Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z rozlanym ekranem w Galaxy S5 Neo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam was serdecznie mam taki problem otóż pare dni temu rano odkryłem, że telefon ma uszkodzony ekran i po boku 2 pękniecia na ekranie  na początku połowa ekranu była wylana po jakis 2 godzinach cały ekran jest jedna wielka czarna plama na telefonie.
Telefon ma 3 miesiące wzięty na abonament w sieci t-mobile byłem u nich w serwisie aczkolwiek powiedzieli ze gdyby nie te pękniecia na wyświetlaczu to telefon przyjeli by na gwarancje a, że są te małe pękniecia to już niestety nie przyjmą wymiana kosztuje u nich jakies 800zł więc to odpada gdyż telefon prawie równowarty z naprawą.
Bylem również w w zwykłych serwisach telefonów gdzie naprawiają taki sprzęt i koszt między 460 a 490 zł naprawy zaręczyli, że będzie to oryginalny wyświetlacz nie żaden tani zamiennik po którym po 2 miesiącach padł by dotyk czy jeszcze cos innego.
Koszt 480 zł jest to nowy wyświetlacz+ naprawa.
I stąd moje pytania do was czy opłaca mi się ten telefon naprawiać możliwe, że będzie opcja kosztu 460 zł za wyświetlacz rozłożyć na raty. czy jednak sprzedać uszkodzony s5 neo i dołożyć to co za wyświetlacz i kupić np. s4 albo s5 używaną aczkolwiek 70 zł abonamentu i tak bede płacił za s5 neo które mi się rozwaliło
Co mi radzicie?
Dziękuje i Pozdrawiam
Za chwilke wstawie zdjęcia telefonu
Za Każda pomoc będą Plusiki! :)

Tu są zdjęcia telefonu:
Zdj Nr1:  http://wrzucaj.net/image/ZNwfW zaznaczyłem w paincie gdzie znajdują się pękniecia są to nie duże pękniecia
Jak widać na zdjęciach wyświetlacz nic nie wyświetla jeden wielki czarny ekran widać, że działają przyciski gdyż podświetlają dotyk raczej również działa gdyż jak kilkam na ekran czuje wibracje i dzwięk klikniecia martwi mnie jedno gdy podłączam kabel pod kompa od telefonu nie moge zobaczyć pamięci wewnetrznej telefonu ani nic wrzucic na telefon wyskakuje komunikat na komputerze urządzenie zostalo odłączone lub przestało odpowiadać a telefon jest normalnie podłączony.
Podłączylem inny telefon HTC i moge zobaczyc cala pamiec węwnętrzna telefonu na komputerze i importowac pliki i obrazy.
Co mi radzicie drodzy forumowicze koszt naprawy wyświetlacza to 500zł.
Naprawiać ten telefon czy sprzedać i kupić nowy tylko, że nie kupie nowej s5 neo za 900zł 
telefonik mam 4 miesiąc i mi go szkoda, wiecie może czy w jakimś serwisie naprawy telefonu da się zapłacic za naprawe na raty??
Opublikowano

Nikt ci nie kupi telefonu z rozlanym ekranem, a więc pozostaje ci reklamować.

Chyba że wystawisz za jakąś żałosną cenę.

Opublikowano

Dołożysz 200 zł i masz używany telefon z Allegro. Dołożysz drugie tyle i masz nowy, lepszy. Według mnie się nie opłaca - dozbieraj trochę i kup sobie coś lepszego. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Dołożysz 200 zł i masz używany telefon z Allegro. Dołożysz drugie tyle i masz nowy, lepszy. Według mnie się nie opłaca - dozbieraj trochę i kup sobie coś lepszego. 

Tyle ze ten telefon jest w abonamencie 70 zł miesięcznie i tak będe musiał przez 1,5 roku płacic 7 dych co miesiąc

Opublikowano

Maksymalnie 300 zł. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...