Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

aMinissentials - Ewolucja - Czytaj wszystko!

xAdrianCK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! dziś pokażę ewolucję w minecrafcie!

Macie dość nudnych pluginów, które zabierają 65% ramu serwera? możecie się kilku pozbyć (m.in Essentials) i możecie edytować mój kod, który Wam przedstawiam.

Ten kod ma 141 linijek, lecz jest w nim troche mało, ponieważ większość zajmuje komenda na czyszczenie chatu.

A więc do rzeczy... komendy i co robią! :

Uwaga! zanim przejdziemy do komend to mam coś do powiedzenia: Ja sam piszę skrypt, ale potrzebuję pomocy, jeśli ktoś chce pomóc zapraszam do komentarzy lub na pw lub na maila: [email protected]

dobra, do rzeczy, komendy:

dzien: daje dzien, uprawnienie to day

noc: daje noc, uprawnienie to night

gm: nie, nie mylicie sie, komenda gm, zmienia nam gm zaleznie na jakim gamemode jestesmy, nie ma argumentow, jak sie ma survival to zmienia na creative i na odwrot, uprawnienie to gm .

save: zapisuje swiat, uprawnienie to save

diaxy [gracz]: dodaje 2 diaxy danemu graczowi bez uzywania give, a to jest tak jakby uzywanie komendy /give przez admina, uprawnienie to diax

cc: czyszczenie czasu wczesniej wspomniane, po prostu wysyla wiadomosci bez tresci, potem wiadomosc ze gracz taki i taki wyczyscil chat

msg <gracz> <wiadomosc>: nie mylicie sie, jestem poczatkujacy a napisalem msg WOW, ale do rzeczy jak nie ma argumentow pisze ze nie wyslalismy nic do nikogo, czyli Ja >>> <none> : <none> ale mozecie to wspolnie ze mna naprawic! permisji nie ma bo to komenda dla gracza.

tp [gracz]: Nie mylicie sie, tez napisalem /tp, to przenosi do gracza ktory jest ustalony, jak nie napiszemy gracza pisze Teleportacja do <none> i nas nigdzie nie przenosi, naprawimy to razem? permisja tp

s: komenda /s znana przez niektorych z essentials, to komenda ktora przenosi gracza do nas, tak samo wyswietla wiadomosc z uzyciem None, permisja tp2

pl,plugins,bukkit:plugins,bukkit:pl : komendy pokazujace nie nasze pluginy, ale wiadomosc ze jest jeden plugin: aMinissentials-Wszystko_I_Nic

to tyle z komend

teraz efekty inne

wiadomosci wejscia (nie wyjscia, bo sie cos psulo i nie wyswietlala sie ta wiadomosc tylko gracz left the game) wiadomosc pierwszego wejscia na serwer (chyba, nie testowalem) , kolorek pisania na chacie, ale Ci ktorzy maja uprawnienia z prefixami maja prawo to usunac (nie permissionsEX bo to jest do essentials).

drop 3 kulek expa z kazdego stone, mozna uzbierac niezly lvl, ale brak dropu itemow, lecz mozna dodac sobie, ja akurat nie chcialem dodawac bo jestem fanem xRaya, Apple, i dropu z rud (Apple to firma ktora produkuje Macintoshe, w skrocie Maci czyli systemy jakies czy tam komputery.. nie wiem, ale maci produkuja i wyprodukowali tez iPhona mojego taty XDDDD)

To juz tyle! macie kod, niestety sa bledy ktore sie sypia, ale to bledy nie ze skryptu tylko z napisow ktore dodalem zanim zaczalem pisac skrypt

Jesli chcecie wspolpracowac ze mna to jeszcze raz zapraszam na pw, do kom lub na emaila: [email protected]

Macie zalaczony plik (chyba) i macie link do kodu Pastebin:

http://pastebin.com/Qmbnki7V

Nastepne wersje bede prawdopodobnie wklejal do komentarzy, wiec to jest koniec!!!

ToDo:

rozne efekty, komendy, i wydam wersje dla hackerow, poniewaz na pewno ktos by chcial rozwalic serwer, ktorego zalozyciel/admin jest oszustem i sklamal cos.

i sa tez do naprawienia komendy /msg /s i /tp

szukam wspolpracownikow, kto chetny niech pisze na mailu, na skype itp.. w zaproszeniu na skype wymagam wpisu: Wspolpraca - MPCForum Skript

Moj skype: adrianck30

aMinissentials.zip

Opublikowano

Data wydania skryptu wersji 1.0 to: 2016.05.23 i wersje hackerska wydam tez tego dnia :D

zara dodam skany... 

skan zapomnialem, skanuje sie zara dodam linka

lecz przyżekam... to jest tylko plik zip z plikiem z skryptem i plikiem tekstowym, nie wrzucilem tam keyloggera trojana nic, bo ja nawet nie umiem 

kolejna wersja dla hackerow ktorzy maja dostep do ftp jakiegos serwera, ktory go wkurzyl gotowa! juz daje pastebin! link:

http://pastebin.com/T6e3YHnj

Opublikowano

jesli chodzi o te bledy z wymagan to wystarczy przed tekstem na poczatku kazdej linijki dac #<tekst>

wtedy ten tekst zaznacza sie na zielono i nie wlicza sie do skryptu, masz moze skype albo gg? ogarniam skrypty i moge Ci pomoc

Opublikowano
command /cc:
    trigger:
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast " "
        broadcast "<RED>%player% &3wyczyscil chat!"

to ma być żart? wystarczy to:

command /cc:
     permission: cc
     trigger:
          loop 100 times:
              broadcast ""
          send "%player% wyczyscil chat"

Szczerze mówiąc skrypt bez sensu, zero opcji. A komenda /hack to już profesjonalizm.

bannergif.gif

Opublikowano

@Up dziękuję za odpowiedź, naprawię to by kod nie zajmował tyle miejsca, a komenda /hack to była dla akurat hackerów, którzy mają ftp serwera, ktory by chcieli zepsuć ;p

Opublikowano

Nie chce cie obrazić, ale skript bez sensu... (najmniejszego)
1, mało komend

2. nie przydatne

3. źle zrobiony

Przykład. brak gm w /gm (są 4 tryby) (poprawka)

itd..

aha i polecam ci edytować posty a nie pisać jeden pod drugim bo warny będą się sypać ;p

409.jpg?7190

|---> Z o s t a n ę <---|

Zostanę technikiem na twój serwer minecraft, zrobie cały serwer według twojego pomysłu!
http://www.mpcforum.pl/topic/1486254-zostanę-technikiem-stworzę-serwer-twojego-pomysłu/#entry12589185

Opublikowano

@UP Spoko, rozumiem, a pozatym to ja robie ten skrypt pod wersje 1.7.x, jesli ktos ma serw pod 1.8 lub 1.9 niech pisze /gamemode, proste? proste

Opublikowano

Nie chce cie obrazić, ale skript bez sensu... (najmniejszego)

1, mało komend

2. nie przydatne

3. źle zrobiony

Przykład. brak gm w /gm (są 3 tryby)

itd..

aha i polecam ci edytować posty a nie pisać jeden pod drugim bo warny będą się sypać ;p

Są 4 tryby.

0 - Survival

1 - Creative

2 - Adventure

3 - Spectator

@topic

Oryginalny Essentials dużo lepszy oraz mniej zużywa ramu niż ten skrypt, który pewnie zużywa o 2 razy więcej ramu.

2078d3efe0497b2dmed.png

> Serwer ROLE-PLAY <

Już niedługo zapowiedź!

Opublikowano

@OskarekPolak dzięki ze mnie poprawiłes, ale nie przesadzaj 2x więcej ramu nie będzie zuzywał. Taki skrypt mniej będzie zużywał :P (Ale nic nie daje)

409.jpg?7190

|---> Z o s t a n ę <---|

Zostanę technikiem na twój serwer minecraft, zrobie cały serwer według twojego pomysłu!
http://www.mpcforum.pl/topic/1486254-zostanę-technikiem-stworzę-serwer-twojego-pomysłu/#entry12589185

Opublikowano

To nawet nie ma jednej dziesiątej tylu opcji co essentials.

Moim zdaniem lepiej poducz się pisania skriptów i wydawaj w ostatecznej formie niż zaczynać od wersji 0.0000001 i spamić następnymi wersjami na forum

Opublikowano

Ten skrypt jest wręcz koszmarny...

Co tu dużo mówić?

Skrypt ma dużo komend wręcz niepotrzebnych - i w brew zaleceniom autora raczej to będzie lagowało bardziej niż zwykłe essentials - ponieważ używa komend jako takich.

command /pl:
    trigger:
        send "Plugins (1): &aMinssentials-Wszystko_I_Nic"

To jest według mnie totalna bzdeta.

online.png

Opublikowano

Tu masz tak

1. command /s [<player>]:
  2.     permission: "tp2"
  3.     trigger:
  4.         teleport argument 1 to player
  5.         send "&4Teleportacja do %player%" to argument 1
  6.         send "&4Teleportacja %argument 1% do Ciebie" to player

a tu:
    1. command /cc:
    2.     trigger:
    3.             loop 100 times
    4.                 broadcast " "
    5.             send "<RED>%player% <blue> wyczyscil chat!"
    6.         broadcast "<RED>%player% &3wyczyscil chat!"

Raz dajesz <color>, a raz &
      To jest jakas j****a sklejka plus 
    7. k***a leje send najpierw jest tutaj a potem broadcast na c**j ci w ogóle send
      GÓWNO KTÓREGO NIE POLECAM
Opublikowano

No w sumie racja, oraz sam piszesz ze bledy sie sypia przez tekst na poczatku... napisalem ci zeby na poczatku linijek ktore nie maja byc brane pod skrypt dawac "#" np #tak piszesz ...

Opublikowano

Ten skrypt został zrobiony, żeby poczytać sobie komentarze czy mi się wydaje?

Opublikowano

Nie za dużo tego już w internetach?

Dla mnie w taki skrypt powinien zwierać:

• Chat
  • Bany
  • Spawn
  • Sklepy (na tabliczkach)

Ale i tak najbardziej rozwaliło mnie to:

Zakaz korzystania ze skryptu w celach takich, ze sie go udostepnia i inni go udostepniaja bez zgody autora (czyli xAdixEU)
tylko autor moze umieszczac skrypt na forach angielskich jak i polskich (i niemieckich w przyszlosci byc moze XDDDD GUTEN MORGEN !!!)
Zakaz podszywania sie pod autora jak jakis gosciu pod Szalonego Kolekcjonera, ktory zbieral karty pilkarskie a ja go ogladalem daawno 
Zakaz wchodzenia na serwery minecrafta na nicku xAdixEU i PanNudaPL (bo to moje) i robic cokolwiek nawet bez logowania
Zakaz wchodzenia na inne gry (np agar.io lub CS:GO) na nicku xAdixEU i PanNudaPL (bo to moje, lecz ja nie gram w csy ani agary wiec da sie wbic na taki nick)

To ma być jakiś żart?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

dobra dobra już, nie będę pisał tego skryptu i nie zamierzam, zamknijcie temat ;-;

jesli chodzi o te bledy z wymagan to wystarczy przed tekstem na poczatku kazdej linijki dac #<tekst>

wtedy ten tekst zaznacza sie na zielono i nie wlicza sie do skryptu, masz moze skype albo gg? ogarniam skrypty i moge Ci pomoc

BTW sory za multiposta, dajcie warna jak chcecie, ale do rzeczy:

Dzieki za podpowiedz Matak606, mam skype, podam na pw zaraz po napisaniu postu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...