Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z zakładaniem serwera! Pilne!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja już nie wiem co mam robić! Po zmienieniu dostawcy internetu, kompletnie nie potrafię założyć serwera! Mam router, jednak wcześniej też miałem i działało super. Teraz robię wszystko jak na poradnikach.

1. Serwer no hamachi:

Robię wszystko pięknie

link do odblokowanego portu: http://screenshot.sh/mGxdpHc6pEOU4 , jeżeli jest coś źle to poprawcie mnie xD

Mam skonfigurowany serwer, w miejscu ip wstawiam moje ipv4, przy logowaniu do serwera zmuszony jestem używać również tego adresu ip, moim kolegom natomiast w ogóle nie wyszukuje serwera ( Dodam, że wyłączam zaporę, nawet odblokowywałem w niej porty)

I to pierwszy problem, kto go rozwiąże to kozak!

2.Serwer na hamachi

Tutaj wszystko elegancko wchodzi jak po maśle. Kolega dodany do sieci, serwer skonfigurowany, zero pluginów, czysty i w ogóle, podaje mu ip, kolega się loguje, 20-30 sekund w grze i serwer go wyrzuca.

Na konsoli pojawia się tylko komunikat: (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego hosta) .

O co chodzi? Nie mam już sił do tego! Kto m pomoże, obojętnie z którym problemem, będzie mieć moją wdzięczność do końca życia :D

Opublikowano

Czemu nie wykupicie serwera za 10zł?

Dziwi mnie to zawsze wolicie się męczyć z Hamachi, portami routerem i maśą problemów.

Idę do Mamy jeżeli nie masz pracy albo własnej kieszeni i mówię 1 raz miesięcznie że chcę 5/10 zł w sms albo przelewem.

Raz miesięcznie dostaniesz taką kasę.

Idziesz do kompa wybierasz byle jaki hosting bo na czysty serwer i 2 graczy każdy się nada.

Ustawiam whitelistę na wasze nicki i nikt nie wejdzie poza wami.

A problemów jest o setki mniej ;)

Na hamachi powinno załapać, nie wyrzuca go z sieci hamachi?

Jest cały czas dostępny oraz jaki jest jego PING względem twojego komputera (bo to Ty hostujesz serwer)

Jeżeli jest za wysoki gra wykryje obciążenie i wyrzuci go aby dalej móc działać.

Możesz także dodać go do sieci, stworzyć mapę SINGLEPLAYER i udostępnić Ją opcją "Udostępnij przez LAN" wtedy koledze pojawi się twój "serwer" i będziecie grać na mapie razem

Aegris RPG [Mod]

Forum serwera: Aegris.cba.pl/aegrisforum [ Faza tworzenia]

Prezentacja: Link

Opublikowano

O dzięki bardzo :D

Wykupienie takiego serwera to nie problem, jednak mam życie poza komputerem i wchodzę na miencraft, żeby wyluzować się jedynie :D

Gram rzadko i dlatego chciałem aby na chwile ponudzić się :D Dziękuje za rady

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...