Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Głosuj na drzewko "made in Poland", albo i nie...

Vaxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątpię, że to cokolwiek zmieni, jeśli mają już gotowych załogantów, odznaczenia do Szwecji. 

Opublikowano

@Juri. Wiadomo, że decyzje już zapadły. Z drugiej strony, u nas byla nawet mowa o racji żywnościowej "Chleb ze smalcem". Pożyjemy, zobaczymy. W końcu to tyle lat czekamy, że...

Polska dostaje po dupe, widać dużo szwedów gra

Eee... żartowniś. Szwedów, taa...

test

Opublikowano

@Juri. Wiadomo, że decyzje już zapadły. Z drugiej strony, u nas byla nawet mowa o racji żywnościowej "Chleb ze smalcem". Pożyjemy, zobaczymy. W końcu to tyle lat czekamy, że...

Polska dostaje po dupe, widać dużo szwedów gra

Eee... żartowniś. Szwedów, taa...

Z tego co wiem, oni dopiero zastanawiali się co wybrać, a nawet grafiki nie stworzyli ;p.

Opublikowano

Pewnie tak ;)  Ale coś w tym jest, że mówi się o drzewku "made in Poland" (od kilku lat), a robi się inne. Ba, mam wrażenie, że decyzje odnośnie wprowadzenia naszej nacji, często są "blokowane" niechęcią wobec Nas, a nawet, pokusiłbym się o stwierdzenie, że to "sprawa polityczna".

test

Opublikowano

Więcej jest autentycznych czołgów Szwedzkich z tego co się orientuje, więc niech to ich drzewko powstanie. 

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

Bo pedałki z WG tylko sobie powiedzieli Polskie drzewko abyśmy my durnie zostali przy tej grze, bo najwięcej chyba gra Polaków w tą grę albo się mylę.
I nie mamy szans na drzewko bo Vote już przegłosowane... tak samo Szwedzkie czołgi dodadzą będzie kolej na Polskie to znowu wymyślą Rumuńskie bądź coś innego i znowu będzie w ciupie Polskie :P.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Moim zdaniem byliśmy bardzo blisko naszego drzewka, a przynajmniej POLSKICH premek. Niestety powrót SerBa (początek roku) wszystko zastopował i pewnie są to tylko spekulacje, ale z dużą dozą... prawdy(?).

I pewnie nikt nie odejdzie z tego powodu, w brew temu co wieszczą moi przedmówcy, ale jakiś niesmak pozostaje. Mniejszy, większy i z różnymi "objawami" ;)

test

Opublikowano

Mają nas w dupie, bo mało im płacimy :) 

Za granicą, przeliczając na ich zarobki wychodzi tanio, to i wiecej pieniedzy w tą gre ładują, my biedni polacy dużo w tą gre nie pakujemy, także ten.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Za granicą, przeliczając na ich zarobki wychodzi tanio, to i wiecej pieniedzy w tą gre ładują, my biedni polacy dużo w tą gre nie pakujemy, także ten.

Nie, nie tak, to wygląda. Sry, ale nie chcę pisać kolejny raz to samo.

test

Opublikowano

Bzdura. Polacy stanowią 2. pod względem ilości graczy nację na serwerze EU i procentowo więcej osób płaci niż tacy Niemcy.

Opublikowano

Bzdura. Polacy stanowią 2. pod względem ilości graczy nację na serwerze EU i procentowo więcej osób płaci niż tacy Niemcy.

No dokładnie Polaków bardzo dużo, szkoda tylko ,że wg ma nas w głębokim poważaniu..

Trzymają w napięciu niby w 2017 ma być drzewko Polskie zobaczymy .

93240497497637605478.jpg

Opublikowano

@Up. Żeby to bylo "napięcie". Przez cztery lata oczekiwania, to woltażu zostalo tyle co w baterii AAA ;)

test

Opublikowano

A czy ja gdzies napisalem, że mało nas gra? 

Po prostu jestesmy biedni i dla nas wydac 200zł to nie to samo co dla szwaba wydac 50 ojro.

Dla nich to tyle co dla nas 50zl wiec wniosek nasuwa się sam.

Są w stanie ładować w tą grę znacznie więcej niz my.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

A czy ja gdzies napisalem, że mało nas gra? 

Po prostu jestesmy biedni i dla nas wydac 200zł to nie to samo co dla szwaba wydac 50 ojro.

Dla nich to tyle co dla nas 50zl wiec wniosek nasuwa się sam.

Są w stanie ładować w tą grę znacznie więcej niz my.

Kiedyś czytałem, że Polacy są znacznie bardziej skłonni do wydawania pieniędzy na gry od chociażby Niemców. Nie wiem jak wygląda % rozkład dochodów WG względem kraju, ale Polska jest na pewno w czołówce jeśli chodzi o EU.

Opublikowano

Kiedyś i nie chodziło konkretnie o wot także takie informacje można o kant dupy rozbić.

Ja mam info z pierwszej ręki od znajomych graczy.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Kiedyś i nie chodziło konkretnie o wot także takie informacje można o kant dupy rozbić.

Ja mam info z pierwszej ręki od znajomych graczy.

Z całym szacunkiem, ale z biednymi graczami musisz się zadawać. Ja czy chociażby @1373230489-U611928.pngkYRA. liczymy pieniądze wydane na grę w tysiącach złotych. A są lepsi.

Sporo graczy wydaje na gry i Polacy stanowią z pewnością większe źródło przychodu od szwedów, bo mogą i mniej płacić, ale jest nas w WoT tyle, że dochód jest ogromny. Argument że to skłoniło WG do nadania większemu priorytetu drzewku Szweckiemu jest dla mnie naprawdę, naprawdę słaby. Już bardziej byłbym przy kwestiach politycznych.

Opublikowano

@Juri.

Nie ma co sie przyznawać, że jesteś takim nerdem że wydałeś na darmową gre tysiace :D (bez obrazy, ale dla mnie to juz przegiecie)

Fakt jest faktem, bananem nie jestem i szkoda mi wydawac pieniadze na darmową grę, tak jak i moim znajomym.

W zyciu na wota wydałem 30zł i to na poczatku żeby kupić churchila byle by cos do zarabiania bylo.

No to w takim razie przyznaje sie bez bicia, moja teza zostala obalona...

W takim razie dlaczego WG robi tak w c***a polakow?

@Edit

Cos sie zbugowalo.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@Up. Poczytaj o nastawieniu SerBa i drugiego guru z WG względem nas Polaków. Nie będę tu ich przytaczał bo nie chce mi się tego szukać, ale wierz mi, nie są one "przyjazne" dla nas. Dla Polaków.

Naprawdę nawet ja, na początku roku uwierzyłem, ze jesteśmy blisko drzewka / premek PL. Na to wszystko wskazywało, a teraz...

test

Opublikowano

Nie wiem, może kwestie polityczne. Rosja średnio lubi Polaków, jednak taka firma na pewno postawiłaby potencjalny dochód ponad politykę, jednak weźmy pod uwagę, iż EU to nie jedyny, ani też nie największy serwer WoT - Rosja jest ich głównym źródłem pieniędzy, a dodając drzewko na EU będzie ono dostępne również na RU. Tam już mogą wkroczyć kwestie polityczne, a polacy w geście całego dochodu WG nie stanowią już tak istotnego % jak RU. 

Opublikowano

Nie wiem, może kwestie polityczne. Rosja średnio lubi Polaków, jednak taka firma na pewno postawiłaby potencjalny dochód ponad politykę, jednak weźmy pod uwagę, iż EU to nie jedyny, ani też nie największy serwer WoT - Rosja jest ich głównym źródłem pieniędzy, a dodając drzewko na EU będzie ono dostępne również na RU. Tam już mogą wkroczyć kwestie polityczne, a polacy w geście całego dochodu WG nie stanowią już tak istotnego % jak RU. 

No nie wiem 1 zł to 16 rubli więc mają większe dochody z polaków :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...