame od takiej Jinx, która była tak salty jak się wkurzała, że nie zrobi nic i w teamfighcie umiera jako pierwsza po 0.1 sekundy :)

Specjalista
Opublikowano

Fajny temacik, no to może alistar Q + FLASH, yasuo E+Q(tornado) + FlASH, imo to kwestia pingu i kilka prób, na pewno ciężko opanować ideolo Yasuo, gdzie można podrzucić wroga, a "po drodze" naładować kolejne tornado, Zedzior ciężko znaleźć kogoś z takim refleksem by zagrać cieniami w idealny sposób, unikać skillshotów itp, na pewno Lee Sin, Insec'i itp.

Opublikowano

@Sith Inqusitor NB3 zrobił nowy build pod 100% crit też działa. Stay free :v

Nie gram Riven ale kupię, jak skacze ostatni raz z Q to można flash?

@1373230489-U611928.pngNocny o tym nie wiedziałem a yasuo main, dzięki. Teraz się uczę E+Q po minionie z tornadem +Flash w bok i ult w enemy.

Opublikowano

Dziwne, że nikt nie wspomniał o oneshocie Rengara. PO NERFACH NADAL MOŻNA GO ZROBIĆ! Osobiście jako main Rengar spędziłem nad oneshotem kilkanaście ładnych godzin, wbrew pozorom perfekcyjny oneshot, który nie pozwala przeciwnikowi zrobić NIC - nawet użyć Zhonyi, no chyba, że przed skokiem ale to jeszcze gorzej xD - i umrzeć w 0.2 sekundy, nawet szybciej nie jest łatwy do wykonania. Ostatnio nawet dostałem ostrzeżenie o flame od takiej Jinx, która była tak salty jak się wkurzała, że nie zrobi nic i w teamfighcie umiera jako pierwsza po 0.1 sekundy :)

https://www.youtube.com/watch?v=45whjluPAK0

Rengo main z s5 here. 

Tak, Rengar oneshot combo niby nie jest trundy, ale troche trza ogarniac, tak to sama postac trzeba dlugo cwiczyc zeby w 100% wykorzystywac potencjal skakania jak tarzan.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

@up

Tak jak wykorzystywanie tego że po wyjściu z krzaków jeszcze przez 0,5 sekund ok. Masz czas na skoczenie (np: do red teamu można dzięki krzakom jak ktoś jest przy ścianie i masz wizję, ją przeskoczyć (tam gdzie inhiby bliżej topa)) samo combo to nie jest ,,izi udeszylem glowa w klawiature izi penta" :v

Opublikowano

Beyblade na yasuo, mając nastackowane 3rd q, robisz e-q w miniony i szybki flash w strone przeciwnika zanim zacznie sie animacja obrotu z e-q i podrzucasz przeciwnika. brak szans przeciwnika na reakcje i mozesz go ultować a potem dobic.

rYD9JSA.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...