Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ostatni projekt iMetina

Fifolski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć NAJLEPSZA grupo MPC !

Kilka postów temu miałem przyjemność zapowiedzieć otwarcie ostatniego projektu z naszej stajni.

Serwera pożegnalnego, czegoś dla starych wariatów z iMetina.

Nie będzie to S3 czy S10 tylko serwer od podstaw, coś w stylu REWORKA iMetina.

Z uwagi na to że ma to być serwer dla Was, chciałbym zapytać czego od nas oczekujecie?

Wolicie serwer w klimacie oldschool czy raczej czegoś nowocześniejszego ?

Client ma mieć wygląd stary czy nowy ?

Bronie mają mieć nowy wygląd czy taki jak kiedyś ?

To samo dotyczy PETów- czy mają np. mieć swoje skille i atakować razem z Wami czy tylko latać gdzieś z boku ?

Każda sugestia jest dla nas cenna bo projekt rusza pełną parą ! :)

PS. Każdy kto wypowie się w tym temacie weźmie udział w konkursie na start (pakiet SM).

Kiedy będę prosił o zamknięcie tematu napiszę do autorów najciekawszych wypowiedzi.

Niewykluczona jest również opcja objęcia jakiegoś stanowiska na serwerze.

f.png

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Autorska fabuła z unikalnymi questami w nowym stylu.

Nowy interface gry.

Nowe, kupione sety eq/pety/modele.

Nowe typy wojen gildii, rozbudowane autorskie dungeony (nie w stylu - zabij spota, rozjeb metina i klep bossa)

Brak 6/7 bonusu, kd na ludzi/um itp.

Opublikowano

Autorska fabuła z unikalnymi questami w nowym stylu.

Nowy interface gry.

Nowe, kupione sety eq/pety/modele.

Nowe typy wojen gildii, rozbudowane autorskie dungeony (nie w stylu - zabij spota, rozjeb metina i klep bossa)

Brak 6/7 bonusu, kd na ludzi/um itp.

Ja CI powiem, że 6/7 jest akurat dobre. silny na mooby + statystyki, albo inne przydatne bonusy, oprócz oczywiscie klasowych i na ludzi. Grałem na wielu serwerach i 6/7 pod tzw exp był baaaardzo przydatny. Fajna sprawa jakby b yło cos dla mniejszych lvl, wtedy 6/7 bon na dropka jest znakomity.

VsxuB58.png

Opublikowano

Wolicie serwer w klimacie oldschool czy raczej czegoś nowocześniejszego?

Teraz liczą się tylko nowości więc oldschool odpala :D

Jak najbardziej nowy :D

Bez różnicy :3

To samo dotyczy PETów- czy mają np. mieć swoje skille i atakować razem z Wami czy tylko latać gdzieś z boku?

Niech pet ,,lata" za nami :D

­

~ Start w piątek bez bugów. ~

Opublikowano

moim zdaniem odmienione m1 pety jak z wowa, że atakują z Tobą nowe autorskie mapy, moby, metiny, dungi, bosy nowe sety serwer Medium z nutka harda brak ulepek do zbroi np do 34 oraz do ebo. misje fabularne bosologia metinologia i biolog myślę, że wystarczająco jakieś nowe expowiska mam na myśli zamiast v2 atlanydy 

Opublikowano

Witaj, stary imetin to było coś. Setnik godzin przegrane.
Fajnie było by teraz zobaczyć serwer który nie ma oczojebnych swiecacych gowien wokół zbroi. Żeby bornie był jak w 2k13 to były fajne modele. herakles_hhwhrxr.png Kiedyś najładniejsza zbroja<3. Brakuje czegoś takiego.  I te bronie jeszcze;) 4108914037749721061523.png
Co do petów to jak dla mnie, dostać wybór na start i expić ma z nami, taki nasz "writualny ziomal" jakieś tam staty będzie dostawać co ileś lvl. 
Szarfy to nie pasuje do metina :) Pasy są jeszcze spoko ale szarfy nie ;/ To nie 4stroy ;) 
6/7 sila/zr/it/moby/wartosc ataku. Chyba najlepsze co może być ;)
Żeby nawet mały lvl mógł iść na dunga typu WO na 30 lvl. Żeby gra nie zaczynała sie na 250lvl, tylko od 1lvl. Żeby opłacało się robić misje fabularne, bo tylko głupi polowania to nie wszystko czy tam ubić bossa. Jakieś łamigłówki itd. 
Kiedyś grałem na niemieckim serwerze który był bardzo popularny. Od mnisiej się zaczynało ulepszać aż do ostaniej zbro(Minisia tygra smocza itd)i. Tak samo z miecza 1lvl robiło sie do truty, wbijało śr i dalej przerabiało(miecz-szeroki-dlugi itd).
Za dużo nowości to też przesada. Nie rzucacie od groma rzeczy na serwer tyko z czasem dodawajcie, nawet zaplanujcie to sobie ;). Bo jak gracz ma dużo rzeczy od razu to może dostać szału ;) 
Różne wojny gildi a nie tylko bicie się. Żeby ta gildia miała sens i nawet top5 gildi coś od administracji dostawała żeby ludzie walczyli o to. 
Rajdy gildine na bossy prywatne, coś jak dungi tylko że dungi samemu można. 
Żeby nie było 50000000000000 ulepszaczy na 1 item co 5lvl, tylko np po 5x każdej perły i co 15lvl item. 
Jak coś jeszcze mi wpadnie do głowy dam znać ;) 

c07aaaa0ac783f56.png
Opublikowano

Nie róbcie nic,taki serwer w tych czasach nie ma prawa bytu,nie psujcie już dobrej opinii o starym imetinie [*]

79160594027661829163.png

Opublikowano

Zróbcie a raczej postarajcie się zrobić serwer który nie jest zbyt czasochłonny ze jeden item robi sie rok lecz tez nie jeden dzien.

Exp łatwy ale o EQ trzeba sie postarac bo np. Ulepki nie były by tylko z dungów tylko z Metinów+Dungi+Bossy+np. DAILY MISJE!

kolejna sprawa to cos co by przyciagalo ludzi codziennie do gry czyli wyzej wspomniane Daily Misje/Taski  ktore codziennie by sie odswiezaly i za to dostaje sie nagrody

Mozliwosc zdobycia SM za jakies trudne bardzo rzeczy lub rozbudowany system Punktów w grze itp.

Zbroje i bronie jakies swiecenie sie to raczej obojetne,kosmetyka jest wazna ale nie najwazniejsza

Zróbcie cos od siebie,nie wierze ze nie macie pomyslow by gracze mieli co robic ale zeby nie bylo to monotonne i jakies mega trudne :D

I zróbcie naprzyklad Dungi itp dla 1osobowej grupy ale naprzyklad ostatni set EQ zeby sie robilo przy pomocy calych gildii itp generlanie grup by ZMUSIC ludzi do wspolnej gry wtedy raz bedzie lepsza dynamika i frekwencja na serwerze to jeszcze ludzie beda przyjemniej spedzac czas w grze bo beda z ludzmi :D

Warto spojrzec tez na mechanike innych gier MMO :D To nic złego sciagnac pare rzeczy z innych gier i sprobowac zrobic cos podobnego na wlasnym serwerze :D

Czekam na projekt :D

Opublikowano

Serwer medium, max 200, bez systemu energii, run, pasów, szarf

Pety z animacją ataku jak najbardziej tylko żeby to fajnie wyglądało

Główne ulepszacze na serwerze perły (dodać więcej kolorow)

jeśli chcecie zaszaleć to możecie dodać każdej postaci żeby było po 7 skilli :)

Opublikowano

Jeżeli juz to imetek 2k13-14, ze wszedles do m1 i sa kamienie i juz jest "klimat", ostatnio wszedlem, patrze inne m1, jakies zmiany, to wyszedlem.

--

Opublikowano

1.Jeżeli szukasz jakiegoś gm'a do banowania ,  pomagania itp. to chętnie się zgłaszam ;)

2.Jak dla mnie pety powinny stać obok i dawać bony np. na moby  , hp , lud , kryt coś w tym stylu .

3.Co do świecenia mi się akurat podoba jak się broń świeci inaczej niż na innych serwerach dużo osób patrzy na taki szczegół a bardzo rzadko na nowych serwerach widać inne świecenia niż już były .

4.Co do  6-7 powinny być  nie klasowe tylko moby,staty, i wartość ataku .

5. Szarfy są spoko  tylko  np. od 100 lv  i żeby łatwo się robiło a nie musisz wydać w *uj hajsu albo dropić 12h żeby zrobić taką szarfe która jest dodatkiem i  zrobić szarfe do expa i do pvp .

6. Pasy są spoko  tylko pytanie jakie bony do nich dać moim zdaniem do exp pas powinnien dawać moby i hp lub moby i do pz  , a do pvp  kurde sam nie wiem lud i hp  , bo um  moim zdaniem balans popsuje.

7. Klient mi  jest obojętny tylko żeby nie bił po oczach.

8. Bronie stare najbardziej mi się podobają z tych które są teraz na serwerach.
9. Bez alchemi 

Opublikowano

iMetin, to legenda. <3 Stary klimat nigdy nie wróci. ;)

Jedyne co pozostaje to pełno nowości, bo niestety ale oldschool'e szybko znikają. :(

I błagam, nie dodawajcie jednorożców i nie wiadomo jakich jeszcze... ;)

knm7jLQ.png

Opublikowano

Nie ośmieszajcie się!

Jeżeli będziecie mieli administrację,taką jak macie nie polecam żadnej osobie wchodzenia na ten serwer!

Serwerem nikt się nie interesuję,a gracze są traktowani jak "szmaty" do robienia pieniędzy.

Mówi wam to osoba,która poswięciła kupe czasu na ten serwer,a w zamian dostaję bezpodstawne warny i bany,od "idiotów".którzy są tam administratorami (Coke Piotra i Gepardy)

Jeżeli szukacie normalnych osób na serwerze,to ten serwer nie jest dla was!

Poszukajcie serwera,gdzie administracja jest w stanie coś zapewnić,a nie mieć wahania nastrojowe!

Nie polecam tego projektu,na serwerze jest więcej pobugowanych rzeczy niż na szmelcu,który postawię na hamachi.

A administracji jak tam tak załosnej,grającej jeszcze na serwerze (muszą być najlepsi) nie znajdziecie na żadnym serwerze!

Opublikowano

Cześć.

Na początku może podam swoją opinię na temat pytań, które zadałeś, a potem dodam coś od siebie.

Wolicie serwer w klimacie oldschool czy raczej czegoś nowocześniejszego ?

To samo dotyczy PETów- czy mają np. mieć swoje skille i atakować razem z Wami czy tylko latać gdzieś z boku ?

Co do klimatu to JAK NAJBARDZIEJ oldschool. Moim skromnym zdaniem na MPC jest tyle serverów z taką ilością nowości, że każdy znalazł by coś dla siebie, a jak każdy chyba wie takie servery raczej nie stoją długo na rynku.

Stary iMetin nigdy nie wróci, ale nawet na wieść o powstaniu S2 na starcie było ponad 3k ludzi, a server miał być typowym iMetinem z lat jego świetności co jednak pokazuje, że ludzie chcą powrócić do tych czasów.

Moim zdaniem Client też jako tako mógł by dodać trochę starego klimatu, a większości graczy raczej o to chodzi, dlatego ja bym pozostał przy starym wyglądzie.

Ja tak jak chyba każdy z nas przy wyborze servera jako pierwsze co chce zobaczyć to sety broni i zbroi na daną klase i pomarzyć jak jego postać będzie wyglądała w "przyszłości".

Wiadomo o gustach się nie dyskutuje i każdy będzie miał inne zdanie co do wyglądu ekwipunku, ale jeżeli już ma to być typowy Oldschool to MOIM zdaniem wygląd setów odgrywa tu bardzo ważną rolę, a jak sam wspomniałeś: "Nie będzie to S3 czy S10 tylko serwer od podstaw" to zróbcie go od podstaw. Sety zawsze można zmienić, ale dajmy szansę starym.

Co do naszych towarzyszy (pet'ów) moim zdaniem na S1 jest bardzo fajny system z expieniem peta buteleczkami z doświadczeniem, więc czemu by nie dodać tego do Reworka? Trochę nowości nie zaszkodzi!

Jednak ja widziałbym to trochę inaczej. Na serverze byłoby od 2 do 3 petów i expiło by się je do maksymalnego poziomu, po czym można byłoby udać się do stajennego i przerobić swojego peta wykonując np. misje.

Wraz z przerobieniem peta stary level pozostawałby i dochodziłoby np: 50 kolejnych i dodatkowy bonus do maksowania. Po przerobieniu na ostatnią formę peta, ten mógł by np wspomagać naszą postać jednym skilem np. leczył by nam 10% hp co jakieś parę minut.

Dlaczego nie jestem przekonany do Starych petów które dropiło się ze smoka?

Moim zdaniem zdobycie takowego zwierzaka było zbyt proste, a tu chodzi o to żeby gracz nie nudził się na serverze, a wyexpienie towarzysza wymagało by jednak trochę czasu i poświęcenia.

No to na koniec parę słów od siebie.

iMetin- najlepszy server w jakiego grałem i tylko dlatego wypowiadam się w tym temacie. Nie chcę żebyście robili server z masą nowości, bo takich jest od groma i każdy wie jak to się kończy. Zróbcie starego dobrego iMetina!

Jak sam napisałeś:

Cześć NAJLEPSZA grupo MPC !

Kilka postów temu miałem przyjemność zapowiedzieć otwarcie ostatniego projektu z naszej stajni.

Serwera pożegnalnego, czegoś dla starych wariatów z iMetina.

Ma to być ostatni projekt i nie zepsujecie opinii o starym dobrym iMetinie, tak jak to napisał Pan ToFu x33.

Zaczęło się na zajebistym serverze to i niech się tak skończy!

Z mojej strony to tyle. Tak jak pisałem to tylko moje zdanie, każdy może mieć inne i się z nim nie zgadzać!

Z niecierpliwością czekam na Wasz projekt! Do zobaczenia na serverze!

Powodzenia.

Opublikowano

Witaj,

Filip robiąc ostatni projekt iMetin'a rusz głową, to musi coś być w stylu mercedes'a extraklasy w unikacie !

Nie przywracaj tego co było na powstaniu iMetina ( 4 lata temu ) bo to bedzie bez sensu... 

Wolicie serwer w klimacie oldschool czy raczej czegoś nowocześniejszego ? - Zdaje mi się iż coś nowocześniejszego było by świetne!

Client ma mieć wygląd stary czy nowy ? Oczywiście ze nowy

Bronie mają mieć nowy wygląd czy taki jak kiedyś ? Zdecydowanie nowy

Moja propozycja na projekt S3!

- Max lv 175 ( na starcie s3 )

- Bizuteria ( kolczyki,helm,bransa,nasior,buty ) z nieb. lez i ametyst. zrobić 3 formy ( do tego 175lv ) np: Kolce 54lv - 100lv - 115 - 130 - 145 - 160 - 175lv. I tak dalej z reszta

- Tarcze PvP Tarcza z absem woj,ninja i tarcza z szaman,sura ( tarcza z absem woj,ninja robiona z danych tarcz klasowych :woj ninja, tak samo z szaman sura były by ode na 100lv - 150 - 175Lv 

- Tarcza EXP - Tarcza która ma wbudowane 10 % na potwory na jej zrobienie trzeba miec WSZYSTKIE KLASOWE TARCZE

- Pasy ? No pewnie, kazda postac na start dostaje pasy na 1lv ( wbudowane abs np:wartość pz kryt "siła,int,wit,zr - zalezy jaka klasa" przyszywka ) z małymi wartosciami, ulepszałoby się je na maxa (175lv) wraz z ich ulepszeniem rosłyby ich ABS

- Pety skrzynka na start z wyborem pet'a i expiłoby się go poprzez zabijanie potworów badź jak jest teraz poprzez buteleczki, maja być tylko do ozdoby latające, badz stojące obok

- Waluta serwera były by bryłki ( co nie znaczy ze drop yangów jest zmniejszony ) 

- 6/7 bon, oczywiscie ze tak, mob,wartość,siła,zreka,inta itp. BEZ KLASOWYCH ! ninja/woj (...) Dodania 6-7 kupywane z is/dropione z boss'a, a za to zmianki byłyby dostepne u handlarki.

- Bronie EXP z SR/UM (zal/truta) typowe do exp'a

- Bronie PvP dostępne u H. bronia (takie jak bojowy miecz) ulepszanie co 15lv 

CO DO EXPA?

1-15lv m1

15-30 m2

30-60 v1 pająki

60-90 v2 pająki

90-100 av1

100-120 av2

120 - 140 av3

140 - 160 av4

160 - 175 av5 

Ulepki by się dropiło na dangach

RÓZNE WYPADY ( DANGI ) 

Dang na marmurki (50-70lv)

Dang na ulepszacze dla broni PvP ( 100-175 )

Dang na ulepszanie bizu ( 100-175 )

Dang na ulepszanie broni MOB ( 100- 175 )

Bossy:

Razador 75lv ognista ziemia

Nemere 105lv sohan

55Lv Azrael swiatynia hwang

99Lv Beran koniec av2

120Lv czerwony smok sura m1

Raty na serwerze

wszystko tak jak jest teraz! Prócz yangów 

Aaaa i jeszcze co do administracji na s3

To powinny być osoby nowe które dopiero wkroczą w strony iMetin'a albo osoby które skonczyły gre 3 lata temu tak zwane stare legendy. I była osoba która by miala twoje zaufanie i sprawdzała co się dzieje z administracja tzn. Czy są bossrun'y, albo pomagają graczą w swojej gildi ... 

Zyczę wszystkiego dobrego na starcie i niech ten ostatni projekt wypali! 

Pozdrawiam

xWystrzelony : )

Opublikowano

Był starty fajny imetin, tęsknota za nim. Jeśli miałabym zagrać to tylko na tej pierwszej waszej odsłonie. 

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Stary iMetin z ograniczonym ISem i byloby spoko. Gralo sie dawno temu na tym servie, nie da sie ukryc. Wyglad clienta czy setów jak najbardziej oldschoolowy, nie dodawajcie tych nowych syfiastych i brzydkich itemów, prosze Was :)

Pety... jesli musza byc to z jakimis malymi bonusami, zeby nie wplywalo za bardzo na gre, a na pewno nie jakies atakujace :v

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Dziś mam więcej czasu, więc mogę dopisać coś do swojej poprzedniej, a właściwie moich dwóch wypowiedzi. W sumie to tamto edytuję, a wstawię propozycje na nowo. ;)

-6/7 bon - bez bonusu na klasy i bez luda.

-pety - zwykłe klasyczne, nie jakieś 10-głowe smoki.

-wierzchowce - podstawowe, lew, dzik, tajger i koń ofc.

-Dungeony - solo, ale mogą być np duo, które są bardziej opłacalne, ale niekonieczne do przechodzenia. Równowaga musi być, jak wiemy nie każdy gra z kimś.

- kostiumy, fryzury - kostiumy to dobra sprawa, ale bez przesadzonych jakichś bikini, czy innych strojów z kosmosu. Bonusy muszą być również dopasowane, do gry.

- Misje - podzielone na fabularne, biologa, kolekcjonera, metinologię i może bossologię. Chyba najlepsze rozwiązanie.

- Bronie/ zbroje/ Eq - przerabiamy eq z łez, czyli klasyka. Akurat bronie jak dla mnie nie mają znaczenia jak wyglądają, ale zbroje powinny być oldschoolowe. Od czego w końcu są kostiumy..

- Brak alchemii, irytujące na każdym serwerze.

- system run jak dla mnie może być, ale żeby nie decydował o przebiegu pvp/pvb

- szarfy - Akurat ten system mi się podoba, losowość w absorpcji, trzeba mieć szczęście, by otrzymać dobrą szarfę, choć nie koniecznie szarfy są jakieś piękne, mówię o klasycznych, czerwonych. Osobiście proponuję szarfy tylko exp. (przykładowo można użyć tylko broni)

- pasy - na tak, lubię ten system

- Miasta stare. Shinsoo, Chunjo, Jinno.

- Kamienie dusz - brak kd luda, umek itp. Kamienie maksymalnie +5 lub +6

- Ulepszacze - Brak do 70lv. Do przerabiania najlepiej perełki, ewentualnie broszki. Czyli Klasycznie :- )

- Marmury ogólnodostępne

- Odpały dostępne u handlarki, z wyjątkiem setek, które niszczą pvp/potyczki, wojny. Najlepiej jakby były zablokowane na wojnach gildii, oraz w miastach m1/2

- Biolog bez czasu, chociaż w sumie na wyższych lvl mógłby jakiś mały być czas .

To Tyle, poprzedni post edytuję i wstawię ten.

Jeżeli chodzi o stanowisko GM na serwerze, to jakieś podanie, czy coś tego rodzaju to na Pw później :P 

VsxuB58.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...