Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pełna wersja Lazarus1988 GameMaster Panel rc2 (2.0.1.783)

lazarus.1988

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo fajnie to wygląda ;) Jednak są osoby, które jeszcze coś od siebie potrafią dać. 

Tylko na twoim miejscu zmieniłbym hosting, bo pewnie zaraz ktoś się przypierdoli, że chcesz zarobić na swojej pracy, bo przecież nie wolno  :((

Opublikowano

Całość jest generowana do katalogu "Results", wewnątrz jest całe drzewo podfolderów na poszczególne kategorie:

drop - katalog przechowuje wygenerowane pliki dropu

locale.lua - tam przechowywane są gotowe pytania do O/X

MySQL - backup tabel (format .SQL)

proto_conversion - tutaj są skonwertowane mob_proto i item_proto z SQL (zarówno format TXT, jak i XML)

qbckp - ten katalog właściwie was nie interesuje, tutaj są tworzone autokopie tworzonych questów w programie

quets - tutaj zapisują się gotowe questy

regen - a w tym katalogu tworzone są pliki stone.txt, regen.txt, npc.txt itd (pliki odpowiedzialne za rozmieszczenie mobów i npc na mapie)

Docelowo miał być jeszcze diff patcher ale uznałem, że nie ma sensu tego implementować, skoro 90% z Was używa src.

Chciałbym tylko nadmienić jeszcze, że pomimo iż jest to finalna wersja (która będzie rozwijana) mogą się zdarzyć

drobne błędy i bugi w programie, więc jeśli takowe coś wykryjecie, to zgłaszajcie, albo tu w tym temacie, albo na PW, albo

najlepiej na portalu, który uruchomiłem na potrzeby tego programu (ikona ziemi w programie otwiera stronę portalu)

@1361622928-U485574.pngAvandiaMetin2 - nie będę tego ukrywał, że chciałbym troszkę sobie dorobić na tym

programie, zwłaszcza, że to w całości zrealizowany projekt przeze mnie i jak wspomniałem w temacie z demkiem, siedziałem 3

lata nad tą wersją, no i wypadałoby też wymienić, że JachuPL i Baran860 też swoje "3 grosze" dorzucili

za co im serdecznie dziękuję.

A ponieważ MPC ma taką, a nie inną politykę, wszystkiego dowiecie się śledząc mój portal.

arijh2.jpg

Opublikowano

Ładnie wygląda ,użyteczne :D Gratki :)

POSTY: [50] [75] [100] [150] [200] [250] [300] [350] [400] [450] [500] [550] [600] [650] [700] [750] [800] [850] [900] [950] [1000]

1817914831025941486533.png

Ważne !   Pisząc/Odpisując wpisz w poście @Pesi

Opublikowano

Jutro i we wtorek mam wolne w pracy, więc nagram Wam kilka wideo tutów jak

posługiwać się niektórymi modułami, bo nie miałem czasu, żeby napisać PDF'a

arijh2.jpg

Opublikowano

Dobra praca przyda sie na pewno kazdemu ;p

W jakim jezyku pisany?

1391020896-U962219.png

'Możesz sobie być na innym poziomie niż pozostali, z którymi walczyłem, dla mnie to bez różnicy. I tak nakopie ci do dupy, bo to mój obowiązek. Tyle w tym temacie'

Opublikowano

Jak mi nic nie wyskoczy nieoczekiwanego (praca) to na wieczór będzie update z konwerterem TXT -> SQL.

Będzie konwerter SQL -> XML?

Już jest w tej wersji. Tylko na ten moment konwertuje do XML do formatu z 2010+

W jakim jezyku pisany?

Obiektowy Pascal (delphi 7 enterprise, przy użyciu zewnetrznych komponentów AlphaSkins i MicroOLAP DAC dla MySQL oraz Abbrevia ZIP VCL do pakowania w archiwa ZIP (natywnie też wspiera formaty Microsoft Cabinet (.cab) i linuxowy TAR + kompresja Gzip), no i najważniejszy zestaw komponentów JEDI VCL library <3 )

Zdecydowałem się, że będę backupy pakował w ZIP bo to jednak najpopularniejszy format kompresji i też domyślnie jest zaimplementowany w nowszych wersjach windowsa.

arijh2.jpg

Opublikowano

Jak mi nic nie wyskoczy nieoczekiwanego (praca) to na wieczór będzie update z konwerterem TXT -> SQL.

Będzie konwerter SQL -> XML?

Już jest w tej wersji. Tylko na ten moment konwertuje do XML do formatu z 2010+

W jakim jezyku pisany?

Obiektowy Pascal (delphi 7 enterprise, przy użyciu zewnetrznych komponentów AlphaSkins i MicroOLAP DAC dla MySQL oraz Abbrevia ZIP VCL do pakowania w archiwa ZIP (natywnie też wspiera formaty Microsoft Cabinet (.cab) i linuxowy TAR + kompresja Gzip), no i najważniejszy zestaw komponentów JEDI VCL library <3 )

Zdecydowałem się, że będę backupy pakował w ZIP bo to jednak najpopularniejszy format kompresji i też domyślnie jest zaimplementowany w nowszych wersjach windowsa.

Czyli mam rozumiec, że na luzie dziala na game 2089 i niżej?

Opublikowano

@Up, tak:

testowane na game 2089, game 34k, może nie działać na game 40k i każdym innym game, które czyta z item_proto kolumnę `vnum_range`, ale tak to jest ok.

Generalnie zadziała na każdych plikach serwerowych, które mają nienaruszoną strukturę baz danych, z czasem będę się starał ten tool rozwinąć do tego stopnia, że sam sobie sprawdzi wersję plików i się do nich dostosuje.

arijh2.jpg

Opublikowano

@lazarus.1988 jak przywrocic backup? ;d

1391020896-U962219.png

'Możesz sobie być na innym poziomie niż pozostali, z którymi walczyłem, dla mnie to bez różnicy. I tak nakopie ci do dupy, bo to mój obowiązek. Tyle w tym temacie'

Opublikowano

@charlie120 - tak, będę kontynuował projekt, w tej chwili mam w planach skończyć konwerter TXT do SQL i napisać klasę ładującą tłumaczenie programu z pliku XML, tak, aby program rozpowszechnić za granicą

@.FeNix - w tej chwili nie ma opcji przywracania backupu, bo zauważyłem, że przy nazwach mobów, itemów, lub postaci, albo jakichkolwiek wpisów typu "Jack O'Pumkin" backup się ... jebie.

arijh2.jpg

Opublikowano

Mały update:

Poszerzyłem moduł raportu, dodałem przywracanie kopii zapasowej oraz dodałem szybki podgląd losowej postaci, także

poprawiłem szybkość nawiązywania połączenia programu z bazą danych.

konwertert TXT -> SQL jest jeszcze w fazie testów (mam drobny kłopot z ANTI_MALE i ANTI_FEMALE)

2016-06-10_120650.png

Download dodam, jak skończę ten konwerter TXT->SQL

arijh2.jpg

Opublikowano

Pokaż co "log" programu Ci napisał :)

( To jasno-niebieskie pole na dole programu )

wyjasnione na gg :D

OQqSOv4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...