Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Matura

Gość Mahometa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema 

W tym roku nie pisałem matury bo wiem że nie dałbym rady, brak wiedzy i chęci, ale mam zamiar w najbliższych latach spróbować dla satysfakcji.

Jak się przygotować do matury, może jakiś stos książek jakieś praktyki od zera ?

wiem że ciężko się przygotować do matury w 1 rok ale może w 2 lata?

Opublikowano

matematyka - matemaks

polski - trochę rozumu w głowie, + ewentualnie streszczenia

angielski - wystarczy trochę postrzelać, na koniec jakiś list jebnąć i gotowe - jak na wojnie.

Powodzenia.

Opublikowano

W tym roku, żeby zdać maturę podstawową z matematyki, wystarczyło umieć czytać kartę wzorów. Podstawę raczej łatwo zdać, przy minimalnej wiedzy.

Opublikowano
wiem że ciężko się przygotować do matury w 1 rok ale może w 2 lata?

W miesiąc nauki dasz radę zdać, w pół roku nauczysz się na ładny wynik jak nie jesteś debilem.

Opublikowano

Wszystko zależy od tego, czy chcesz zdać maturę, czy przyzwoicie ją napisać.

Jeżeli chodzi o matematykę, powtórz sobie kolejno działy/tematy wchodzące w materiał maturalny, a następnie rozwiązuj przykładowe arkusze.

Polski - zapoznaj się z listą lektur obowiązujących na maturze. Jeżeli lubisz czytać, przeczytaj jak najwięcej. Jeżeli nie - streszczenia i opracowania. Masz mnóstwo czasu, a bez tego ani rusz.

Angielski - niestety nie znam Twojego poziomu, więc nie doradzę.

c:

Opublikowano

Oj spokojnie, że w rok dasz radę świetnie się przygotować. Ja chodziłem do technikum informatycznego w http://szkolykreatywne.pl/technikum/technik-informatyk/ i w rok dałem radę przygotować się zarówno do matury, jak i do egzaminu zawodowego :):) Wystarczy trochę systematyczności i zdasz z bardzo dobrymi wynikami") Ja głównie ćwiczyłem z arkuszami z matematyki, ale też próbowałem szukać podobnych zadań w sieci, a z polskiego wystarczy czytanie lektur i mała powtórka z zasad gramatyki :) Zawsze możesz zapisać się na kurs przygotowawczy do matury, w każdym większy mieście szkoły prywatne je organizują :):)

Opublikowano

W rok?? Ja się przygotowywałem w ostatni tydzień przed i zdałem ze sporym zapasem a przez ostatnie 4 lata nie robiłem nic. A i nie rozumiem kompletnie podejścia jak można nie podchodzić do matury ? Co Ci szkodziło spróbować? Nic byś nie stracił no może te kilka godzin w tygodniu na pisanie a nuż by się udało ustrzelić na minimum. Jeżeli faktycznie będziesz się przygotowywał rok czasu to zdasz tą maturę z wynikiem 90%+. Rok to masa czasu i dobrze wykorzystana może Ci otworzyć furtkę na dobre studia. Wybór należy do Ciebie.

Cyrk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...