Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Która uczelnia, studia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem tegorocznym maturzystą i stoję przed wyborem uczelni. Kierunek informatyka, specjalizacja programowanie(aplikacje biznesowe itp).Z racji tego, że nie znalazłem takiego porównania to chciałbym zobaczyć jaką Wy macie opinie i co byście zrobili na moim miejscu. Mam na oku dwie uczelnie:
-Politechnikę Krakowską,
-Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych (prywatna),
Oczywiście wiem, że muszę włożyć ogromną prace poza uczelnią w dokształcaniu się w danym kierunku.

Dodam, że na maturze zdawałem matematykę(54%-60%, przez stres...) oraz  angielski na poziomie rozszerzonym, więc dlatego nie zabrałem pod uwagę innych uczelni (potrzebny jeszcze dodatkowy przedmiot na poziomie rozszerzonym np. fizyka).

Proszę o opinie osoby które mają jakieś pojęcie o wymienionych uczelniach.

Z góry dziękuje!

Opublikowano

Ta polsko japońska bla bla, według rankingów jest jedną z najgorszych uczelni w Polsce..

Polecam Politechnikę Warszawską, Politechnikę Wrocławską i AGH.

RAsfepN.png
Opublikowano

Matematyka podstawowa 98%, a roz 54%-60%.
PW,PWr nie zabrałem pod uwage ze względu, że trzeba dodatkowy przedmiot aby się dostać (np fizyka).
AGH to był mój początkowy cel jaki sobie postawiłem na początku 3 klasy LO. Matura nie poszła po mojej myśli, więc AGH tylko w zakresie  marzeń.

Opublikowano

Już myślałem, że podstawka na 60%. W takim razie politechnika tylko bo AGH to minimum 80% z rozszerzenia z matematyki + angielski też w tych okolicac żeby dostać się na wydział IEIT albo EAIIB. Ewentualnie obczaj UJ, tam jest też podobno dobra informatyka na TCS. Żadna japońska szkoła czy inne frycze modrzejewskie.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

krakowska, kadra ta praktycznie ta sama co na uj. agh to gówno oprócz 4 wydziałów, a tam na informatykę trzeba mieć wysokie progi. uj ma progi jak pk, sama matma rozszerzona wystarczy. tcs to kierunek dla autystów którzy wbrew pozorom nie są jakimiś wielkimi wymiataczami, ale to w praktyce się dowiesz jak będziesz pracował. w sumie na twoim miejscu brałbym uj ze względu na brak inżynierskich przedmiotów, które są bezużyteczne. a japońska jest również całkiem dobra + masz lokalizację w warszawie, tam rynek IT jest trochę większy

//

na pk wfmii, reszta to takie samo gówno jak agh. jedynie jeszcze architektura na pk jest spoko

//

na uj infa na wydziale matematyki

Pomogę z matematyki, PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...