Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolorowe soczewki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad kupnem kolorowych soczewek.

To jest coś takiego: http://allegro.pl/kolorowe-soczewki-kontaktowe-crazy-impreza-80-ml-i5660781930.html

Nie chcę soczewek, żeby mi poprawiały wzrok czy coś, tylko dla wyglądu.

I pytanie. Czy warto je kupić? Czy nie będę miał potem jakichś problemów ze wzrokiem przez te soczewki? Czy są one bezpieczne dla oka, skoro nie ma się problemów ze wzrokiem?

CavernousEarlyIcelandichorse-size_restricted.gif

Opublikowano

Według mnie zakładanie czegoś takiego to totalny idiotyzm. No a co do samych soczewek, to nie psują one wzroku. (Zawsze jak Ci się pogorszy wzrok możesz ich pozwać jak ator gimpera ;v)

Opublikowano

Ale bym skisł, gdybym zobaczył kogoś z takimi soczewkami na ulicy xD

Takich rzeczy się raczej nie zamawia z allegro, bo to pewnie syf z chin po $1

Opublikowano

Możesz podrażnić lub nabawić się jakiegoś gówna w oku przez takie s**t"owate soczewki. Jak nie ma wady wzroku to bez sensu nosić soczewki dla wyglądu. Nie polecam, ciało ludzkie nie lubi jak się mu coś wkłada  z ciał obcych (͡ ° ͜ʖ ͡ °)

Opublikowano

Non sens, po co ci coś takiego... Chcesz być jak popek i fejmić, że masz wytatuowane oczy? Kolejny Karol Sekuła :v Skoro nie masz wady wzroku, to się nie męcz. Siknął bym, gdybym zobaczył kogoś takiego na ulicy... wybuchnął bym śmiechem, po co robić z siebie frajera? 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Jak chcesz iść przez miasto i czuć na swojej osobie milion spojrzeń i myśli typu ,,co to k***a jest'', to jak najbardziej polecam.

Osobiście jednak wolałbym iść przez miasto na spokojnie.

No chyba że mieszkasz na wsi, wtedy to jeden c**j bo nikt nikogo nie obchodzi :v

Opublikowano

Jak chcesz iść przez miasto i czuć na swojej osobie milion spojrzeń i myśli typu ,,co to k***a jest'', to jak najbardziej polecam.

Osobiście jednak wolałbym iść przez miasto na spokojnie.

No chyba że mieszkasz na wsi, wtedy to jeden c**j bo nikt nikogo nie obchodzi :v

W mieście bym się z tym nie pokazywał, tak bym tylko wyszedł z tym do znajomych, bo tak, mieszkam na wsi.

CavernousEarlyIcelandichorse-size_restricted.gif

Opublikowano

Idź do okulisty aby sprawdził Ci ciśnienie w oczach (mam nadzieje że dobrze zapamiętałem) i ewentualną krzywiznę oka (ja jedno oko mam coś z osią i coś jeszcze i gdybym ubrał zwykłe soczewki mogłyby nie pasować) jeżeli będzie ok to możesz nosić. 

Opublikowano

Że Co kurde ? Ciśnienie w oczach :> Jedynie musisz sprawdzić krzywiznę bo jak zamówisz złe soczewki to poprostu będą Cię kłuły, nie wytrzymasz noszenia ich. Co do psucia się wzroku to są jedynie farmazony wypuszczone przez gimbusów którzy chcą zabłysnąć.

ps: Jakie trzeba mieć nudne życie żeby zaglądać jakie ktoś nosi soczewki o.O

IDcncno.png

Opublikowano

Soczewki za tą cenę mogą tylko zaszkodzić. Poza tym więcej sobie wiochy narobisz niż fejmu moim zdaniem.

Cyrk.png

Opublikowano

Że Co kurde ? Ciśnienie w oczach :> Jedynie musisz sprawdzić krzywiznę bo jak zamówisz złe soczewki to poprostu będą Cię kłuły, nie wytrzymasz noszenia ich. Co do psucia się wzroku to są jedynie farmazony wypuszczone przez gimbusów którzy chcą zabłysnąć.

ps: Jakie trzeba mieć nudne życie żeby zaglądać jakie ktoś nosi soczewki o.O

Tak ciśnienie śródgałkowe aby wykluczyć jaskrę bo jak ma się jaskrę nie powinno się lub nie można nosić soczewek.

Miałem robione to badanie bo wspomniałem mojej lekarce że chcę nosić soczewki.

Opublikowano

O jezu, ale tu bólu dupy. Skąd­ wiecie, że ma zamiar w nich chodzić na co dzień?

Ja osobiście nie ryzykowałabym i nie założyłabym tandety z allegro. Nie masz pewności, czy są dystrybuowane w odpowiednio sterylnych warunkach. Nie mam zaufania do tego typu sprzedawców, wobec tego moim zdaniem nie warto.

c:

Opublikowano

O jezu, ale tu bólu dupy. Skąd­ wiecie, że ma zamiar w nich chodzić na co dzień?

Ja osobiście nie ryzykowałabym i nie założyłabym tandety z allegro. Nie masz pewności, czy są dystrybuowane w odpowiednio sterylnych warunkach. Nie mam zaufania do tego typu sprzedawców, wobec tego moim zdaniem nie warto.

Jakby były źle dystrybuowane to nawet na rynek by nie dopuścili takich rzeczy. Wszystko co wchodzi na rynek jest przetestowane, a tym bardziej jeżeli owy produkt ma mieć kontakt z okiem ludzkim.

"Soczewki kontaktowe oraz płyny do ich pielęgnacji są Wyrobami Medycznymi klasy IIa i IIb i są dopuszczone do obrotu poza aptecznego wg Ustawy o Wyrobach Medycznych z dnia 20.04.2004 Dz.U.04.93.896."

Na okazje można, na co dzień nie polecam (ze względu na to jak wyglądają).

tumblr_o7mrcrLko81tcqgd2o2_r2_500.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...