Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podzespół

krvl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sensie komputerowy? Ciezko powiedziec, ale obstawialbym GPU

Do czego ci taka informacja jest potrzebna?

Opublikowano

Mogę się mylić, ale gry z reguły używają GPU jako tego głównego organu do korzystania z programu. Lepiej i pewniej odpowiedziały by Ci na to pytanie osoby z działu elektroniki, które grywają w LoL'a. 

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

W sensie komputerowy? Ciezko powiedziec, ale obstawialbym GPU

Do czego ci taka informacja jest potrzebna?

Mam zamiar kupić jedno z nowych GPU od zielonych - dlatego też takie pytanie.

Mogę się mylić, ale gry z reguły używają GPU jako tego głównego organu do korzystania z programu. Lepiej i pewniej odpowiedziały by Ci na to pytanie osoby z działu elektroniki, które grywają w LoL'a. 

Nie chce już zakładać nowego tematu.

Dzięki za odpowiedzi.

giphy.gif

Opublikowano

Ofc że procek ponieważ lol nie posiada silnika graficznego,tylko jest oparty na animacjach więc zakup nowego procka napewno poprawi wydajność gry.Gpu też dużo daje w przypadku lola jeśli chodzi o rozdzielczość bo wiadomo tym wyższa rozdzielczość,tym większy monitor tym większa moc przekładana z gpu.Może podasz obecne parametry twego pc to będzie łatwiej stwierdzić co bardziej opłaci się wymienić.

Opublikowano

Ofc że procek ponieważ lol nie posiada silnika graficznego,tylko jest oparty na animacjach więc zakup nowego procka napewno poprawi wydajność gry.Gpu też dużo daje w przypadku lola jeśli chodzi o rozdzielczość bo wiadomo tym wyższa rozdzielczość,tym większy monitor tym większa moc przekładana z gpu.Może podasz obecne parametry twego pc to będzie łatwiej stwierdzić co bardziej opłaci się wymienić.

I5-6600K, 750 Ti, XFX Pro 750W, MSI Z170A, 8 GB Ram.

giphy.gif

Opublikowano

Zdecydowanie zmiana karty graficznej :P

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Przecież gtx 750 TI wystarczy by grać na najwyższych 

Nawet gtx 650 starczy więc nic a nic do zmiany nie jest potrzebne

Zapraszam na mój teamspeak3 adres: ts-mesharsky.pl 

Opublikowano

Przecież gtx 750 TI wystarczy by grać na najwyższych 

Nawet gtx 650 starczy więc nic a nic do zmiany nie jest potrzebne

Nie ma co tu zmieniać w sumie ale jeśli już to kartę graficzną.Zawsze i do innych gier się też przyda.

Na Geforce 9800 GT grałem na wysokich mając stałe 60 FPS, teraz mam jakiegoś GTX poniżej tych 700 i na bardzo wysokich gram przy ponad 60 FPS.

Co do tematu, to wszystkie podzespoły są w jakimś stopniu wykorzystywane, jednak główne to oczywiście CPU/GPU oraz kości RAM. Mimo wszystko na twoim komputerze LoL, to błahostka, więc chyba nie masz czego zmieniać.

Opublikowano

Czekam na nowe GTX'y i zmieniam kartę z pewnością to zobacze czy coś się zmieniło.
Dzięki za odpowiedzi.

giphy.gif

Opublikowano

Na gtxy 1080 do lola? :-D Przeciez ta gra dziala na kartach sprzed 6 lat na max detalach w 120 klatkach stabilnych.

Nie zatrzymałem się na jednej grze jeszcze ;D

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...