Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Otrzymywanie licencji NPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, posiadam serwer VPS pod TS3. Jednak bez licencji mam te 32sloty. Z tego co wyczytałem na stronie TSa, to aby otrzymać darmową licencję trzeba mieć własną domenę oraz stronę.

Domene mam, ale zakładanie strony nie bardzo mi się podoba.

Z tego miejsca chciałbym zapytać czy ktoś z Was mógłby mi z tym pomóc.

Z góry dzięki a pytania lub propozycję proszę kierować na PW.

Opublikowano

Uświadamiam kolejną osobę.

To nie wygląda tak że sobie napiszesz o licencję i ci dadzą.

NPL powstał po to aby duże skupiska społeczności które juz istniały (wcześniej) a potrzebują serwera. To nie jest tak że ty sobie wymyśliłeś serwer i dostaniesz.

Dostać NPL jest bardzo trudno. Musisz mieć naprawdę wielką sieć użytkowników, ale najczęściej takie sieci już mają dość spore finanse i kupują sami sobie licencje.

Opublikowano

Uświadamiam kolejną osobę.

To nie wygląda tak że sobie napiszesz o licencję i ci dadzą.

NPL powstał po to aby duże skupiska społeczności które juz istniały (wcześniej) a potrzebują serwera. To nie jest tak że ty sobie wymyśliłeś serwer i dostaniesz.

Dostać NPL jest bardzo trudno. Musisz mieć naprawdę wielką sieć użytkowników, ale najczęściej takie sieci już mają dość spore finanse i kupują sami sobie licencje.

Aż tak trudno nie jest, ja dostałem :D

Jeżeli potrzebujesz pomocy to napisz, jedynie to mają wymagający formularz i reg.

Pozdrawiam, G..

­

Opublikowano

Nie dodałem tego wyżej, ale zawsze może być jakaś współpraca. Jeżeli ktoś posiada jakiś ts3 a martwi go wykupywanie serwera.

Opublikowano

Z własnego doświadczenia wiem, że teraz już nie wystarczy mieć strony bez ruchu.

Na stronie musi być widoczny ruch użytkowników (duży),

Serwer nie może nigdzie mieć zawartych treści nt. "publicznego serwera",

Przyczepiają się do prostych rzeczy np. gametracker, zakładki kontaktu, zaproszenia na serwer (na stronie www),

NIE WOLNO UŻYWAĆ SZABLONÓW WWW,

Należy posiadać własną domene, najlepiej .pl, .com, .net (.eu jest NIEAKCEPTOWALNA),

Serwer nie może być ogłaszany jako serwer publiczny a jedynie jako np. gildyjny,

Nie wolno zarabiać, sprzedawać, udostępniac wirtualnych serwerów na tej licencji. 

Licencja jest tylko na jeden adres IP.

Dużo więcej jest tutaj wymogów przez które musisz przejść. Często trzeba kilka razy pisać do nich aby dostać licencję.

thats.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie dodałem tego wyżej, ale zawsze może być jakaś współpraca. Jeżeli ktoś posiada jakiś ts3 a martwi go wykupywanie serwera.

Ponawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...