Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor - ogromna temperatura

XenZ.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam poważny problem z moim procesorem. Podczas nie robienia niczego na komputerze temperatura wynosi 80 stopni, jest taka sama chwile po włączeniu komputera.

Podczas grania w np. GTA V wynosi ona aż 95 stopni!

Co mam zrobić?

Mój procesor: AMD Athlon X4 860K - 3.7GHZ Quad Core, nie podkręcany

Zasilacz: SilentumPC Vero L1 500W

Temperaturę sprawdzam programem Speccy.

Kolega mi polecił te chłodzenie, będzie pasować pod MSI A68HM-E33 V2?: http://www.komputronik.pl/product/148137/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/CoolerMaster_Hyper_TX3_EVO.html

Mam chłodzenie niby zamontowane, jest dobrze dokręcone i nie rusza się przy dotykaniu jego - po prostu jest dobrze zamontowane. Nie wiem jak z pastą, komputer zamawiałem w serwisie, gdzie od razu go składali - więc nie wiem za bardzo czy to problem pasty czy chłodzenia. Posiadam gwarancję na komputer, lecz nie mam za bardzo możliwości przesłać go na przegląd do serwisu - w którym go kupowałem, gdyż mieszkam za granicą.

Proszę o szybką pomoc..

Opublikowano

zamawiałem w serwisie, gdzie od razu go składali - więc nie wiem za bardzo czy to problem pasty 

Na 99% wina źle nałożonej pasty. Kup jakąś i nałóż wedle masy poradników znajdujących się w sieci. W serwisach często robią wszystko na odwal.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...