Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z CS:GO - Czarny ekran

Karcio22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niedawno kupiłem nowy monitor. Z 4:3 na 16:9. Teraz CS:GO włącza się inaczej. Tak jak wcześniej zawsze pojawiał się najpierw czarny ekran a za chwilę włączała się gra to teraz po włączeniu jest najpierw czarny ekran potem pokazuje się pulpit potem znowu czarny ekran (jakby zmieniała się rozdzielczość) i dopiero włącza się gra. Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to że gra jednak czasami się wcale nie włącza. Po prostu widzę czarny ekran i nic się nie dzieje dalej. Nie mogę nic zrobić, nie działają żadne skróty i muszę resetować kompa. Czasami także po zminimalizowaniu gry nie mogę już jej włączyć z powrotem. Przeszkadza mi to bardzo bo muszę często resetować kompa. Myślę że problem tkwi w ustawieniach ekranu lub samego monitora. Dla lepszej diagnostyki problemu podam ustawienia jakie mam ustawione a jakie miałem:

Poprzedni monitor: Samsung SyncMaster 740n 4:3 60hz 1280:1024, podłączony był kablem VGA, zarówno w grze jak i na pulpicie miałem tą samą rozdzielczość 1280:1024

Aktualny monitor: AOC G2260VWQ6 16:9 75hz 1920:1080, podłączony kablem Display Port, zarówno w grze jak i na pulpicie mam ustawione 1920:1080. W ustawieniach monitora zmieniłem tylko z 60hz na 75hz.

W czym może tkwić problem? Bo po mojemu to ewidentnie coś z rozdzielczością, tak jakby gra po włączeniu czasami zapomniała dostosować rozdzielczość przez co się nie załącza. Ale to dziwne bo mam taką samą rozdzielczość w grze jak na pulpicie. Może powinienem ją zmienić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...