Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Java 7 czy 8 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zastanawiam się nad tym, która java jest wydajniesza i bierze mniej RAMu.

Szukałem odpowiedzi na anglojęzycznych forach ale jej nie znalazłem.

Może tu znajdę.

Opublikowano

Wydajność i zużyty ram zależy bezpośrednio od jakości kodu, zaimplementowanych algorytmów etc.

Java 8 ma trochę usprawnień i więcej funkcji, niż 7.

Opublikowano

Mniej ramu żre 7ka, ale powoli zalecam zmiany, dobre zmiany :)

Od kiedy Java żre RAM? Myślałem że to nieprawidłowo napisane aplikacje.

Opublikowano

zdecydowanie java 8, zawsze powinien być zainstalowany możliwie jak najnowszy soft, głównie ze względów bezpieczeństwa.

java 8 jest już standardem, niektóre pluginy i silniki wymagają javy 8, więc decydując się na jave 7, bardzo się ograniczasz.

jeśli chodzi o test praktyczny, to zalecam zrobić go samemu, odpal 2 takie same clienty miencraft, jeden na java 7, drugi na java 8, potestuj trochę, oceń i wyrób swoje własne zdanie. ale wg. mnie to nie ma większej różnicy.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Java 7! Na 8 jest jeszcze za wcześnie , bo ma dużo błędów i jest niedopracowana. Większość osób siedzi na 7 i na taką są pisane pluginy.

Q8eOMob.png

Opublikowano

Java 7! Na 8 jest jeszcze za wcześnie , bo ma dużo błędów i jest niedopracowana. Większość osób siedzi na 7 i na taką są pisane pluginy.

Nie troluj gówniaku xD

Oczywiście że Java 8, najnowsza i najlepsza. Dużo nowych rzeczy (tj. lambda).

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Fajnie ktoś wcześniej to podsumował, że używając Javy 7 bardzo się ograniczasz.

Java 8 ma dużo nowych funkcji, usprawnień i jest bardziej zoptymalizowana zapewne. Zamiast robić kod na 10 linijek, dzięki 8'ce możesz zrobić z tego 2, jest to bardzo fajne, a do tego wydajniejsze! 

Ogółem fajnych rzeczy jest w niej dużo, parę nowych interfejsów, dodatków itd..  

Java 8 to przyszłość, Java 7 już raczej nie będzie wspierana xD A niedługo wyjdzie pewnie jeszcze kolejna.. więc warto być na bieżąco.

Opublikowano

Oczywiście, że 7 -,- Java 8 jest niekompatybilna, jest nie dopracowana. Only 7 <33

sygnatura_mpc.png

Opublikowano

Oczywiście, że 7 -,- Java 8 jest niekompatybilna, jest nie dopracowana. Only 7 <33

Z ch*jem się na łby pozamieniałeś? Niby z czym niekompatybilna? U mnie serwer + mc chodzą na 8 i na tą też wersję jest teraz robiona większość rzeczy. 7 powoli odchodzi w zapomnienie.

Opublikowano

"Java Developer" a jednak gówno wie :/

No niestety, tak to już jest. Widzę że to samo jest z Javą co z wersją minecrafta "Only 1.7 <33", ktoś tu chyba uwielbia liczbę 7 XDDD

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Fajnie ktoś wcześniej to podsumował, że używając Javy 7 bardzo się ograniczasz.

Java 8 ma dużo nowych funkcji, usprawnień i jest bardziej zoptymalizowana zapewne. Zamiast robić kod na 10 linijek, dzięki 8'ce możesz zrobić z tego 2, jest to bardzo fajne, a do tego wydajniejsze! 

Ogółem fajnych rzeczy jest w niej dużo, parę nowych interfejsów, dodatków itd..  

Java 8 to przyszłość, Java 7 już raczej nie będzie wspierana xD A niedługo wyjdzie pewnie jeszcze kolejna.. więc warto być na bieżąco.

Przyczepie się, lambdy itd same w sobie są nawet wolniejsze od klasycznego kodu, jednak różnice są niezauważalne, a nowe możliwości bezcenne.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Trzeba iść z duchem czasu. Im nowsze tym lepsze (chociaż nie zawsze się spełnia).

Java 8.

Opublikowano

Java to jakis jezyk skryptowy w minecraft? No wlasnie, to po co piszesz w tym dziale?

@antyblezur

java 8

java to nie wino, starsza nie oznacza lepsza.

u5niwrQ.png

Opublikowano

Java 8! Na moim serwerze siódemka nie pozwalała na zużycie więcej niż 1 GB RAMu, a w tej chwili posiadając ósemkę mam przypisane 8 GB na serwer.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wybieraj Java 8 bo pluginy i skrypty pisane są pod Java 7 i nie będzie na niej nic działać. Dlatego polecam Java 7 poza tym jest ona lepsza bo zużywa mniej RAMu.

A poza tym sądzę że Unia Europejska musi być zniszczona.

Q8eOMob.png

Opublikowano

Zdecydowanie 7. 8 nie obsługuje wtyczek napisanych na 7, 8 natomiast juz tak. zżera mniej ramu, i jest­ poprostu bardziej przyjazna.

Ból jest twoim przyjacielem, sprzymierzeńcem... Ból mówi, kiedy jesteś poważnie ranny... A wiesz, co jest w bólu najlepsze? Pokazuje, że nie jesteś jeszcze... MARTWY! ~ Kaneki Ken

Opublikowano

Zdecydowanie 7. 8 nie obsługuje wtyczek napisanych na 7, 8 natomiast juz tak. zżera mniej ramu, i jest­ poprostu bardziej przyjazna.

Nie wiesz co piszesz.... Jest odwrotnie. Ale chyba tylko coś przekręciłeś, ale na zapas, sprostowanie:

To 7 nie obsłuży rzeczy napisanych w javie 8.

Starsze programy są kompatybilne z nowszymi wersjami javy.

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...