Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co jesli mam prawko na B, a bede jechac np 1000RR albo 600

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.

Co by policja zrobila, gdyby mnie zatrzymali, I sprawdzili, ze mam prawko na kat B a jezdze motorem o pojemnosci 800/1000rR? Bym dostal mandat czy zabrali by mi prawko? A jesli mandat to ile kasy i punktow? pytam bo kupil bym sobie cos mocniejszego np 600, 800 albo 1000rr

(dla troli, jezdze dlugo motorem i mam juz duzo opanowane wiec nie pisac mi w kom "ty sie zabijesz na 1000rr itd. )

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej, mandat za brak kategorii. Nie wiem czy to prawda i proszę nie brać tego na poważnie ale słyszałem że jest to 300zł. No i wiadomo że na pewno zależy to od czegoś.

Gorzej będzie jakbyś spowodował wypadek. 

ZBIERAM PLUSY +

Opublikowano

A gdyby mnie zatrzymali na kontrole i bym dal mu prawko i inne to by sie skapl, ze jade mocniejszym motorem niz 125ccm? Czy nie

Myślisz, że 125 brzmi jak 600/1000? W Policji chyba takie downy jeszcze nie pracują. Wystarczy, że się trafi jakiś obeznany motofan i pozna z daleka co jedzie. 

Opublikowano

Tak pozwolą.... ale chyba na wózku z lidla.

Oczywiście, że nie

21f0dgn.jpg

Opublikowano

A jesli pozna to oprocz mandatu... Czy bede mogl dalej jechac, albo wrocic do domu czy mi nie pozwola.?

Wiadome, że nie.

Opublikowano

Dostaniesz mandat za brak odpowiedniej kategorii. 300zł + sprzęt pojedzie na lawecie albo znajomy przyjedzie z prawkiem i zabierze. Gdy spowodujesz wypadek ubezpieczenie nic nie pokryje do tego wina będzie zawsze po Twojej stronie (nawet jak tak nie było).

IDcncno.png

Opublikowano

Dlaczego miałby się policjant nie zorientować? Będzie chciał dowód rejestracyjny przecież, a tam jest wszystko napisane, jaka pojemność i moc silnika.

RAsfepN.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...