Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Zyra / Kindred

Gość happi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejo.

Weekend PZ to trochę hajsu się nabije, więc czas kupić jakiegoś nowego championa.

Zastanawiałem się nad Zyrą na supporta oraz Kindred do lasu.

Grałem na URFie przeciwko Zyrze i może nie biła jakoś dużo to jej CC co chwile mnie spowalniały.

Z drugiej strony Kindred strasznie mi się spodobał/a ze względu na chociażby doskok i tego wilczka co lata obok i bije.

Nie grałem często na tych liniach, a chce się nauczyć grać na każdej linii by nie było kłopotu z wybieraniem linii na rankedach.

Wypiszcie mi + i - każdej postaci i co o nich sądzicie.

Opublikowano

Kindred na tę chwilę jest bardzo mocna.

+ Dość mobilna
+ Łatwe ganki
+ Ulti, które potrafi obrócić sytuację o 180 stopni

U Zyry natomiast nie jest tak ciekawie, choć dużo bije, to przypłaca to brakiem mobilności i byciem dość squishy, przez co w obecnej mecie takich asasynów / magów z burstem może boleć.

Są lepsze picki na rolę supporta od Zyry.

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngpiotr11104 a Kindred można iść na topa np.?

-

Co myślicie o Fizzie?

Banowany? Da się wyjść nim szybko z b4?

Opublikowano

@.happi., można, ale to też zależy od sytuacji (nie pickniesz Kindred np. na burstera)

Fizz nieźle się sprawdza w roli tanka na topie i na poziomie bronze-gold nie jest wcale banowany, przynajmniej z moich obserwacji

Opublikowano

Kindred

-Mobilność w jungli

-Lifesteal na jungli jak nazbierasz staki

-Po nerfach nie osłabła, może clear wolniejszy ale jest good

-Ulti pomaga w TF ale jak źle rzucisz to możesz przgrać (ranked, rzuciłem ulti na nasz team, enemy wbił i poczekali z rzucaniem spelli. Potem wjechali na pełnej i TF przegrany)

-Pasywka OP

Minusem jest że trzeba biegać po te staki ale jest o 70% mniej roboty bo devourera usunęli

Kindredkę mam i polecam :)

Opublikowano

Dzięki za pomoc, mam jeszcze kilka pytań dot. Kindred.

Trudno jest ogarnąć Kindred jako początkujący jungler? Wcześniej w sumie nie junglowałem często, raz na jakiś czas Lee Sinem i czasem Evelynn.

Opłaca się ją mainować?

Podacie jakiś spoko build i masterki na nią (polskimi nazwami i krok po kroku, co pierwsze itp.)?

@titeczeK

Opublikowano

Kindred jest łatwo ogarnąć, najtrudniej ulti

Dam ci parę rad:

Jungla = Jak jesteś początkujący w jungli (tracisz HP) to pochodź przed każdym kampem i następny atak zbierze hp.

Ganiaj po staki w jungli

Trade = Jak enemy jungler ma powiedzmy 400 HP a ty 100 i jesteś w totalnej du*pie to użyj ulta i zjedź mu przez ten czas jak najwięcej HP przy czym klikasz E i nastakuj 2 razy. Po healu od ulta strzelisz, w>q 50% trade wygrany.

TF = Nie używaj ulta jak twój team ma zamiar się wpie*dalać wiem coś o tym. Diana się wpieprzyła E a Yasuo ult, nic złego gdyby nie to że zrobili to na moim ulcie ;-;

Pasywka = Oznacz przeciwnego junglera jak się pojawią potwory, zawsze zrobisz tym mu presję że będzie invade czy coś.

Jak wbijasz na ganki to możesz też oznaczyć bota a idziesz na mida (jednak możesz stracić staka ;/)

Zaczynasz od W a maxujesz Q.

Itemy pod speed attack i dmg. Nowy item ten żółty, ostrze zniszczonego króla (BOTRK), Widmowy Tancerz ze zalecanych też sobie składałem build no i powiem że działa :)

Masterki możesz pod ferwor/piorunki ew. zbieranie HP.

Opublikowano

Im wyższe elo tym lepiej sprawdza sie Kindred. Zyra jest lepsza na niższe elo, bo to cc i duży dmg.

Kindred jest w miare łatwa do nauczenia się i bardzo trudna do wymasterowania. Jej early ganki wykoszą KAŻDEGO. Jest w stanie wysolować praktycznie każdego przez pierwsze kilka - kilkanaście minut. Wymasterować ją jest cholernie trudno, bo jest to postać opierająca się na dobrym timingu. Jeśli mam coś doradzić, to graj nią bardzo agresywnie w early - zbieraj marki jak długo możesz. Staraj unikać się niepotrzebnych spotkań z junglerem - jego zabicie jest mniej cenne od zdobycia marka.

To wygląda jak sygnatura!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...