Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Pisze tutaj z pytaniem,jak zrobić,by za pomocą np. książki móc miotać kulami ognia? Na niektórych serverach pvp/rpg jest to możliwe,zastanawiam się czy to jest związane z chest commands. Proszę o szybka odp. Chciałbym abyście podali mi plugin kóry jest wymagany,oraz jak nadać komendę temu przedmiotowi-w grze czy w ustawieniach?

Opublikowano

Witam! Pisze tutaj z pytaniem,jak zrobić,by za pomocą np. książki móc miotać kulami ognia? Na niektórych serverach pvp/rpg jest to możliwe,zastanawiam się czy to jest związane z chest commands. Proszę o szybka odp. Chciałbym abyście podali mi plugin kóry jest wymagany,oraz jak nadać komendę temu przedmiotowi-w grze czy w ustawieniach?

Jeśli o to chodzi: Jak trzymasz przedmiot w rączce to piszesz  /pt (komenda) np. /pt fireball. Potrzebny jest plugin Essentials. A jeśli chcesz żeby każdy gracz tak miał to musisz mieć skrypt lub plugin w którym można to ustawić. Plugin chest commands jest do tworzenia takich okienek(nie wiem jak to nazwać ;))

Opublikowano

Przed mówca chyba coś źle powiedział. Do tej komendy "/pt *"  graczowi wystarczy dodać permissie i będzie działać.

Oczywiście można to też zrobić za pomocą skryptów lub pluginów.­

1RkW7od.png

Opublikowano

Przed mówca chyba coś źle powiedział. Do tej komendy "/pt *"  graczowi wystarczy dodać permissie i będzie działać.

@marcell2k do komendy /pt potrzebny jest plugin essentials. @Singforn jak chcesz dać graczowi uprawnienie do komendy np. /fireball to dodajesz  

- essentials.powertool.fireball

A żeby zrobić tak jak na serwerach RPG to tak jak pisałem musisz mieć plugin lub skrypt

Opublikowano

@marcell2k do komendy /pt potrzebny jest plugin essentials. @Singforn jak chcesz dać graczowi uprawnienie do komendy np. /fireball to dodajesz  

- essentials.powertool.fireball

A żeby zrobić tak jak na serwerach RPG to tak jak pisałem musisz mieć plugin lub skrypt

Pisząc plugin miałem na myśli inny niż Essentials bo inne do tego też są.

Wszystko raczej wyjaśniliśmy więc dziękuje za uwage :D

Jakbyś potrzebował jakiegoś skryptu to pisz.

1RkW7od.png

Opublikowano

Tak bedzie ona dalej aktywna, a gdy nie bedziesz posiadal permisji do uzycia tej komendy- kazde klikniecie tym przedmiotem=spam na chacie xD

Opublikowano

Otóż nie! :P wystarczy wpisa. /Gamerule commandBlockOutput false i ci się nie pokazuje :) . I mam jeszcze jedno pytanie,jak zrobić żeby móc używać pt (w przypadku graczy) raz na np.5 sekund? I jak dodać efekt leczenie,tzn wiem jak,ale jak zrobić by otrzymał go grac. Który akurat posiada ten przedmiot?

@Matak606

Opublikowano

Do tego potrzebny jest skrypt, zaraz postaram sie go napisac

Mozesz rowniez uzyc pluginu RPGitems, jest on bardzo dobry do dawania efektow i uzywania tych itemow co jakis czas. O ile ci zadziala xD

Opublikowano

@Matak606 wątpie że zadziała,bo i tak mam bardzo mało ram'u :/ a moje plugsy to: PermissionEx CmdBook Essentials (cała rodzinka :P ) Shopkeepers,Multiverse-Core,Citzens,Vault,iconomy,a ramu 5gb....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...