Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

nowa karta graficzna - efekt znikomy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry. Moja poprzednia grafika to byla gts 450 a teraz mam asusa r7 370. Duża różnica prawda? Jednak gry, chodzą praktycznie tak samo. Co to znaczy? Np. Na starej karcie graficznej dying light na niskich chodzil w 20-30 fpsach. Po zakupie tej ok. 5 fpsów wiecej. a na yt ludziom z ta kartą, smigal na wysokich w 40. Poprawa jest w grach mniej wymagajacych jak lol czy cs go. I teraz pytanie czy moj, ssający procesor amd a6 3500 apu with radeon hd graphics ogranicza tą karte i jak najszybciej kupic i5 czy to coś nie tak z kartą?

Opublikowano

Przejrzyj ustawienia, być może masz ustawiony procesor graficzny tylko na integrę, co byłoby dziwne, bo APU i GPU od AMD powinny współpracować, ale na pewno da się korzystać tylko z integry, więc na wszelki wypadek - sprawdź. Procesor raczej okej - no fakt, szału nie robi, ale przy tej grafice powinien generować chociaż te 40 klatek w dying light. W innych grach też tak jest? Jeśli nie to bardziej stawiałbym że dying light po prostu zżyna procesor.

Opublikowano

Przejrzyj ustawienia, być może masz ustawiony procesor graficzny tylko na integrę, co byłoby dziwne, bo APU i GPU od AMD powinny współpracować, ale na pewno da się korzystać tylko z integry, więc na wszelki wypadek - sprawdź. Procesor raczej okej - no fakt, szału nie robi, ale przy tej grafice powinien generować chociaż te 40 klatek w dying light. W innych grach też tak jest? Jeśli nie to bardziej stawiałbym że dying light po prostu zżyna procesor.

gdzie moge to sprawdzic?

Karta graficzna jest nie od amd tylko od asusa jezeli o to chodzi.

Pobralem rowniez far craya 4 i tak samo musze grac na niskich z wielkim bólem.co dziwne jak ustawiam na wysokie, liczba klatek sie praktycznie nie zmienia. No moze troche ale to kwestia paru klatek w dół. Na bfie 4 powinienem miec 50-60 na wysokich a na niskich moze i w miare plynnie chodzi ale są ścinki jezeli wiesz o co mi chodzi.

Opublikowano

gdzie moge to sprawdzic?

Pobralem rowniez far craya 4 i tak samo musze grac na niskich z wielkim bólem.co dziwne jak ustawiam na wysokie, liczba klatek sie praktycznie nie zmienia. No moze troche ale to kwestia paru klatek w dół. Na bfie 4 powinienem miec 50-60 na wysokich a na niskich moze i w miare plynnie chodzi ale są ścinki jezeli wiesz o co mi chodzi.

Przejrzyj ustawienia w panelu catalyst/sterowników karty graficznej. Karta jest od AMD, asus jedynie wypuszcza swoje lekko zmodyfikowane wersję różnicą się chłodzeniem i czasami taktowaniem.

Opublikowano

prawdopodobnie mam zintegrowaną kartę graficzną. można jakoś

gdzie moge to sprawdzic?

Przejrzyj ustawienia w panelu catalyst/sterowników karty graficznej. Karta jest od AMD, asus jedynie wypuszcza swoje lekko zmodyfikowane wersję różnicą się chłodzeniem i czasami taktowaniem.

prawdopodobnie mam zintegrowaną kartę graficzną. można jakoś tą integracje wyłączyć? Jeżeli wiesz jak to prosiłbym o dokładne wytłumaczenie co i jak,

Opublikowano

prawdopodobnie mam zintegrowaną kartę graficzną. można jakoś

gdzie moge to sprawdzic?

prawdopodobnie mam zintegrowaną kartę graficzną. można jakoś tą integracje wyłączyć? Jeżeli wiesz jak to prosiłbym o dokładne wytłumaczenie co i jak,

Po pierwsze masz sterowniki zainstalowanie do tej karty i wpiety kabel do monitora do niej, a nie plyty glownej? A przy okazji, Twoj procesor ssie tez, wiec nie bedzie tak jak na filmach na yt, oni musieli miec mocniejsze procesory, Twoj tak nie uciagnie. Powiem Ci, ze i5 2400 + markowe mobo h61 i bedzie juz dobrze. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

@up sterowniki się instalowały automatycznie przy pierwszym włączeniu komputera z tą kartą, monitor podłączony do karty.

To nie są sterowniki pełno prawne, a zwykłe plug and play. Ściągnij sterowniki ze strony AMD.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

APU to jest słabiak ogólnie.

Jaki system masz?

Windows 7 professional

@up sterowniki się instalowały automatycznie przy pierwszym włączeniu komputera z tą kartą, monitor podłączony do karty.

To nie są sterowniki pełno prawne, a zwykłe plug and play. Ściągnij sterowniki ze strony AMD.

Juz zainstalowalem od amd. Nic nie dalo

Dodam jeszcze ze w far cry 4 na niskich jest nie grywalnie, a na ultra jest juz grywalnie wiec nie wiem co sie dzieje :/

Opublikowano

Ja bym na twoim miejscu zrobił formata i wszystko odnowa zainstalował razem z sterownikami od producenta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...