Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] E-ChatEx - prosty plugin do zarządzania chatem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym przedstawić wam mój prosty plugin na chat.

Zawiera w sobie funkcje takie jak:

- Anty-Spam (SlowMode)

- AutoMessager

- Proste narzędzia do zarządzania chatem on/off/clear

Uprawnienia:

- EChat

Komendy:

- Chat Switch : Włącza/Wyłącza chat w zależności w jakim był stanie przed wpisaniem komendy.

- Chat Clear : Usuwa wszystkie wiadomości z chatu.

DL: https://www.dropbox.com/s/o2esqqvei7rzewt/E-ChatEx.jar?dl=0

Skan: https://www.virustotal.com/pl/file/a7655fee9721f561c1285b58e305366f41a88e03d0007a731cd290d07e3d456f/analysis/1464267246/

Opublikowano

Nie wierze co widzę na oczy... Kolejny gówniany plugin na chat, zanim coś udostępnisz użyj mózgu i sprawdź czy nie ma ich już pierdyliart na internetach.

Opublikowano

@up nie chodzi o kod tylko o to co on robi czyt. Zarzadzanie chatem, jest pierdyliard pluginow na to, jakbys chcial zrobic cos orginalnego to np. Zarzadzanie chatem w gui, z tych latwiejszych

Opublikowano

Ciekawie kod wygląda, config ma być ładowany przy starcie a nie przy każdym evencie.

A co do AutoMessage, szkoda moich słów :)

Pozdrawiam :)  i nie polecam .

Opublikowano

Był kiedyś wysyp pluginów na chat, skrypty, gówniane pluginy. Miałem wtedy już dość tego gówna (tak samo jak z tym homunkulus teraz), przestali to wrzucać i myślałem że ludzie zmądrzeli i zrozumieli że wystarczy tych pluginów i sktyptów bo było ich tyle że nie można było znaleźć innego tematu niż "CHAT", ale widzę teraz że znowu to wraca nie wiem szczerze po co i w jakim celu? Przecież jest już wystarczająco dużo pluginów dopracowanych na chat którzy ludzie używają, więc nie wiem po co jest to udostępniane, przecież i tak nikt tego na serwer nie użyje bo są w 100% lepsze pluginy. Jeśli chciałeś się pochwalić że umiesz napisać lub też skopiować to cieszę się, ale po co od razu to udostępniać?
Jeśli każdy miał by wrzucać swój projekt, który napisał w javie to był by tu syf, a nie forum. Ja sam mam kilkadziesiąt projektów które nie ujrzały światła dziennego, mimo że są dobre i czasem pomocne, ponieważ stwierdziłem że nie warto udostępniać tego bo inni zrobili to lepiej i optymalnie.
Dlatego też jeśli piszesz tylko po to by wrzucić temat na forum to nie pisz wcale bo są lepsze pluginy na pewno. Jak już to pomyśl co by tu nowego dodać czego jeszcze nie było lub było ale stare lub słabe i napisz to tak by to miało ręce i nogi. Polecam Ci dużo pisać i uczyć się nowych technik, bo ja sam wiem że uczyłem się od kamilkime, ale jego metodami tylko możesz zrozumieć jak to działa a nie jak powinno to wyglądać.

Gdzie nie gdzie jest dobrze napisane i nawet mądrze, a gdzie indziej już jakoś dziwnie np sam config, weź zrób sobie pobieranie danych z configu do pluginu i w tedy tylko z niego pobieraj a nie za każdym razem z configu, taki sposób przeciąża, a pobierając z pluginu a nie configu jest optymalnie :)

Pozdrawiam, trochę się rozpisałem, chyba ta noc tak działa xD

531001454960877632167.png

Opublikowano

@up tym Twoim sposobem nie zaoszczędzi nic, Twojego sposobu używa się jeśli ścieżka jest uciążliwa, i bo jest po prostu łatwiej.

Opublikowano

@kondziu98 no nie wiem nie wiem np AutoMessage może uruchamiać się co 30 sekund opłaca się trzymać to przez cały czas w ramie ?

Wczytuj cały config przy starcie pluginu, potem po prostu wyczytuj pojedynczą linie z listy i dodawaj +1 jak osiągnie rozmiar to od początku  i wysyłaj wiadomość asynchronicznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...