Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Postać do carrowania na SoloQ?

Szrama1133

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! 

Wróciłem do lol'a po długiej rozłące, forma zaczyna wracać więc czas na rankedy, bo jak na razie to unranked jestem.

Szukam czegoś czym dam radę ponieść grę sam jeśli będzie trzeba. Na jakiej linii najlepiej grać? I kim najlepiej grać?

Doradźcie coś na SQ :)

Opublikowano

Ostatnio była wprowadzona aktualizacja dla magów na środkową aleję. Zmiany zostały wprowadzone u Malzahara, Vel'Koza, Zyry, Viktora itd. już nawet wszystkich nie pamiętam. Skoro wróciłeś dopiero do gry to mógłbyś wypróbować te nowo zreworkowane postacie na mida, wszystkie są teraz bardzo silne i fun to play.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Obecnie możesz iść wszędzie, ale na niższych dywizjach czy w unrankedzie lepiej nie iść na suppa i adc raczej też bo supp może być nieogar. Postacie, które są dobre to nwm Xin w lesie, Vel'Koz na midzie i np. Darius na topie. Mi dobrze się nimi gra i często daje radę uciągnąć całą grę.

Opublikowano

Vel koz nie jest obecnie top pickiem. Dostał buffy, ale nie może się nawet równać do pozostałych zbufowanych midlanerów.

ADC są obecnie bardzo słabi i nie grałbym żadnym, chyba, że chcesz nauczyć się podstawowych rzeczy, takich jak farmienie, tradowanie czy pozycjonowanie. Kupiłbym wtedy luciana i caitlyn.

Midlane jest linią, która obecnie ma największy wpływ na grę. 57% winrate Swaina robi swoje. Oprócz niego są jeszcze Viktor, trochę Brand, Annie, Yassuo czy Ryż. Na niskie elo wziąłbym Annie / Branda / Viktora, Swain jest zbyt często banowany.

Bardzo dobrze carruje się junglą - postaci takie jak Kindred, Elise (tak, ona wróciła! <3), Nidalle, Fiddle, Wuking, Volibear, czy Zac. Ostatnio w EU CS widziałem picki Rek'sai. Osobiście kupiłbym Elise, Fiddla lub Wukinga.

Toplane i support też wpływają na grę, ale nie tak bardzo jak mid czy jungla. 

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

Według mnie, najlepiej grać na midzie, dużo od Ciebie zależy w grze, a ofensywne i sprawdzone postacie to :

- Le Blanc

- Yasuo (wczoraj zrobiłem nim pente na s4)

- Zed (Ma niezłe kombo)

713582.gif         Liczba postów zebranych na koncie:
                                       25 50 75  100 125 150 175 200 250 500 1000 2000+

[Jeżeli pomogłem daj +]

[nic na tym nie tracisz]

Opublikowano

Jedną z najłatwiejszych pozycji do wycarrowania gry jest Mid lane, ponieważ masz dostęp do prawie wszystkich objective'ów Smoki, Heroldy, Barony, bot lane'y and top lany. Na niższych dywizjach najlepiej jest grać assasinami na midzie ponieważ, owe postacie robią dużą presje na mapie. Przykładem jest zabicie przeciwnego laner'a i zejście na bota, opłaca się chodzić na dolną aleję bo są tam 2 cele do zabicia. 

Na Mida Polecam : Fizz, Zed, Katharina

Na jungli masz wgląd na wszystkie linie, najłatwiej jest babysittować topa & mid'a jeżeli oddasz im pierwsze kille jest duża szansa że wygrają  Ci grę.

Na jungle polecam Ci na low elo : Volibear, Zac , Amumu, Khazix, Lee Sin 

Top : Irelia, Darius,  Volibear, Tryndamere 

ADC : Lucian, Ezreal, Twitch

Support : Braum, Leona, Tresh.

Opublikowano

Szczerze to 

Top: Jakiś golem najlepiej na niskim elo prawie wszystkim wygrasz polecam Ilaoli (nie wiem jak się pisze), Ekko pod tanka oczywiście, Graves bardzo mobilna postać, Vayne jak się pewnie czujesz, Kha'zix.

Mid: Tak jak wyżej pisali.

Jungle: Kha'zix, Rengar, Lee (ale to trzeci lvl i ciągle gankujesz bo potem robisz się useless bo ludzie nie ogarniają)

Support: Thresh, Tahm, Braum

ADC: Tu najlepiej grać z jakiś premade z supportem bo ludzie nie wiedzą co mają robić na niskim lvl i taką leona, braumem stoją za ADC zamiast przed soraka wbija się pierwsza totalny zamęt.

Aktualnie to Lucian, Vayne, Caitl, Miss-Fortune.

Opublikowano

najłatwiej gierki na lowelo wycarryować junglerem, ew. midem 

co polecam:

kha'zix, yasuo, azir, diana, master yi - to są pewne picki, o ile ogarniesz mechanike to bedziesz kosił.

fKJeAI4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...