Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przeskakiwanie postaci

Nyshix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dziwny problem z grafiką w lolu.
Ogólnie postacie mi jakoś dziwnie przeskakują albo gdy idę prosto to jakoś mi skaczą na boki.

Po ulcie syndry cały ekran mi się trzęsie jakby dostał palpitacji tutaj przykład :
https://www.youtube.com/watch?v=1xcE_eUMEiM&feature=youtu.be
Moje aktualne rendery :

RhOu0tN.png

Proszę o pomoc z ustawieniem tego wszystkiego by dało się normalnie grać :)

ahri.png

Sygna by Nyshix

Opublikowano

Spróbuj ustawić fps cap na np. 60/80. Jeżeli to nie pomoże, to ewentualnie repair/reinstal LoL'a lub aktualizacja sterowników do GPU.

Opublikowano

Lol już raz był pobierany od nowa a czy fps cap coś da to nie wiem bo komputer jest praktycznie świeżo składany z nagrywaniem około 400 fps jak widać. Bez nagrywania około 700

ahri.png

Sygna by Nyshix

Specjalista
Opublikowano

Limit fpsów ustaw np do 80, lub synchronizacje włącz i powinno być po problemie.

Ta na starym kompie nie miałem tego problemu, ale przy nowym komputerze na więcej niż 300fpsów właśnie obraz tak przeskakuje. 

Opublikowano

Lol już raz był pobierany od nowa a czy fps cap coś da to nie wiem bo komputer jest praktycznie świeżo składany z nagrywaniem około 400 fps jak widać. Bez nagrywania około 700

Dlatego mówię, żeby ustawić fps cap, ponieważ fps'y świrują przez te ilości i dlatego masz takie dziwne ruchy postaci. Oczywiście, mogę się mylić, ale grając na 80 czy 400 FPS nie odczujesz różnicy, a problem może się rozwiązać.

Opublikowano

Ustaw FPS cap i wyłącz synchronizację, z tego co pamiętam coś podobnego sie działo jak miało sie włączone przewidywanie ruchu, spróbuj je wyłączyć ^-^

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

Wait for vertical sync zaznacz. Tez to miałem... Siedziałem nad tym chyba z 30 minut na customie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...