Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] BlazingFast vs Hosteam vs Ovh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W 100% odradzam ovh.pl ( Blokuje maszynę po jakimś większym DDoS'ie). Co do reszty to nie jestem pewny, jak to tam wygląda. Ponoć HosTeam jest dobry. Ja moją maszynę mam na lvlup.pro i wszystko jest okej :)

Opublikowano

Najlepszy darmowy hosting ts3 z pakietami premium to teraz   :) Niskie pingi, póki co testuję i działa super. 

W 100% odradzam ovh.pl ( Blokuje maszynę po jakimś większym DDoS'ie). Co do reszty to nie jestem pewny, jak to tam wygląda. Ponoć HosTeam jest dobry. Ja moją maszynę mam na lvlup.pro i wszystko jest okej :)

Nie wolno robić ddosów, tylko w takiej sytuacji maszyna może być zablokowana i chodzi o ruch wychodzący... Za ruch przychodzący maszyny się nie blokuje. 

Opublikowano

Najlepszy darmowy hosting ts3 z pakietami premium to teraz https://www.ts3.cloud :) Niskie pingi, póki co testuję i działa super. 

Nie wolno robić ddosów, tylko w takiej sytuacji maszyna może być zablokowana i chodzi o ruch wychodzący... Za ruch przychodzący maszyny się nie blokuje. 

Nie wciskaj kitów, jeśli się nie znasz. Posiadałem maszynę na ovh. Często byłem DDoSowany. Tak mi zablokowali, że nawet nie mogłem wejść na zasrane ftp.

@edit:

I źle mnie zrozumiałeś. Ja nie DDoSowałem.

Opublikowano

Do 10 euro to tylko open vz hosteam z tych sensownych.

Opublikowano

Najlepszy darmowy hosting ts3 z pakietami premium to teraz https://www.ts3.cloud :) Niskie pingi, póki co testuję i działa super. 

Nie wciskaj kitów, jeśli się nie znasz. Posiadałem maszynę na ovh. Często byłem DDoSowany. Tak mi zablokowali, że nawet nie mogłem wejść na zasrane ftp.

@edit:

To jaka ta maszyna miała parametry? Rozumiem, że piszesz o serwerze dedykowanym, a nie serwerze vps za 10 zl? Niezależnie od ceny i rozwiązania szkodliwy ruch jest filtrowany, więc Twoja wersja jest mało prawdopodobna.  Poza tym na pewno wysłałeś supportowi zapisy tcpdump i zobrazowałeś istotę problemu? Każdy kto korzystał z OVH (np. ja) nie uwierzy Ci w brak dostępność usług na poziomie ftp/ssh podczas ataku ddos.   Wygląda na to, że nic nie zrobiłeś  w tym temacie....

@edit: 

Dobrze zrozumiałem, kwestia tylko podkreślenia, że nikomu by się nie kalkulowało blokować usługę za to, że ma atak. Akurat OVH chwali się tym, że bierze na plecy wszystko, to dlaczego mieliby Ci odcinać ruch. 

Opublikowano

To jaka ta maszyna miała parametry? Rozumiem, że piszesz o serwerze dedykowanym, a nie serwerze vps za 10 zl? Niezależnie od ceny i rozwiązania szkodliwy ruch jest filtrowany, więc Twoja wersja jest mało prawdopodobna.  Poza tym na pewno wysłałeś supportowi zapisy tcpdump i zobrazowałeś istotę problemu? Każdy kto korzystał z OVH (np. ja) nie uwerzy Ci w brak dostępność usług na poziomie ftp/ssh podczas ataku ddos.   Wygląda na to, że nic nie zrobiłeś  w tym temacie i wylewasz swoje żale. 

Myślisz, że będę wciskał jakieś brednie? Tu się mylisz. Miałem maszynę na OVH 2 miesiące. Był to VPS, nie Dedyk. Ja wiem, iż Dedyk ma lepsze filtry, ale to nie zmienia faktu, iż gdy mój  Serwer był w trakcie ataków i po paru godzinach, nie miałem dostęp do putty/ftp, aby coś z tym zrobić. Musiałem pisać do hostingu, aby coś z tym zrobili. Prawdopodobnie, gdybym nie napisał, nawet by nie wiedzieli, że wystąpił problem z dostępem do Serwera.

@edit:

Szkoda, że nie zrobiłem ss z brakiem dostępu do usług ftp/ssh, bo byś się serio zdziwił :)

Opublikowano

To jaka ta maszyna miała parametry? Rozumiem, że piszesz o serwerze dedykowanym, a nie serwerze vps za 10 zl? Niezależnie od ceny i rozwiązania szkodliwy ruch jest filtrowany, więc Twoja wersja jest mało prawdopodobna.  Poza tym na pewno wysłałeś supportowi zapisy tcpdump i zobrazowałeś istotę problemu? Każdy kto korzystał z OVH (np. ja) nie uwerzy Ci w brak dostępność usług na poziomie ftp/ssh podczas ataku ddos.   Wygląda na to, że nic nie zrobiłeś  w tym temacie i wylewasz swoje żale. 

Myślisz, że będę wciskał jakieś brednie? Tu się mylisz. Miałem maszynę na OVH 2 miesiące. Był to VPS, nie Dedyk. Ja wiem, iż Dedyk ma lepsze filtry, ale to nie zmienia faktu, iż gdy mój Serwer był atakowany, nie miałem dostęp do putty/ftp, aby coś z tym zrobić. Musiałem pisać do hostingu, aby coś z tym zrobili. Prawdopodobnie, gdybym nie napisał, nawet by nie wiedzieli, że wystąpił problem z dostępem do Serwera.

A to nie do tego jest konsola KVM dla każdego vpsa zakupionego w OVH, jakbyś nie mógł się dostać poprzez putty? Moim zdaniem tylko narzekasz, a nie przekazałeś im jakichkolwiek informacji ( zostawiłeś to dla siebie ).  Problem mógł być, nie wykluczam tego  jak w każdej firmie :) Ale po to jest support, więc nie mów, że spuścili Cię na drzewo z brakiem dostępu SSH, jak to podstawowa usługa... Poza tym mają tryb rescue :)

PS. Jak mieliby Ci naprawiać SSH, skoro niektórzy specjalnie je wyłączają i zmieniają domyślne porty? :P Monitoring bazuje na ICMP, jak hula to hula. 

@edit:

Szkoda, że nie zrobiłem ss z brakiem dostępu do usług ftp/ssh, bo byś się serio zdziwił  :)

Dostep do usługi ssh/ftp można sobie zaorać samemu, liczą się logi/zapisy tcpdump/ wszystko inne, a nie zrzuty ekranu :P Nie ma co drążyć, to tylko taka moja uwaga, bo co przeglądam różne wątki to pojawia się krytyka różnych firm, bez uzasadnienia / dowodów  :) 
Opublikowano

@edit:

To jaka ta maszyna miała parametry? Rozumiem, że piszesz o serwerze dedykowanym, a nie serwerze vps za 10 zl? Niezależnie od ceny i rozwiązania szkodliwy ruch jest filtrowany, więc Twoja wersja jest mało prawdopodobna.  Poza tym na pewno wysłałeś supportowi zapisy tcpdump i zobrazowałeś istotę problemu? Każdy kto korzystał z OVH (np. ja) nie uwierzy Ci w brak dostępność usług na poziomie ftp/ssh podczas ataku ddos.   Wygląda na to, że nic nie zrobiłeś  w tym temacie....

@edit: 

Dobrze zrozumiałem, kwestia tylko podkreślenia, że nikomu by się nie kalkulowało blokować usługę za to, że ma atak. Akurat OVH chwali się tym, że bierze na plecy wszystko, to dlaczego mieliby Ci odcinać ruch. 

Ładny biznes trzepiecie na tym crackowanym gówinie...

Only BlazingFast.io - szybka reakcja, pomoc oraz ochrona z VOXA

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

Czy na blazingfast tym za 5 euro będzie działał ts3 + strona ?

Debian 8 lub Ubuntu 15.04 + instalacja nginx wraz z php i działać będzie :)

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...