Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zasilacz wystarczy do tego złomu?

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej przystawiam się do kupna karty Radeon HD 7770. Problem w tym, że nie wiem czy zasilacz mi wtedy da radę uciągnąć.

Aktualnie posiadam kartę 260gtx, która posiada artefakty jeżeli ją obciążę. Tak więc działam aktualnie na karcie Intel hd graphics 4600.

Otóż tak jak pisałem chciałem kupić radeon hd 7770 i zastąpić nią tego 260gtx.

Problem w tym, że nie wiem czy zasilacz mi to uciągnie.

Mój sprzęt:

Intel i7 4790k

Obudowa Zalman z11 Neo

Gigabyte Z97X Gaming 5

Dysk: Western 1tb

Nagrywarka: Asus (Nie znam modelu jakaś za 78 złotych.)

Ram: 2x4GB(8gb) CL10 ddr3 2400mhz

Zasilacz: Corsair vs450

Jak myślicie uciągnie mi ten zasilacz jeżeli dodam do tego jeszcze radeona 7770?

Opublikowano

zasilacz ma dość budżetowej jakości podzespoły, ale w sumie nie powinien mieć problemów. i7 kręcona? te hdki biorą około 200W (w stresie) + ta i7 i reszta to pewnie coś koło 120/130W myślę. kilkadziesiąt WAT na +12V będzie w zapasie, więc słowem podsumowania:

BĘDZIE STARCZYŁO NAWET PO OC! 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

zasilacz ma dość budżetowej jakości podzespoły, ale w sumie nie powinien mieć problemów. i7 kręcona? te hdki biorą około 200W (w stresie) + ta i7 i reszta to pewnie coś koło 120/130W myślę. kilkadziesiąt WAT na +12V będzie w zapasie, więc słowem podsumowania:

Nie możliwe. Nie ma możliwości, aby ta grafika, sama z siebie pobierała 200W w stresie. Pamiętaj, że obciążenia pokazane w różnych testach, są pokazane jako pobór mocy całej platformy.

Co do tematu, zasilacz pociągnie hez najmniejszego problemu.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Nie możliwe. Nie ma możliwości, aby ta grafika, sama z siebie pobierała 200W w stresie. Pamiętaj, że obciążenia pokazane w różnych testach, są pokazane jako pobór mocy całej platformy.

napisałem max, żeby nie było problemów. 

patrz>

http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_radeon_hd_7770_i_hd_7750_cape_verde_prawie_jak_hd_6800?page=0,12

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

patrz>

http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_radeon_hd_7770_i_hd_7750_cape_verde_prawie_jak_hd_6800?page=0,12

Przecież to jest pobór przez całą platformę

http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_radeon_hd_7770_i_hd_7750_cape_verde_prawie_jak_hd_6800?page=0,3

Jest możliwość zrobienia pomiaru poboru mocy przez samą  kartę graficzną, ale nie dość, że to nie jest w 100% dokładne, to jeszcze jest czasochłonne.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

patrz>

Przecież to jest pobór przez całą platformę

http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_radeon_hd_7770_i_hd_7750_cape_verde_prawie_jak_hd_6800?page=0,3

Jest możliwość zrobienia pomiaru poboru mocy przez samą  kartę graficzną, ale nie dość, że to nie jest w 100% dokładne, to jeszcze jest czasochłonne.

a zauważyłeś to w opisie? 

Sama platforma bez karty graficznej konsumowała około 120W

proszę cię, najpierw przeczytaj. 

Opublikowano

Mam tego VS450, nawet nawet, ale wentylator mógł być cichszy.

Fajnie? xD 

Autorze, a jaki masz budzet na karte graficzna? Zasilacz masz dobry, wystarczy na duzo lepsze karty graficzne, a ten radeonik to malo pod Twoj sprzet. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Mam tego VS450, nawet nawet, ale wentylator mógł być cichszy.

Fajnie? xD

Autorze, a jaki masz budzet na karte graficzna? Zasilacz masz dobry, wystarczy na duzo lepsze karty graficzne, a ten radeonik to malo pod Twoj sprzet. 

To jest taka karta zastępcza na ten czas za cenę 229 złotych. Za 4 miesiące kupię jakiegoś gtxa 1070 lub 1080.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...