Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GreenMu EX901 | EXP 25x | DROP 20x | Beta

kosiarzxx

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wolałbyś inny sezon?

• Tak - napiszę jaki w odpowiedzi
      4
    • Nie
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Season 9 episode 1

Nie są to pliki z Blue Mu :), działają questy jak i buffy od Elfa soldiera.

Troszkę spotów, co przyda się na start serwera, przypominam, że to beta, wszelkie luki/bugi proszę zgłaszać dla ogólnego dobra :).

strona : http://www.greenmu.pl   

Reset statów - wyłączone!

Itemki +15+28 działają

PVP : ON

oficjalny Mu helper : działa

Kamyki mają większy drop niż na globalu :).. 

Chaos machine : global like

Nawet są ringi do dropienia na lvl 40 oraz lvl 80.

Zen : 25x

Przewiduje eventy jak za starych czasów 97j+99, które też prowadziłem sporo lat temu.

Jakby ktoś był ciekaw - to Agi bug jest naprawiony, aczkolwiek przy tym expie raczej tylko ciekawostka :)...

Oczywiście 24/7 - chyba, że wystąpią problemy niezależne ode mnie.

Rejestracja przez stronkę, klient do pobrania w dziale Downloads.

Server jeżeli o shopy/box of kundum jest trochę global like, wszelkie propozycje zmian można zamieszczać w tym temacie albo na forum,które znajduje się na stronie - jak kto woli, będę starał się na bieżąco naprawiać bugi bądź wprowadzać zmiany zaproponowane przez graczy.

Znane bugi:

-Brak znanych na tą chwilę bugów

za pomoc w odnalezieniu błędów oczywiście będą nagrody.

Nie chcę żadnych dotacji i nie ma też vipów etc. server stoi dla graczy, szukam też GM'ów, ewentualnie kogoś kto zna się na konfiguracji serwera, lecz ostrzegam - nie ma żadnych edytorów do tych plików serwerowych... ;)

Razem możemy stworzyć porządny serwer, pozdrawiam wszystkich!

Opublikowano

Widziałem pliki MuEmu (zagraniczne fora odkrywają duzo smutnej prawdy o tych plikach [Przegladalem ex8 MuEmu crackowane]- nadal lepsze niż ripy i crackowane inne pliki serwerowe + edytory, ale jak to ludzie - zawsze będą narzekać :)), jestem w stanie zainwestować, ale wole to zrobić jak server się rozkręci :).

Opublikowano

Na razie nie ma graczy którzy mają resy, mogę usunąć resy :)...

Szczerze mówiąc planowałem nie wprowadzać resów, jestem za tym żeby je usunąć, i prawdopodobnie je usunę, osobiście nie widzę sensu dla resów, Mu nie jest zbalansowane do statów 32767 czy 65535,mimo fixów czy ala "balansu" nadal chociażby PVP nie ma sensu.

//i wylaczone resety :)

Opublikowano

Mówisz, że możesz zainwestować, a bazujesz na darmowych plikach + defaulowy wygląd strony + brak dom,eny

Sukcesów życzę.

Opublikowano

Płatne pliki myślisz, że są lepsze? IGCN do dzisiaj ma problemy z sezonem 9 i random disconnectami - wystarczy poczytac zagraniczne fora ;).

+  "jestem w stanie zainwestować, ale wole to zrobić jak server się rozkręci :)." - rozkręci, czyli będzie zainteresowanie aktualnym serwerem i jego konfiguracją.

-Ale przyjąłem sobie do serca wygląd strony - został zmieniony na mniej kaleczący oczy - mam nadzieje, że jest już lepiej.

-Co do plików nie są tak do końca darmowe, po prostu źródełko dało inną możliwość, nie są to pliki "muBlue" jak wspominałem wcześniej, i nie mają nic wspólnego z tą Koreańską próbą emulacji :)

-Co do domeny - zastanawiam się :)

Czekam na więcej propozycji co zmienić.

Opublikowano

­"Czytam zagraniczne fora", więc jakieś pojęcie o tym mam . Miałem masę serwerów w swojej "KARENCJI" i nie znalazłem lepszych plików jak IGCN czy MuENGINE S2 :)  w szczególności darmowe.

Masz pojęcie na temat jeżyka C/C++ ? Masz Source do tych plików? Wiem jakich plików używasz, bo świat jest mały, a ragezone jeszcze mniejsze : )

Jeżeli nie zachęcisz gracza do gry, a obecnie tego nie robisz, zadasz sobie pytanie Co on pierdoili ?

Odpowiem od razu.

- Publikacja testów wygląda jak wyjęta prosto z ...

- Strona główna z darmowym szablonem, który używa około 70 % serwerów.

- EXP 25 hm.. Ciężko powiedzieć, lubię małe expy, ale obstawiam, że serwer to będzie porażka

- Domena to podstawa, ale ty się "ZASTANAWIASZ"

- Brak znajomości języka C/C++

- Brak source za pewne.

Jedyne co mogę zrobić to pogratulować i życzyć SAMYCH SUKCESÓW :D

Nie mówię tego, żeby w jakiś sposób Ci ubliżyć czy coś co idzie w tym kierunku. Wiem jak wygląda Polska scena MUO.

Opublikowano

fakt faktem - nie mówię, że nie masz racji.

C/C++ u mnie marnie, source mam i mimo,że z marną znajomością języków, to w jakiś sposób sobie poradziłem już z paroma bugami. (pracuje jako sieciowiec więc programowanie mi się rzadko przydaje).

Rozumiem, że domena to podstawa - zapewne na dniach się pojawi.

Nad estetyką "publikacji" popracuję w wolnej chwili :).

Nad szablonem na stronie również, chociaż grafik ze mnie jak piekarz... ;)

Dzięki za otworzenie oczu :P

Ostatni raz otwierałem serwer parę lat temu na 97j+ds, dużo się pozmieniało od tego czasu :)... jeszcze za życia strony, która aktualnie już nie istnieje g********r.pl - wtajemniczeni widzą jaka.

Opublikowano

­

fakt faktem - nie mówię, że nie masz racji.

C/C++ u mnie marnie, source mam i mimo,że z marną znajomością języków, to w jakiś sposób sobie poradziłem już z paroma bugami. (pracuje jako sieciowiec więc programowanie mi się rzadko przydaje).

Rozumiem, że domena to podstawa - zapewne na dniach się pojawi.

Nad estetyką "publikacji" popracuję w wolnej chwili :).

Nad szablonem na stronie również, chociaż grafik ze mnie jak piekarz... ;)

Dzięki za otworzenie oczu :P

Ostatni raz otwierałem serwer parę lat temu na 97j+ds, dużo się pozmieniało od tego czasu :)... jeszcze za życia strony, która aktualnie już nie istnieje g********r.pl - wtajemniczeni widzą jaka.

Jeżeli będziesz miał jakieś problemy jeżeli chodzi o C/C++ czy Grafikę to napisz, za parę groszy zawsze mogę coś zrobić :)

GameCenter to był syf :D

@@ EDIT

Jak chcesz postawić coś konkretnego to znajdź niższy season plików. Polecałbym S2 i gwarantuję, że jeżeli zainwestujesz w dobrego Antyhacka + będziesz miał jakiekolwiek pliki S2 + Source to osiągniesz sukces

Opublikowano

gamecenter faktycznie był syfem :), tam tylko się publikowało serwery ze względu na ilość przebywających tam osób ;)...

//edit co do zmiany sezonu - pytanie raczej do osób, które szukają serwera, żeby sobie pograć - na jakim sezonie by chcieli grać.

Opublikowano

mamy sporą rozbieżność :) s10 z grow lancerem będzie cięzko załatwić, 

mam source do swoich plików :), jak jest ktoś kto się zna to zapraszam.

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...