Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Długi czas renderowania plików w After Effects

Seba0855

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na samym wstępie chciałbym zaznaczyć, że o wypowiedź proszę tylko osoby, które mają doświadczenie z programami typu Adobe Premiere, After Effects i Media Encoder.

Nie jestem do końca przekonany, czy zrenderowanie 2h filmu w full hd, w którym jedyną animacją jest nałożenie efektu Audio Spectrum, powinno trwać aż 9 godzin. Głównym problemem jest to, że taki długi czas renderowania jest tylko w tym programie. Dla testu zrenderowałem ten sam film w Adobe Premiere, w którym nie było tego efektu, a wszystko inne zostało zachowane. Zrenderowanie filmu w Premiere trwało mniej niż godzinę, więc według mnie jest to dziwne. Poza tym, kilka dni temu podjąłem się próby zrenderowania filmu przez te 9h w AE, po czym postanowiłem go ponownie zrenderować w Media Encoderze, ponieważ jego waga sięgała 80 GB. Proces przekonwertowania tego filmu również trwał około godziny, max 2h.

Jeśli ktoś posiada jakąś wiedzę na temat renderowania w tych programach, lub wie co jest przyczyną mojego problemu, to prosiłbym o odpowiedź w tym temacie lub kontakt na PW/GG.

Zapomniałbym,

cpu: i5 3470

gpu: gtx 970

ram 8 GB (nie wiem ile MHz)

ssd: Samsung 850 EVO 250 GB

Wszystkie programy, które wymieniłem znajdują się na dysku SSD.

9La1rOf.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...