Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy silnik do CS:GO?

xRECORD2K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry.

Orientujecie się może, kiedy Valve w końcu ruszy się i stworzy ten silnik source 2?  <.< 

Na serwerach surf zahaczam o jakąś " niewidoczną " ścianę ponieważ silnik zbugował mapkę.  T_T 

I nie chodzi mi tu tylko o surf, ale także o matchmaking, mam szeryfa aktualnie, trafiam typowi w ciało, a pocisk przelatuje przez niego ( wiem, ponieważ sprawdzałem swoje demko po zakończeniu meczu )  :makka: 

Virtusi na mapie overpass rzucili typowi który miał 1hp granat, i k***a stolik go uratował. F**k logic. 

Wiem że się unoszę, ale ten tickrate, te wszystkie bugi, silnik który ma w h*j lat to naprawdę lekka przesada.

Tak ciężko zainwestować w maszynę do CS:GO?  :mad: 

Tak, gra ma trochę lat, ale to jest tak jak z minecraftem, twórcy gry ulepszyli silnik minkrufta na windowsie 10, tak, jestem mango zjebem, i dobrze mi z tym ;)

Może się nieco o tym wszystkim wypowiecie? 

Miłego dnia wam życzę, ponieważ kiedyś na pewno szczęście do mnie wróci i naprawią ten silnik :/

ps: niech w końcu zrobią ten j****y tickrate 128 czy jak mu tam.

Opublikowano

Nie wiadomo, nie trafiłem na oficjalny artykuł, który by cokolwiek tu potwierdzał. Aczkolwiek pojawiło się HTC Vive więc może być Half Life 3 - czyli nowy silnik Source. I takie to są w internetach przypuszczenia.

skillhost-white.svg

Opublikowano

Raczej prędko nowego silnika nie zrobią, jedynie mogą być serwery 128tick.

Nowy silnik = większe wymagania gry = dużo ludzi przestanie grać ze względu na słabe komputery, a na tym raczej valve nie zależy.

Opublikowano

Raczej prędko nowego silnika nie zrobią, jedynie mogą być serwery 128tick.

Nowy silnik = większe wymagania gry = dużo ludzi przestanie grać ze względu na słabe komputery, a na tym raczej valve nie zależy.

Dlaczego ktoś ma myśleć o mniejszości z ośmioletnimi komputerami? xD Co to za argument w ogóle.

Opublikowano

Dzień dobry.

Orientujecie się może, kiedy Valve w końcu ruszy się i stworzy ten silnik source 2?  <.< 

Na serwerach surf zahaczam o jakąś " niewidoczną " ścianę ponieważ silnik zbugował mapkę.  T_T 

I nie chodzi mi tu tylko o surf, ale także o matchmaking, mam szeryfa aktualnie, trafiam typowi w ciało, a pocisk przelatuje przez niego ( wiem, ponieważ sprawdzałem swoje demko po zakończeniu meczu )  :makka: 

Virtusi na mapie overpass rzucili typowi który miał 1hp granat, i k***a stolik go uratował. F**k logic. 

Wiem że się unoszę, ale ten tickrate, te wszystkie bugi, silnik który ma w h*j lat to naprawdę lekka przesada.

Tak ciężko zainwestować w maszynę do CS:GO?  :mad: 

Tak, gra ma trochę lat, ale to jest tak jak z minecraftem, twórcy gry ulepszyli silnik minkrufta na windowsie 10, tak, jestem mango zjebem, i dobrze mi z tym ;)

Może się nieco o tym wszystkim wypowiecie? 

Miłego dnia wam życzę, ponieważ kiedyś na pewno szczęście do mnie wróci i naprawią ten silnik :/

ps: niech w końcu zrobią ten j****y tickrate 128 czy jak mu tam.

Co ma mangozjebstwo wspólnego z minkraftem?

Ja wolę aby silnik został taki jaki jest. Tylko gracze którzy nie mają innej wymówki używają stwierdzeń typu "omg omg to przez tick64, hitboxy, bo ten silnik jest zjebany!!!!" 

nt.

Opublikowano

Source 2 już istnieje, jest zaimplementowany w DOTA'cie. Co do samego CSGO - implementacja do tej gry to spore wyzwanie, silnik jest bardziej rozbudowany niż wam się wydaje. Naprawa bugów które powstaną poprzez zaimplementowanie Sourca 2, to wszystko kosztuje czas i pieniądze.

graphic.png
Opublikowano

A co do stolika który uratował typka z 1 hp to nie ma tam żadnej  " F**k Logic " tylko po prostu Logika :> 

Działa on jak tarcza, i chamuje odłamki w stopniu 75 

Opublikowano

no dobrze, ale po co taki temat? rozumiem twoją złość, że nie zabiłeś kogoś w grze, ale co mamy zrobić? każdy doskonale wie, że silnik source ma mnóstwo błędów. Mapy i tekstury są niedopracowane, hitboxy dalej skopane. Niezależnie od tego czy gramy mm czy jakiś turniej błędy po prostu się pojawiają. Nie powinno to mieć miejsca w grze, gdzie liczy się precyzja i kładzie się nacisk na strzelanie hs'ów. No, ale jednak. Gdzieś w internecie była wzmianka o tym, że tworzy się silnik source 2 dla CS:GO i o serwerach 256 tickrate, które ten silnik byłby w stanie ogarnąć, ale nie ma żadnych konkretów. Mogę Was jedynie zapewnić, że przy takiej popularności CS:GO jaka jest teraz i turniejach, jakie będą już niedługo (major w kolonii) żebyście mieli się nawet wieszać, oni mają to w głębokim poważaniu. Do głupich zmian niektórych broni ludzie przyzwyczajali się tygodniami, a co to by było przy takiej aktualizacji :)

Dlaczego ktoś ma myśleć o mniejszości z ośmioletnimi komputerami? xD Co to za argument w ogóle.

argument sraki jak nie wiesz jaki. CS od zawsze był bardzo grywalny właśnie przez niskie wymagania sprzętowe. Gdyby liczyła się tylko elita, a nie "mniejszość" jak to ładnie napisałeś, dziś siedziałbyś w poczekalni na mm i czekał z 15 min na dobranie przeciwnika. Nawet po premierze tej gry serwery, które miały 102 tickrate zostały właśnie obniżone do 64tick po to, aby zwiększyć wydajność. Wtedy to się raczej opłacało, na drewnie można było wyciągnąć 60 klatek, ale dziś jak już wiemy niekoniecznie. Wiadomo technika się rozwija i mapy nie mogą wyglądać jak przed wojną. Wszystko jest cały czas modyfikowane. Kosztem niestety FPS (czasami niestety przez zbyt kosmetyczne aktualizacje). Nowy silnik będzie wymagał zdecydowanie większej mocy obliczeniowej. Już teraz CS:GO wykorzystuje głównie proc. Wiem to doskonale z własnego doświadczenia, bo aktualnie korzystam z integrowanego układu graficznego i dość dobrego procesora, a wydajność jest naprawdę przyzwoita.

Ogólnie uważam, że nie da się mieć jednocześnie dobrej wydajności i idealnych hitboxów. Z czegoś trzeba zrezygnować i dlatego jak wyżej napisałem nowy silnik wpłynie na wydajność. Nasi rosyjscy towarzysze grający na drewnianych PC sobie z nami już nie pograją. Valve chce dlatego wycisnąć z graczy ile się da na nowych operacjach, eventach, a jak się to wszystkim już znudzi wtedy dopiero pojawi się ten wasz source 2 :D

Opublikowano

Nie będzie nowego silnika. Na 100% nie będzie czegoś co zmieni fizykę gry, CS:GO w e-sporcie za bardzo się rozwinął, pule nagród przekraczają milion dolców. A już na pewno nie w ciągu kilku najbliższych lat.

@Luki930 komputery teraz nie są drogie.

Opublikowano

Jeszcze przyjdzie czas na Source 2. Obecnie, to aż tak bardzo zmiana silnika nie jest istotna. Według mnie bardziej mogliby poświęcić czas i środki na lepszy system Anty-Cheat.

Opublikowano

boje sie odnosnie tego source 2 a 128 tick jak najbardziej. I mozliwe ze 128 tick bedzie juz niedlugo bo wprowadzili ten prime matchamking beta czy jak mu tam

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że zaczepiasz o ściany, bo autorzy map c*****o je stworzyli. Co do silnika to podejrzewam, że w ogóle nie wyjdzie bo trzeba byłoby się uczyć wszystkich smoke'ów i flashy od nowa. 

Rankboosting (Sygnatura).png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...