Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Mid do mainowania. Azir, Yasuo, Viktor? 6300 IP

Ustonianka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Gram głównie jungle, ale chce mieć też ogranego championa na drugą linię - Mida.

Co polecacie do mainowania?

Myślałem o trójce z tematu, ale jak coś jeszcze ciekawego macie to jestem otwarty na propozycje.

Zed odpada.

Szukam skillowego championa.

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Steelseries Siberia V2, SS Rival, XyperX Fury Pro 

Opublikowano

Polecam Yasuo. Dobre kombo z Malphite, rammusem itp.
Ogółem, mi się dobrze gra yasuo i mam full maestrie na nim.

713582.gif         Liczba postów zebranych na koncie:
                                       25 50 75  100 125 150 175 200 250 500 1000 2000+

[Jeżeli pomogłem daj +]

[nic na tym nie tracisz]

Opublikowano

Viktor strasznie silny jesli go ogarniesz, dobry dimejdz na lini szczegolnie jak masz lepsza pałke to cała linie z lasera zgarniasz.Yasuo czesto banowany zreszta czesto ma c*****e matchupy pozdrawiam serdecznie.A Azir powinien zostac znerfiony w next patchu, nawet profesjonaliści na streamach to mówia.

Opublikowano

Nie chce łatwych championow do bronzu.

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Opublikowano

Łatwe champy jak na nich pograsz jakiś czas, na wieksze dywizje też sie nadają. Ale skoro nie chcesz grać ani akali ani fizzem to zagraj veigarem albo yasuo tak jak napisał poprzednik. Yasuo ma dobre combo prawie z wszystkimi, którzy mają knocka i stuna, a vegar jeśli ogarniesz nabijanie Q dobijesz nawet 1800 AP. 

Tym bronzem sugerowałeś sie dlatego, że mam taką plakietke?

Opublikowano

@Up nie chodzi mi o Ciebie, czy o twoją dywizję.

Zwyczajnie nie chce mi się grać takimi championami, które nie wymagają myślenia bo jest to nudne. Normalnie sam kupuje championy, ale że praktycznie nigdy nie grałem na midzie, stąd taki temat :P

Opublikowano

Dzięki za opinie, ktoś coś jeszcze? :)

Opublikowano

Każdą postacią trzeba potrafić grać. 

Właśnie tutaj nie doceniłeś Fizza - ma trudne do opanowania cancellingi z R+Q, różne tricki z walljumpami (przez masywne ściany, double_jumpy).

Ale skoro nadal to noob champ, to od siebie proponuję Vel'Koz - na pewno nie będziesz nudzić się z jego masterowaniem.

+ po wymasterowaniu trafianie Q2 jest banalnie proste - widzisz wtedy, że pod każdym kątem możesz uderzyć przeciwnika.

+ CC

+ slow

+ true dmg

- brak cc

- trudny (Q2)

- brack escape

~~~~~~~~~~~~

Gangplank

+ aoe dmg

+ zasięgowy

+ ignoruje armor z beczkami

+ banalna farma

+ globalny ult potrafiący zmienić sytuację np. na bocie/przy smoku

+ slow

+ anty cc z W

+ heal

+ im dłużej trwa gra, tym bardziej jest silniejszy

+ mobilny

+ dobre wymiany na 1 aa (pasyw)

+ robienie trapów z E w mgle wojny (FOG)

- brak dashów

- trudny; potrzebny perfekcyjny timing z E+Q

Opublikowano

ryze - tutaj chyba nie trzeba tlumaczyc, op ult, op damage.

zed - po usunieciu z qss'a tego "efektu" jest perma banem, ale still najsilniejszym midlanerem, mobilność, op damage, outplay available.

lb - chyba od kilkunastu patchów nie wypadła z mety i nic się nie zapowiada żeby dalej jej nie było, ogromny burst, mobilność z w i ulta.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Twisted Fate.

Jak chcesz kogoś skillowego, to on jest tym kogo szukasz.

Sporo osób uważa go za słabego, lecz wiem jakie to uczucie w late odpalić złotą kartę w celu stunowania adc, a on pada...

undefined-Imgur-ezgif.com-resize.gif

i do graphics design

Opublikowano

Wszystko zależy w zasadzie od Twojego elo i mety. W obecnej mecie Viktor stał się bardzo mocny. Zbufowany swain też sieje zniszczenie. Ryze mimo niskiego winrate jest niesamowitym pickiem, ale na wyższe elo - chodzi o jego obecność na mapie. LB też, bardzo dobry champ, na niskie elo głównie. Azir jest bardzo trudnym champem, ale dobrze wykorzystany kontruje praktycznie wszystko, nawet high burst champy. Moim pickiem jest często lulu, ze względu na możliwość burst deny i świetny scaling, oraz duży zasięg z e q. TF na niskie elo - niesamowity ult pozwala na zmienienie sytuacji na botlanie w 2 sekundy, świetny sdcaling. Vel koz, po bufach jest decent, a jego true dmg jest świetny przeciwko tank compom. Fizz jest niesamowity jeśli wiesz, jak z niego korzystać.

Ogólnie wszystkie wyżej wymienione champy są TERAZ dobre na mida. Pamiętaj, że meta się zmienia i warto nakupować sobie 3-4 champy z 2-3 ról głównych, które dość długo utrzymują się w mecie. Różne picki są dobre przeciwko różnym compom. Jeśli chcesz coś na dłuższy czas - fizz, TF, ahri (przez kilkanaście patchy utrzymuje ~53% winrate!) oraz LB jeśli niższe elo. Na obecną chwilę swain oraz viktor. Po reworku brand jest bardzo silny, specjalnie przeciwko group-compom... jego AoE...

Na Twoim miejscu brałbym Ahri i TFa. Uniwersalne, silne i uczące picki. Fizz jest cancer champem i rito w każdej chwili może go znerfić...

#edit

Zapomnialem - na pewno nie yass. Kontrowany przez dużą ilość champów w mecie, jest skill champem, ale jest też ad. Pickując go sprawiasz ogromną trudność drużynie, bo gdzieś musi pojawić się ap. Nie każdy gra maokaia czy elise, to jest często problemem.

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

Yasuo odpada, gralem nim w sezonie 5 dosc sporo i aktualnie jest do dupy, glownie przez to ze malo bije jak na taka postac (melee, brak ucieczki bez minionow, latwy do zgankowania)

Azir i Viktor aktualnie bardzo mocne postacie, jednak Azir < Viktor

Azir ma dostac nerfa na ulta a Viktor jeszcze nie wiadomo.

Viktor jest chyba topową postacią jesli chodzi o dmg w team fightach, calkiem ok radzi sobie na linii jednak jest latwy celem dla zeda, fizza i latwy do zgankowania)

Azir jest naprawde trudna postacia, slaby 1v1 ale za to mocny poke na linii, ciezko go zgankowac, w team fightach robi sporo, dmg niezly ale glownie postac pod team fighty.

Opublikowano

jak slysze skillowy champ mysle Orianna ktora dobrze zagrana wygrywa tf

Aoe dmg dzieki temu wygrywa solo tf pasywka daje jej bardzo latwa farme a skille pushowanie

ma tarcze dzieki czemu moze zmiejszyc obrazenia od skilli np e lux

jak w teamie mamy yasuo robiny flasha w srodek tf wklikamy ult i w pozniej zhoyna yasuo wleci z ultem i kazdy apc/adc ginie

(lepiej jest flashowac niz uzyc q poniewaz kula nie leci tak szybko jak flash)

Opublikowano

Nowy brand całkiem dobrze działa, jeśli ogarniesz combo możesz na ganku dwóch zabić ;p 

Ponad to może taliyah? Nowa, wydaje mi się, że ma potencjał.­

­

Opublikowano

Do mainowania Yasuo jest jak znalazł. Postać, która jest bardzo ciężka do wymasterowania na konkretny poziom, ma ciekawą mechanikę, dużo możliwości w grze, wiele perspektyw. Do tego nie odchodzi od mety, nadal bardzo duże obrażenia i możliwość skontrowania większości championów przy dobrej grze.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...