Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS4 i same problemy

Salih

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj zakupilem nowiuskie ps4 i juz mam dosc. Mam 2 problemy:

1. Czarny ekran. Znaczy konsola dziala przez jakies 10 min i bach nagle czarny ekran. Menu wszystko dziala bo jak ruszam galkom to slychac dzwiek. Uruchamia tez sie dobrze wiec raczej jest sprawna bo jak wlaczam to miga niebieskie swiatlo a pozniej swieci sie biale. I to na 3 TV sprawdzane.

2. Bardzo dlugie aktualizacje. Chce pograc w uncharted a tu aktualizacja ktora bedzie trwala 16h. Czy wszyscy tak maja?

%5BW%5Die%5BV%5Du.png
Opublikowano

1. Czarny ekran. Znaczy konsola dziala przez jakies 10 min i bach nagle czarny ekran. Menu wszystko dziala bo jak ruszam galkom to slychac dzwiek. Uruchamia tez sie dobrze wiec raczej jest sprawna bo jak wlaczam to miga niebieskie swiatlo a pozniej swieci sie biale. I to na 3 TV sprawdzane.

2. Bardzo dlugie aktualizacje. Chce pograc w uncharted a tu aktualizacja ktora bedzie trwala 16h. Czy wszyscy tak maja?

1. Sprawdz czy to nie jest wina twojego telewizora. Moj ostatnio robil podobnie jak wylaczam PS4. Ekran robi sie czarny ale wciaz swychac programy. Musze wylaczyc i wlaczyc TV aby naprawic.

2. Gry na PS4 waza duzo. Jak ma sie wolny internet to bedzie sie dlugo pobieralo.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Internet mam wlasnie dosyc szybki bo ponad 10mb/s. A z tym czarnym ekranem nie pomaga

Jaki masz download? Mb (Mega Bity) to nie MB (Mega Bajty).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

1. Ja kiedyś miałam od tv głos zwalony ( głośniki ) myślałam że to wina konsoli okazało się że nie. Sprawdź dobrze Tv. Albo podłącz konsole pod inny telewizor.

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Jeśli to prawda, że na 3 TV sprawdzane i nie pomogło wyłączanie i włączanie itd.. to po prostu oddaj na gwarancje.

Co do internetu pewnie masz predkosc pobierania około 1000kb/s wiem bo mam też taki i jest wolny internet zwie się 10Mb czyli mega bity co daje taką prędkość (nie jest może najsłabszy, ale w dzisiejszych czasach to marne prędkości jak mamy do ściągniecia wiele GB), a aktualizacje mogą ważyć kilkanaście GB co daje przynajmniej dobre 8+ godzin jak nie więcej, zależy czy używasz sam internetu i czy masz dostępny transfer o takiej predkosci (bo niektore sieci mają przeciez limity)

Opublikowano

Probelm z czarnym ekranem rozwiazany ( wystarczylo zmienic kabel hdmi ktory byl uszkodzony). Natomiast co do 2 to net mam okej. Skoro na kompie pliki sciagaja sie bardzo szybko. Czasami predkosc 5 mb/s to czemu na konsoli plik 4 gb ma sie sciagac ponad 6h.

Moze podlaczyc router bezposrednio do konsoli?

%5BW%5Die%5BV%5Du.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...